Érkezik az új, kedvező árú LG K széria!

2022.06.30 0 hozzászólás 1835 olvasás
Érkezik az új, kedvező árú LG K széria!

Az LG K széria egy újonnan piacra kerülő okostelefon modell, mely inkább a középső árfekvésben kívánja felvenni a versenyt vetélytársaival. A cégnek korábban már voltak ilyen elképzelései és az akkori L széria egészen szép eladási számokat produkált. Kíváncsian várjuk, mire lesz képes az LG K10 és K7!

Az LG január első hetében mutatta be legújabb K jelzésű okostelefon szériáját, amely a korábbi L széria utódmodelljeként funkcionál majd. Az új formavilágot és az LG-től megszokott csúcskategóriás kameratechnológiát egybevetve joggal gondolhatjuk, hogy a cég ezen termékével a fiatalabb generációkat veszi célba. Az LG okostelefonokra ez egyébként is jellemző. A széria első két képviselője a K10 és a K7.

Az LG K10 5.3 colos, HD felbontású (720) kijelzővel rendelkezik, akkumulátora pedig egy 2.300 mAh tápegység, gyári operációsrendszere pedig az Android 5.1 Lollipop. A készüléket háromféle színben: fehér, indigó és arany kivitelben vásárolhatják meg az érdeklődők. A további specifikációk pedig nagyban függnek majd attól, hogy mely régióban vásárolod meg a készüléket, gondolunk itt többek között az LTE és a 3G kapacitás közti alapvető különbségekre, mely nem a gyártótól, sokkal inkább a mobilszolgáltatótól függ.

lg_k10

Az LTE-képes LG K10 13MP-es hátlapi kamerával érkezik a boltokba, míg a 3G-s csupán 8MP-lel büszkélkedhet majd. Az előlapi kamera kapacitása pedig a fentiek alapján 8MP és 5MP lehet. RAM tekintetében szintén választás kérdése, hogy milyen készüléket kapunk, ugyanis a gyártó az 1GB, a 1.5GB és a 2GB belsőmemóriával rendelkező készülékeknek szavazott bizalmat, melyeket 8GB, valamint 16GB-os memóriakártyákkal bővíthetünk.

CPU tekintetében a következő választási lehetőségeket biztosítja számunkra az LG: LTE K10 – 1.2 GHz, 1.3 Ghz quad-core és 1.14Ghz octa-core, valamint 3G K10 – 1.3 GHz quad-core processzor.

Az LG K7 pedig egy 5 colos, 854x480-as kijelzővel érkezik meg az üzletek polcaira, akkumulátora pedig egy 2.125 mAh alkatrész lesz. A gyarkan selfie-zők pedig egy 5MP-es előlapi kamera segítségével dokumentálhatják mindennapjaikat. A K7 szintén az 5.1-es Android Lollipoppal fut majd, minden egyéb specifikáció pedig, - a K10-hez hasonlóan – attól függ majd, hogy LTE vagy 3G változatot vásárolunk a készülékből.

Az LTE-képes K7 1.1 GHz quad-core CPU-val, a 3G-s pedig egy 1.3 GHz quad core processzorral üzemel majd. A hátlapi kamera 5MP-es verziója kerül a 3G verzióba, az LTE változat pedig egy 8MP-es alkatrészt kap. RAM tekintetében 1.5GB és 1GB beépített memóriára, valamint 8GB és 16GB bővítési lehetőségre számíthatnak a leendő tulajdonosok.

lg_k7

Az LTE modellt kizárólag az ún. „Titan” színárnyalatban vásárolhatjuk meg, a 3G verzió pedig elérhető lesz fehér, fekete és arany kiadásban is.

A K10 és a K7 is az LG glossy pebble (fényes kavics) dizájnt követve készül majd. Azok számára, akiknek ismeretlen a kifejezés összegezzük, mit is jelent ez pontosan az LG szavaival élve: „stílusos külsőt, ívelt, modern elemekkel egészítve ki a fiatalabb közönség ízlésvilágát megcélozva.”