Gyorsítsd fel Androidos készüléked 5 perc alatt!

2017. május 17. -
Az Androidos telefonok eleinte simán futnak, és azonnal reagálnak minden érintésre, de a leggyorsabb telefonon is meglátszik az idő múlása. Egy olyan készüléknél, amit olyan sűrűn használsz, mint egy okostelefont, minden elszalasztott oldalra húzás vagy várakozási idő egy alkalmazás betöltésére egy örökkévalóságnak tűnhet.
Gyorsítsd fel Androidos készüléked 5 perc alatt!

Mielőtt sutba dobnád a régit, és új telefon vásárlásán gondolkodnál, adj egy esélyt ezeknek a tippeknek. Kevesebb, mint 5 percedbe kerül, és a mobilod újra gyors lehet. iOS felhasználóknak is írtunk már hasonló tippeket korábban, ezekről ezen a linken olvashatsz.

Tisztítsd meg a gyorsítótárat (30 másodperc)

1

Az alkalmazásaid folyamatosan tárolnak kis adatokat, ami általában felgyorsítja a telefonod teljesítményét. Ha viszont a készüléked kevés tárhellyel fut, a gyorsítótár többet árt, mint segít. Az alábbiakban mutatjuk, hogyan töröld ki, és kezdj tiszta lappal.

 1. Menj a Beállításokra.
 2. Menj a Tárhelyre.
 3. Menj a Gyorsítótárazott adatokra.
 4. Válaszd az OK-t.

Kapcsold ki az animációkat (1 perc)

2

Az animációk azok az áttűnések, interakciók, amikkel az operációs rendszer simábbnak tűnik – egészen addig, amíg a telefon el nem kezd lassulni, és ezek az animációk elkezdenek úgy kinézni, mint a ’stop motion’ videók. Ha az animációkat már nem látod folyékonynak, akkor kapcsold ki őket teljesen, hogy felszabaduljon egy kis feldolgozási teljesítmény.

 1. Menj a Beállításokra.
 2. Menj „A telefonról” menübe.
 3. Kattints hétszer a Build-számra. Ekkor megjelenik egy üzenet, hogy „Ön mostantól fejlesztő!”
 4. Menj vissza a Beállításokra, és kattints a Fejlesztői lehetőségekre.
 5. Menj az Ablak animáció méretére, majd válaszd ki azt, hogy „Animáció ki”.
 6. Ismételd meg az 5. pontot az Áttűnési animáció mérete, és az Animáció léptéke menünél is.

Távolítsd el/kapcsold ki a nem használt alkalmazásokat (1 perc)

3

Az Androidos telefonod valószínűleg már a megvételekor számos előre telepített alkalmazást tartalmazott, amit a gyártók tettek bele, amik azóta teljesen kihasználatlanok. Még valószínűbb, hogy a hónapok, évek során te magad is még több alkalmazást adtál hozzá, amik értékes helyet foglalnak el a készüléken. Ha lassul a telefonod, lehetséges, hogy a kevés tárhely a tettes. Az alábbiakban mutatjuk, hogyan szabadíthatsz fel helyet.

 1. Menj a Beállításokra.
 2. Menj az Alkalmazások kezelésére.
 3. Keresd meg azt az alkalmazást, amit törölni szeretnél, és kattints rá. Mindegyik app neve alatt megjelenik, hogy mennyi helyet foglal, ezért tudod, hogy mennyi fog felszabadulni.
 4. Menj az Eltávolításra, majd az OK-ra.
 5. Menj végig az összes törölni kívánt alkalmazáson.

Távolítsd el, vagy csökkentsd a widget-ek használatát (30 másodperc)

4

A widgetek kiváló funkciók az Android operációs rendszeren, amikkel a kezdőképernyőn láthatod, és használhatod az app-ot, anélkül, hogy belépnél abba. Míg ezek időt spórolnak, amikor a telefon új és gyors, idővel a készülék lassulásához vezethetnek. Ideje megkurtítani, vagy teljesen eltávolítani őket.

 1. Menj arra a widgetre, amit el szeretnél távolítani.
 2. Nyomd meg hosszan a widgetet. A képernyő tetején megjelenik az Eltávolítás, és az Alkalmazás infó.
 3. Húzd a widgetet az Eltávolításba, és engedd el.

Optimalizáld a Chrome böngészőt (30 másodperc)

5

Az Android felhasználók közel 90 százaléka ragaszkodik a Chrome böngészőhöz, ezért ez valószínűleg segíteni fog, hogy felgyorsítsd a mobil webböngészőt.

 1. Lépj be a Chrome böngészőbe.
 2. Kattins a függőleges három csíkra a felső sarokban.
 3. Menj a Beállításokra.
 4. Menj az Adatvédőre.
 5. Kapcsold át a csúszkát a jobb felső sarokban.

Reméljük segített neked ez a pár gyors tanács. Minden egyéb problémával fordulj szervizünkhöz.

/Forrás: tomsguide.com/

5 egyszerű trükk, hogy több gigányi tárhelyet szabadíts fel Androidos telefonodon! 5 egyszerű trükk, hogy több gigányi tárhelyet szabadíts fel Androidos telefonodon!
2018. január 4.
Nem számít, hogy az Androidod rendelkezik-e microSD-kártya segítségével bővíthető tárhellyel vagy sem - előbb-utóbb úgyis több memóriára lesz szükséged függetlenül attól, hogy 32 GB-os vagy 200 GB-os modellt használsz. Íme néhány egyszerű módja annak, hogy helyet felszabadíts fel az Android eszközödön, beleértve a belső tárolást és a microSD-t is.
5 dolog, amit eddig rosszul hittél a telefonoddal kapcsolatban 5 dolog, amit eddig rosszul hittél a telefonoddal kapcsolatban
2017. május 12.
Számtalan okostelefon mítosz terjeng az Android világában, amik általában megválaszolatlanok maradnak. Működésük hasonló, valami egyszer előfordul egy bizonyos körülmények között, vagy teljesen véletlenül, és elkezdenek szabályként tekinteni rá.
Így csökkentsd 1/3-ára az Androidos telefonod adatforgalmát! Így csökkentsd 1/3-ára az Androidos telefonod adatforgalmát!
2017. június 12.
Az okostelefon tulajoknak általában két dologban szenvednek hiányt. Vagy az akkumulátor merül le idő előtt, vagy az adatforgalom használódik el gyorsan.