Hogy tudsz okosan fogat mosni?

Minél tovább kutatunk az interneten, annál inkább szembesülünk azzal a ténnyel, hogy az okoseszközök a lakásunk és az életünk szinte minden pontjára beférkőztek már. A naponta elvégzendő tevékenységeinkhez már mind-mind be tudunk szerezni olyan eszközt, ami méri az adott elfoglaltsághoz köthető adatokat. Pár éve újabb eszközzel bővült a paletta.
Hogy tudsz okosan fogat mosni?

Az, hogy valaki okosórát használ, egyáltalán nem számít újdonságnak. De ha például szétnézünk a fürdőszobánkban, akkor is tudunk mondani több olyan eszközt, amelyet ki tudnánk cserélni, egy okosabb társára. Üzletünkből már rendelhetsz okosmérleget, amely jóval pontosabban mér sokkal több adatot rólad, mint a „butább” társai. De akár olyan eszközöket is beszerezhetsz, melyekkel mérhetsz vérnyomást, vagy éppen a vércukorszintedet is. Ezeket az adatokat a telefonunkra küldve rendszerezhetjük, így átláthatóvá válnak a változások.

Az iOS rendszerbe már alapvetően beépítettek olyan egészségügyi alkalmazást, ami képes számolni a lépéseinket, feljegyezhetjük benne vércsoportunkat, az elfogyasztott ételeinket, és még rengeteg mást is, erre a cikkre kattintva bővebben olvashatsz a használatáról.

Azt hihetnénk, hogy már nincs olyan egészségügyi eszköz, amit nem okosítottak az évek során, de nem lenne igazunk. Nem régen akadtunk rá, az Oral-B okosfogkefére, amit be is mutatunk neked.

hogyan_tudsz_okosan_fogat_mosni(1)

i.ytimg.com

Ahogy az okosmérlegnél már megszokhattuk, kinézetre ez az eszköz sem tér el az egyszerűbb testvéreitől. A fogkefét hordozható Smart Plug töltővel kapjuk, tehát adnak mellé egy dokkoló egységet, amibe ültetve a fogkefét, feltölti energiával. Az akkumulátorának töltöttségét külön kijelző mutatja, hogy ne érjen váratlanul, ha lemerülne fogmosás közben.

Több fejjel érkezik a fogkefe, amik külön-külön más területen hatásosak, ráadásul beépített programjainak hála, több különböző mosási módokkal ápolhatjuk fogainkat. Többek között ezek a lehetőségeink: tisztítás, polírozás, mélységi tisztítás.

Legérdekesebb része a csomagnak a SmartGuide vezeték nélküli kijelző, ami bluetooth-on keresztül csatlakozik a fogkeféhez. A külső kijelző segít abban, hogy a lehető legprofibban mosd a fogad, pont úgy, ahogy a fogorvosok ajánlanák. Megmutatja, hogy éppen melyik területen kellene mosnod, emellett egy 2,5 perces mutató számolja az időt, ami a fogmosásból még hátra maradt.

Beépített nyomásérzékelő szenzor méri, hogy milyen erősen mossuk a fogunkat, amennyiben erősebben nyomnánk rá, egy külső led jelzi, hogy csökkentsük a nyomás erejét, ezzel is felügyelve a fogaink szépségét.

Meglepő, hogy az iOS-os Health alkalmazásban még nem szerepel fogmosási lehetőség, annak ellenére, hogy ezen kívül tényleg mindent feljegyezhetünk benne. Az aggodalomra viszont semmi ok, letölthető hivatalosan kiadott applikáció is, amibe a fogkefe mért adatait tudja felvinni.

hogyan_tudsz_okosan_fogat_mosni(2)

oralb.com

Az alkalmazás egyébként rengeteg további szórakozási lehetőséget kínál, mindemellett roppant hasznos tulajdonságokkal van felruházva. Motivációs lehetőségével szórakoztató híreket és időjárásokat közöl veled, hogy ne unatkozz fogmosás közben.

hogyan_tudsz_okosan_fogat_mosni(3)

oralb.com

Összpontosít a legfontosabb részekre, megjelöli, hogy hol nem mostad még kellőképpen a fogad. Feljegyzi a fogmosási szokásaidat, amit 6 hónapra elment. A mért adatokból pedig grafikonokat és függvényeket kreál, amivel egyszerűen és átláthatóan tudsz tájékozódni saját fogaid épségéről.

Karácsonyi ötletcunami a Smart Clinicben 6/15 – Ajándék, az egész család örömére! Karácsonyi ötletcunami a Smart Clinicben 6/15 – Ajándék, az egész család örömére!
2017. december 8.
Legtöbb cikkünkben egyszemélyes ajándéktippekkel leptünk meg, ez most kicsit változni fog. A következőkben bemutatott kiegészítő az egész családod életét megváltoztatja majd, egyúttal kényelmesebbé, és tudatosabbá teszi a mindennapokat.
A leghangulatosabb karácsonyi kiegészítő - Twinkly 100 LED Smart Lights A leghangulatosabb karácsonyi kiegészítő - Twinkly 100 LED Smart Lights
2016. december 8.
Lassan elérkezünk az év legjobban várt ünnepéhez. Talán a karácsonyi időszakban tudod a legtöbb pozitív energiát meríteni abból a sok-sok élményből, amit teremt neked ez az ünnep.
Hogyan lehet létrehozni Medical ID-t az iOS egészségügyi alkalmazásban? Hogyan lehet létrehozni Medical ID-t az iOS egészségügyi alkalmazásban?
2017. március 1.
Itt egy rövid útmutató arról, hogyan hozz létre egy Medical ID-t, azaz egészségügyi azonosítót az iPhone ’Health’ alkalmazásában. Ez arra való, hogy vészhelyzet esetén a sürgősségi ellátó szerveket tájékoztatni tudja az egészségügyi állapotodról, hogy minél eredményesebben tudjanak segíteni.