Hogy tudsz okosan fogat mosni?

Minél tovább kutatunk az interneten, annál inkább szembesülünk azzal a ténnyel, hogy az okoseszközök a lakásunk és az életünk szinte minden pontjára beférkőztek már. A naponta elvégzendő tevékenységeinkhez már mind-mind be tudunk szerezni olyan eszközt, ami méri az adott elfoglaltsághoz köthető adatokat. Pár éve újabb eszközzel bővült a paletta.
Hogy tudsz okosan fogat mosni?

Az, hogy valaki okosórát használ, egyáltalán nem számít újdonságnak. De ha például szétnézünk a fürdőszobánkban, akkor is tudunk mondani több olyan eszközt, amelyet ki tudnánk cserélni, egy okosabb társára. Üzletünkből már rendelhetsz okosmérleget, amely jóval pontosabban mér sokkal több adatot rólad, mint a „butább” társai. De akár olyan eszközöket is beszerezhetsz, melyekkel mérhetsz vérnyomást, vagy éppen a vércukorszintedet is. Ezeket az adatokat a telefonunkra küldve rendszerezhetjük, így átláthatóvá válnak a változások.

Az iOS rendszerbe már alapvetően beépítettek olyan egészségügyi alkalmazást, ami képes számolni a lépéseinket, feljegyezhetjük benne vércsoportunkat, az elfogyasztott ételeinket, és még rengeteg mást is, erre a cikkre kattintva bővebben olvashatsz a használatáról.

Azt hihetnénk, hogy már nincs olyan egészségügyi eszköz, amit nem okosítottak az évek során, de nem lenne igazunk. Nem régen akadtunk rá, az Oral-B okosfogkefére, amit be is mutatunk neked.

hogyan_tudsz_okosan_fogat_mosni(1)

i.ytimg.com

Ahogy az okosmérlegnél már megszokhattuk, kinézetre ez az eszköz sem tér el az egyszerűbb testvéreitől. A fogkefét hordozható Smart Plug töltővel kapjuk, tehát adnak mellé egy dokkoló egységet, amibe ültetve a fogkefét, feltölti energiával. Az akkumulátorának töltöttségét külön kijelző mutatja, hogy ne érjen váratlanul, ha lemerülne fogmosás közben.

Több fejjel érkezik a fogkefe, amik külön-külön más területen hatásosak, ráadásul beépített programjainak hála, több különböző mosási módokkal ápolhatjuk fogainkat. Többek között ezek a lehetőségeink: tisztítás, polírozás, mélységi tisztítás.

Legérdekesebb része a csomagnak a SmartGuide vezeték nélküli kijelző, ami bluetooth-on keresztül csatlakozik a fogkeféhez. A külső kijelző segít abban, hogy a lehető legprofibban mosd a fogad, pont úgy, ahogy a fogorvosok ajánlanák. Megmutatja, hogy éppen melyik területen kellene mosnod, emellett egy 2,5 perces mutató számolja az időt, ami a fogmosásból még hátra maradt.

Beépített nyomásérzékelő szenzor méri, hogy milyen erősen mossuk a fogunkat, amennyiben erősebben nyomnánk rá, egy külső led jelzi, hogy csökkentsük a nyomás erejét, ezzel is felügyelve a fogaink szépségét.

Meglepő, hogy az iOS-os Health alkalmazásban még nem szerepel fogmosási lehetőség, annak ellenére, hogy ezen kívül tényleg mindent feljegyezhetünk benne. Az aggodalomra viszont semmi ok, letölthető hivatalosan kiadott applikáció is, amibe a fogkefe mért adatait tudja felvinni.

hogyan_tudsz_okosan_fogat_mosni(2)

oralb.com

Az alkalmazás egyébként rengeteg további szórakozási lehetőséget kínál, mindemellett roppant hasznos tulajdonságokkal van felruházva. Motivációs lehetőségével szórakoztató híreket és időjárásokat közöl veled, hogy ne unatkozz fogmosás közben.

hogyan_tudsz_okosan_fogat_mosni(3)

oralb.com

Összpontosít a legfontosabb részekre, megjelöli, hogy hol nem mostad még kellőképpen a fogad. Feljegyzi a fogmosási szokásaidat, amit 6 hónapra elment. A mért adatokból pedig grafikonokat és függvényeket kreál, amivel egyszerűen és átláthatóan tudsz tájékozódni saját fogaid épségéről.

7 remekbe szabott fitnesz kiegészítő 7 remekbe szabott fitnesz kiegészítő
2017. február 21.
Február közepén járunk és máris elhanyagoltad az újévi fogadalmaidat? Már kevesebb időt szentelsz az egészségesebb életmódra? Szükséged van egy olyan eszközre amely segíthet újra lendületet nyerni a céljaid eléréséhez? Mára már számos fitnesz kiegészítő áll rendelkezésedre az okoseszközeidhez. Összeszedtük a minőségükben és funkciójukban is a kiemelkedőeket.
Így lehetsz egészségtudatos az iPhone-od segítségével Így lehetsz egészségtudatos az iPhone-od segítségével
2016. október 18.
A gyári Health alkalmazás remekül látja el az egészséged nyilvántartására vonatkozó feladatokat. Az iPhone-od beépített szenzorai segítségével, valamint a külső kiegészítőknek köszönhetően, a telefonod pontos adatokat képes szolgáltatni az egészségügyi állapotoddal kapcsolatban.
Minden nap egy alma, az orvost távol tartja – 10 iOS kiegészítő az egészséged megőrzésének érdekében Minden nap egy alma, az orvost távol tartja – 10 iOS kiegészítő az egészséged megőrzésének érdekében
2016. június 10.
Habár egész egyszerűnek tűnnek azok az egészségügyi tippek, amiket manapság hall az ember, mégis, a gyakorlatba átvinni őket valamiért igencsak nehéz feladat tud lenni. DE, itt jön az iPhone a képbe!.