Hogyan szabadíthatsz fel hatékonyan tárhelyet a Mac-en?

2017. április 6. -
A napjaink által diktált technológiai fejlődéssel és bővülő minőségű/mennyiségű tartalommal gyakorta nehéz tartani a lépést. Biztosan szembesültél már azzal a problémával, hogy a jó minőségű videók, képek és lossless minőségben tárolt zenék rengeteg tárhelyet emésztenek fel. Így fontos lehet, ha birtokában vagy annak a tudásnak és rutinnak, amely megkönnyíti számodra tárhelyed kezelését.
Hogyan szabadíthatsz fel hatékonyan tárhelyet a Mac-en?

Az eszközök fejlődése, ezáltal képességük arra, hogy 4K minőségben rögzítsenek videó felvételeket, full HD képeket egyszerűen lenyűgöző és meghökkentő, akárcsak az általuk vagy az őket rögzíteni hivatott applikációk által elfoglalt tárhely. Így Mac készülékünk a vártnál jóval hamarabb fut ki szabad helyből. Akkor se csüggedj, ha Android felhasználó vagy, hiszen még több lehetőség áll rendelkezésedre tárhely-felszabadítás terén. Ha szeretnél ezekről bővebben is olvasni, akkor ugorj tovább!

Mindig adott a lehetőség, hogy külső tárhelyet vagy felhőt használva könnyítsünk eszközünk terhén, azonban ez gyakorta kényelmetlen lehet. Ráadásul sokan jobban preferálják a helyben való tárolást. Célunk az, hogy megmutassuk számodra, mi a leghatékonyabb módja a tárhelyeddel való spórolásnak.

Opcióid között viszonylag gyors alternatívát kínál a következő

  • Kattintsd ki: Mac névjegye.
  • Majd keresd meg az oldalsó sávon a keresőben az Összes fájlom nevezetű ablakot.
  • Ha ezt megtaláltad, akkor a fogaskerék ikonra kattintva kiválaszthatod a rendezési elvet, mely a méret

1

  • Győződj meg róla, hogy az elérési útvonalat is látod, miközben ezek közül a fájlok közül törölgetni kezdesz. Hogy miért? Mert itt meg fognak jelenni iCloudon, Drive-on és Dropboxban tárolt adataid is.

2

Persze más módon is rájöhetsz hol érdemes kezdeni a tisztogatást. A módszer az előzőhöz képest abban változik, hogy a Mac információk után a Tárhelyet kell kiválasztanod. Ez egy viszonylag jó gyorsjelentést fog adni számodra. Megtudod, hogyan oszlik el tárhelyed. Habár eddig nem volt túl hasznos a tárhely tisztogatására, most a Sierra menedzselés funkcióját betöltő újítása fejlődést eredményezett ezen a téren is. Ha kikattintod a Kezelést, akkor lehetőséged adódik programok törlésére, eltávolítására, valamint személyre szabhatod azt is, hogy eszközöd hogyan gazdálkodjon a rendelkezésére álló tárhellyel.

5

Habár a kereső által kínált alternatívák is nagyon hasznosak, talán a legszemléletesebb és legjobb megoldás a Daisy vizuális merevlemez elemzője. Interaktív felhasználói felülete épp olyan funkcionális, mint amilyen gyönyörű. Ellenőrizhetsz, megtekinthetsz és törölhetsz is fájlokat közvetlenül az alkalmazásból. Valamint analizálhatsz külső tárhelyeket is.

/Forrás: 9to5mac.com/

Fel szeretnéd törni a Galaxy S8-at? Mutatunk egy trükköt! Fel szeretnéd törni a Galaxy S8-at? Mutatunk egy trükköt!
2017. április 13.
Az új Galaxy S8 arcfelismerő funkcióval ellátott védelmi rendszere megkérdőjeleződött miután felkerült egy videó a netre, amelyben a tulajdonos fényképét lengetve az előlapi kamera előtt sikerült feloldani a készüléket. Kíváncsi vagy a videóra? Mutatjuk.
Nyári túlélő tippek, amikért hálás lesz a telefonod Nyári túlélő tippek, amikért hálás lesz a telefonod
2018. augusztus 1.
Biztosan figyelsz arra, hogy ebben a hőségben megfelelően védd a szervezeted – rengeteg víz, légkondi, vízpart, ami csak jöhet – de miért tennél másképp a telefonoddal? Önmagát nem tudja megóvni a készüléked, így csakis rajtad múlik, hogy átvészelje a perzselő nyári napokat. De mire kell odafigyelned és hogyan fogja túlélni a telefonod is a nyarat? Ebben segítek most neked néhány tippel.
2018 forradalom lesz az telefonok korában? – 3 dolog, amit elvárunk a megjelenő telefonoktól 2018 forradalom lesz az telefonok korában? – 3 dolog, amit elvárunk a megjelenő telefonoktól
2018. február 13.
A 2017-es év nem az a forradalmi év volt, amire számítottunk. Természetesen néhány eszköz érdekes volt tavaly, és kétségtelen, hogy egyes technológiák a dicsőség határán állnak, de a 2017-es év mégsem igazán volt olyan korszakalkotó.