Hogyan szabadíthatsz fel hatékonyan tárhelyet a Mac-en?

2022.06.30 0 hozzászólás 5423 olvasás
Hogyan szabadíthatsz fel hatékonyan tárhelyet a Mac-en?

A napjaink által diktált technológiai fejlődéssel és bővülő minőségű/mennyiségű tartalommal gyakorta nehéz tartani a lépést. Biztosan szembesültél már azzal a problémával, hogy a jó minőségű videók, képek és lossless minőségben tárolt zenék rengeteg tárhelyet emésztenek fel. Így fontos lehet, ha birtokában vagy annak a tudásnak és rutinnak, amely megkönnyíti számodra tárhelyed kezelését.

Az eszközök fejlődése, ezáltal képességük arra, hogy 4K minőségben rögzítsenek videó felvételeket, full HD képeket egyszerűen lenyűgöző és meghökkentő, akárcsak az általuk vagy az őket rögzíteni hivatott applikációk által elfoglalt tárhely. Így Mac készülékünk a vártnál jóval hamarabb fut ki szabad helyből. Akkor se csüggedj, ha Android felhasználó vagy, hiszen még több lehetőség áll rendelkezésedre tárhely-felszabadítás terén. Ha szeretnél ezekről bővebben is olvasni, akkor ugorj tovább!

Mindig adott a lehetőség, hogy külső tárhelyet vagy felhőt használva könnyítsünk eszközünk terhén, azonban ez gyakorta kényelmetlen lehet. Ráadásul sokan jobban preferálják a helyben való tárolást. Célunk az, hogy megmutassuk számodra, mi a leghatékonyabb módja a tárhelyeddel való spórolásnak.

Opcióid között viszonylag gyors alternatívát kínál a következő

  • Kattintsd ki: Mac névjegye.
  • Majd keresd meg az oldalsó sávon a keresőben az Összes fájlom nevezetű ablakot.
  • Ha ezt megtaláltad, akkor a fogaskerék ikonra kattintva kiválaszthatod a rendezési elvet, mely a méret

1

  • Győződj meg róla, hogy az elérési útvonalat is látod, miközben ezek közül a fájlok közül törölgetni kezdesz. Hogy miért? Mert itt meg fognak jelenni iCloudon, Drive-on és Dropboxban tárolt adataid is.

2

Persze más módon is rájöhetsz hol érdemes kezdeni a tisztogatást. A módszer az előzőhöz képest abban változik, hogy a Mac információk után a Tárhelyet kell kiválasztanod. Ez egy viszonylag jó gyorsjelentést fog adni számodra. Megtudod, hogyan oszlik el tárhelyed. Habár eddig nem volt túl hasznos a tárhely tisztogatására, most a Sierra menedzselés funkcióját betöltő újítása fejlődést eredményezett ezen a téren is. Ha kikattintod a Kezelést, akkor lehetőséged adódik programok törlésére, eltávolítására, valamint személyre szabhatod azt is, hogy eszközöd hogyan gazdálkodjon a rendelkezésére álló tárhellyel.

5

Habár a kereső által kínált alternatívák is nagyon hasznosak, talán a legszemléletesebb és legjobb megoldás a Daisy vizuális merevlemez elemzője. Interaktív felhasználói felülete épp olyan funkcionális, mint amilyen gyönyörű. Ellenőrizhetsz, megtekinthetsz és törölhetsz is fájlokat közvetlenül az alkalmazásból. Valamint analizálhatsz külső tárhelyeket is.

/Forrás: 9to5mac.com/