Hogyan szabadíthatsz fel hatékonyan tárhelyet a Mac-en?

2017. április 6. -
A napjaink által diktált technológiai fejlődéssel és bővülő minőségű/mennyiségű tartalommal gyakorta nehéz tartani a lépést. Biztosan szembesültél már azzal a problémával, hogy a jó minőségű videók, képek és lossless minőségben tárolt zenék rengeteg tárhelyet emésztenek fel. Így fontos lehet, ha birtokában vagy annak a tudásnak és rutinnak, amely megkönnyíti számodra tárhelyed kezelését.
Hogyan szabadíthatsz fel hatékonyan tárhelyet a Mac-en?

Az eszközök fejlődése, ezáltal képességük arra, hogy 4K minőségben rögzítsenek videó felvételeket, full HD képeket egyszerűen lenyűgöző és meghökkentő, akárcsak az általuk vagy az őket rögzíteni hivatott applikációk által elfoglalt tárhely. Így Mac készülékünk a vártnál jóval hamarabb fut ki szabad helyből. Akkor se csüggedj, ha Android felhasználó vagy, hiszen még több lehetőség áll rendelkezésedre tárhely-felszabadítás terén. Ha szeretnél ezekről bővebben is olvasni, akkor ugorj tovább!

Mindig adott a lehetőség, hogy külső tárhelyet vagy felhőt használva könnyítsünk eszközünk terhén, azonban ez gyakorta kényelmetlen lehet. Ráadásul sokan jobban preferálják a helyben való tárolást. Célunk az, hogy megmutassuk számodra, mi a leghatékonyabb módja a tárhelyeddel való spórolásnak.

Opcióid között viszonylag gyors alternatívát kínál a következő

  • Kattintsd ki: Mac névjegye.
  • Majd keresd meg az oldalsó sávon a keresőben az Összes fájlom nevezetű ablakot.
  • Ha ezt megtaláltad, akkor a fogaskerék ikonra kattintva kiválaszthatod a rendezési elvet, mely a méret

1

  • Győződj meg róla, hogy az elérési útvonalat is látod, miközben ezek közül a fájlok közül törölgetni kezdesz. Hogy miért? Mert itt meg fognak jelenni iCloudon, Drive-on és Dropboxban tárolt adataid is.

2

Persze más módon is rájöhetsz hol érdemes kezdeni a tisztogatást. A módszer az előzőhöz képest abban változik, hogy a Mac információk után a Tárhelyet kell kiválasztanod. Ez egy viszonylag jó gyorsjelentést fog adni számodra. Megtudod, hogyan oszlik el tárhelyed. Habár eddig nem volt túl hasznos a tárhely tisztogatására, most a Sierra menedzselés funkcióját betöltő újítása fejlődést eredményezett ezen a téren is. Ha kikattintod a Kezelést, akkor lehetőséged adódik programok törlésére, eltávolítására, valamint személyre szabhatod azt is, hogy eszközöd hogyan gazdálkodjon a rendelkezésére álló tárhellyel.

5

Habár a kereső által kínált alternatívák is nagyon hasznosak, talán a legszemléletesebb és legjobb megoldás a Daisy vizuális merevlemez elemzője. Interaktív felhasználói felülete épp olyan funkcionális, mint amilyen gyönyörű. Ellenőrizhetsz, megtekinthetsz és törölhetsz is fájlokat közvetlenül az alkalmazásból. Valamint analizálhatsz külső tárhelyeket is.

/Forrás: 9to5mac.com/

Új színben kapható az iPhone 7 – Megérkezett a PRODUCT RED! Új színben kapható az iPhone 7 – Megérkezett a PRODUCT RED!
2017. március 21.
Az elmúlt hónapokban halhattál pár foszlány mondatot arról, hogy az Apple frissíteni szeretné az iPhone 7-es szériáját, és egy új színben tervezi megjelentetni azt. A mai nap lerántotta a leplet a gyártó az új színről! Itt az iPhone RED!.
5 ok, amiért megéri iPhone SE-t venned 5 ok, amiért megéri iPhone SE-t venned
2016. március 29.
Akár 158 ezer jó okot is fel lehetne sorolni, miért érdemes megvásárolnod az iPhone SE-t. A viccet félretéve azonban kijelenthetjük, hogy a készülék előnye nem csupán az árban mutatkozik meg, sőt! Összeszedtük neked, miért vedd meg az Apple legújabb „olcsó” mobilját.
100 érdekesség az okostelefonok világából – 2. rész 100 érdekesség az okostelefonok világából – 2. rész
2017. augusztus 28.
A héten folytatjuk cikksorozatunkat, melyben az okos eszközök világából hozunk el 100 érdekességet. Az előző részből megtudhattad, hogy az Android logóját nem is Androidnak, hanem Bugroidnak hívják és hogy az Apple ruhákat is árult.