Így tilthatod le a hívásokat iPhone-on

2016. szeptember 13. -
Biztosan van néhány telefonszám, amelyről már ránézésre megmondod, hogy ezt nem akarod felvenni. Sokan nem tudják, hogyan tilthatják le a beérkező hívásokat iPhone készüléken, sőt, sokáig erre lehetőség sem volt. Ezért készítettük ezt a leírást. Olvasd el és tiltsd le a zavaró hívó feleket.
Így tilthatod le a hívásokat iPhone-on

A telemarketing még mindig nagy népszerűségnek örvend szerte a világon. Valószínűleg Te is rengeteg ilyen hívást kapsz. Ha nem szeretnéd, hogy számodra felesleges, zavaró kérdésekkel rabolják a szabadidőd, a legegyszerűbb mód, hogy letiltsd a hívást. Az alábbiakban olvasható módszer azonban egyaránt alkalmazható az exeddel, - aki nem képes megérteni, hogy vége - vagy a magukat rendkívül viccesnek gondoló telefonbetyárokkal szemben.

Néhány éve még nem volt lehetőség arra, hogy iPhone készülékeden letiltsd a beérkező telefonhívásokat. Ehhez Jailbreak-elni kellett a készüléket, amit érthető okokból sokan inkább nem vállaltak be. Ehelyett elmentették a telefonkönyvbe az egyes hívószámokat és "Ne vedd fel", illetve ehhez hasonló nevekkel látták el őket. Ma már azonban más lehetőséged is nyílik az ilyen hívások lepattintására.

Az iOS 7 érkezését követően iPhone-on is elérhetővé vált az egyes hívószámok letiltása. Ezen funkció bekapcsolása minden készüléken ugyanaz volt, ráadásul a letiltott számok újraengedélyezése is egy rendkívül egyszerű metódus volt. Ez a funkció pedig ugyanígy működik iOS 9-en és iOS 10-es operációs rendszeren egyaránt.

Hogyan tiltsam le a nem kívánt hívásokat iPhone-on

Ahelyett, hogy elkezdenénk magyarázni, pontosan mit is kell tenned, azt javasoljuk, kattints az alábbi videóra.

A videó segítségével megtanultad, hogyan is tilthatod le a zavaró hívásokat a készülékeden.

Így blokkolhatod az egyéni kapcsolatokat az iPhone-odon

Amennyiben a letiltani próbált telefonszám korábban már kapcsolatba lépett veled, pofonegyszerű letiltanod a hívószámát a továbbiakban. Ezért azt javasoljuk, ha gyanús számról hívnak (nem ismerős, nem megszokott formátumú), hagyd végigcsörögni, majd esetleg ellenőrizd a hangpostád. Ha nem hív vissza azonnal, feltételezhető, hogy telemarketingről beszélünk. Ha valaki fontos ügyben keres, perceken belül újra próbálkozik vagy üzenetet küld neked. Ha sikerült azonosítanod a nem kívánt hívó telefonszámát, mentsd el azt a Kontaktjaid közé.

IMG_0958

Ezt követően görgess le a kontakt részletezési ablakában és koppints a "Hívó letiltása" lehetőségre. Ezt követően felugrik egy ablak, ahol megerősítheted a döntésed. Ezt követően, a szám feloldásáig nem kapsz telefonhívásokat, üzeneteket vagy FaceTime-hívásokat.

Hívásletiltás iOS 7-nél régebbi operációs rendszeren

Sokak a megfelelő működés reményében nem frissítenek újabb operációs rendszerekre, ha régebbi készülékükkel (pl. iPhone 4) rendelkeznek. Ebben az esetben sincs ok aggodalomra, ugyanis létezik egy módszer, amivel akár csoportos letiltást is végezhetsz, még akkor is, ha nincs ilyen funkció az operációs rendszer lehetőségei között.

Készíts egy kontaktot "Telemarketing" vagy "Ne vedd fel" névvel és minden olyan számot, melyről a későbbiekben nem kívánatos telefonhívást kapsz, adj hozzá ehhez a címkéhez. Ha iOS 7-nél régebbi rendszert használsz, egyszerűen csak annyi a dolgod, hogy figyelmen kívül hagyod az adott konktakttól érkező telefonhívásokat. iOS 7-tel már le is tilthatod a hívó felet - és vele együtt az összes olyan hívószámot, amit az adott kontakthoz rendeltél. Így nem kell egyenként kilőnöd a problémás telefonszámokat.

Ellenőrizd a tiltólistád

Mindig fennáll annak a veszélye, hogy véletlenül letiltottál egy olyan személyt, akivel a továbbiakban szeretnél kommunikálni. Ilyenkor a következőket kell tenned.

Menj a Beállítások > Telefon > Letiltott menübe és máris megjelenik az általad letiltott hívószámok listája. Ezt követően a feloldani kívánt telefonszám balra húzásával megjelenik a Feloldás lehetőség. Erre koppintva ismét fogadhatsz hívásokat és üzeneteket az adott személytől.

Amennyiben még a Kontaktok menüben vagy amikor észreveszed, hogy véletlenül blokkoltál valakit, a Hívó letiltása gombbal azonnal felülírhatod a döntésed és feloldhatod a letiltást.

Remélhetőleg tudtunk segíteni Neked és ezentúl nem rabolják majd az idődet olyan telefonhívásokkal, melyekre egyetlen másodpercet sem szánnál.

10+1 apróság, amiért hálás lesz neked az iPhone akkumulátora 10+1 apróság, amiért hálás lesz neked az iPhone akkumulátora
2018. június 20.
Nincs könnyű dolga egy iPhone aksinak, hisz naponta tesszük próbára a képességeit, netezünk, játszunk, telefonálunk lefekvésig. De mi van, ha reggel úgy indulsz el, hogy elfelejtetted feltölteni a mobilod és esélyed nincs, hogy aznap töltőt szerezz magadnak? Vagy az esti bulira már olyan szegényes akku idővel rendelkezel, hogy inkább hazaindulnál? Megteheted, de inkább próbáld ki először aksi kímélő tippjeinket.
Így értelmezd az iOS 12 akkumulátor infóját Így értelmezd az iOS 12 akkumulátor infóját
2018. szeptember 27.
Az iOS 12 akkumulátor infó funkciója igazán figyelemreméltó fejlesztést hozott az előző verzióhoz képest. A lehetőségek elképesztően kibővültek, az akku használatot hihetetlen részletességgel láthatod kategóriák szerint.
5 kihagyhatatlan kiegészítő autós kalandoroknak 5 kihagyhatatlan kiegészítő autós kalandoroknak
2018. május 8.
Te is azt érzed, hogy ahogy közeledik a nyár, úgy vágysz egyre jobban arra, hogy bepattanj az autódba és elszökj a város forgatagából? Már tervezed, hogy a hűsítő vízpart mellett vagy egy csendes kis erdőben tölts-e el néhány pihentető napot? Mielőtt nekivágnál a kalandnak, nézd végig listánkat, biztosan találsz benne olyat, amit tutira nem szeretnél otthon hagyni.