Nem működik a Face ID? Így javíthatod meg otthon!

2019.02.12 0 hozzászólás 11879 olvasás
Nem működik a Face ID? Így javíthatod meg otthon!

Az iPhone X megjelenésekor- az Apple korábbi Touch ID technológiáját magasabb szintre emelve - új korszak indult el a Face ID-vel, ami azóta az iPhone XR, XS és XS Max készülékeken is megtalálható, legutóbb pedig a 2018-as iPad Pro-n láthattuk. És általában ahogy nőnek a lehetőségek, úgy szaporodnak a gondok is. Mit lehet hát tenni, ha a rendszer nem hajlandó feloldani a telefonod vagy a tableted?

Frissítsd az iOS-t

Amikor egy alkalmazás vagy szolgáltatás problémásan működik, legyen az első gondolatod az, hogy megnézed, elérhetőek-e frissítések az iOS-re vagy az alkalmazás számára. Előbbi ellenőrzéséhez lépj a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés lehetőségre - ha találsz új verziót, koppints rá és a többit elvégzi helyetted az operációs rendszer.

Ellenőrizd a kamerát

A Face ID sikertelen azonosításának egyik általános oka, hogy az objektív és az érzékelő el van takarva. Ellenőrizd, hogy az iPhone/iPad tok nem ér-e bele a kamerába, illetve, hogy koszosak-e a lencsék. 

Ha a 2018-as iPad Pro modellek egyikét használod landscape módban, akkor jó esély van arra, hogy a saját ujjaid fedik le el a kamerát. (A készüléknek jeleznie kell, ha ez a probléma. Ilyenkor a képernyőn egy nyíl jelenik meg, ami az eltakart kamerára mutat.) 

Az iPhone-ok természetesen csak portré módban engedik használni a Face ID-t, ezért győződj meg róla, hogy függőleges helyzetben tartod a készüléket. 

Összességében tehát legtöbb esetben egy gyors tisztítás vagy a kéztartásod megváltoztatása visszaállíthatja az eszközt az eredeti állapotába.

 face_id

Győződj meg róla, hogy rendben vannak a Face ID beállítások

Ha ez az első alkalom, amikor Face ID-t használsz, vagy ha nemrég frissítetted az eszközöd, akkor előfordulhat, hogy a beállítások nem úgy vannak, ahogy lenniük kellene. Ehhez lépj a Beállítások > Face ID és jelkód pontra, majd ellenőrizd, hogy a funkció engedélyezve van-e.

Kövess minket az instán

#SMART_CLINIC_HU