Ilyen lesz a Galaxy S10 – Megjelenés, árak, specifikációk

2022.06.28 0 hozzászólás 3097 olvasás
Ilyen lesz a Galaxy S10 – Megjelenés, árak, specifikációk

Napokon belül bemutatásra kerül a Samsung legfrissebb triója, a Galaxy S sorozat immáron tizedik verziója. Sok meglepetésre nem számíthatunk – mivel gyakorlatilag már minden részlet kiszivárgott – újdonságokban viszont így már egészen biztos, hogy nem fogunk szűkölködni a megjelenés után.

Galaxy S10 – Bemutató, megjelenés

A megszokottól eltérően idén a Samsung nem vár egészen az MWC (Mobile World Congress) megrendezéséig, hogy bemutassa legfrissebb fejlesztéseit. Vagyis a már hónapok óta izgulók a vártnál öt nappal előbb ismerhetik meg a Galaxy S10 széria három tagját. Február 20-át vésd be a naptáradba, ha te is közéjük tartozol – a Samsung jóvoltából pedig akár végig is nézheted az eseményt élő streamen keresztül.

A konkrét megjelenés egyelőre nem került nyilvánosságra, de minden valószínűség szerint március elején vehetjük fizikailag is kézbe a választott modellt. Természetesen ez a dátum előre vagy hátra is tolódhat, attól függően, előrendeled-e a készüléket.

galaxy_s10_plus

Galaxy S10 – Specifikációk

Nem könnyű összeszedni minden egyes frissítést az újdonságokról, hiszen idén - már szinte biztosan - a Samsung is követi más gyártók példáját és egyenesen három Galaxy modellel tör be 2019-be. Az eddigi példát folytatva érkezik egy Galaxy S10, illetve ennek Plus változatú társa, de ezúttal minden jel szerint egy „belépő-szintű” készülék (Galaxy S10e?) is.

Frissen kiszivárgott információ alapján egyébként gyakorlatilag minden fontos részlet kiderült, ámbár korábban is felmerült jó néhány pletyka, amik – részben vagy egészben – így megerősítést nyertek. Az egyik legnagyobb dobás minden bizonnyal a képernyő méret növekedés lesz, ami már a tavalyi évben született találgatások alapján is jócskán felülmúlja a korábbi modelleket.

Aki látta már az interneten bárhol fellelhető információs darabkát (egy papírlap formájában) annak deja vu érzése lehet, mivel ez alapján az iPhone XS trió után a Samsung is egy 6,3/6,1/5,8 hüvelykes hármassal készül – ám ez esetben a legolcsóbb verzió rendelkezhet egyben a legkisebb kijelzővel is. A Samsung által kifejlesztett Infinity O technológia viszont kivétel nélkül mindhárom telefon esetén vissza fog köszönni - tehát se notch, se káva nem várható.

galaxy_s10

Szintén szóbeszéd tárgyát képezte már régóta, hogy idén vajon milyen biztonsági rendszerrel érkeznek a készülékek – és igen, jön a beépített ujjlenyomat olvasó a két komolyabb modellben. A „Galaxy S10e-t” választók viszont be kell érjék egy oldalsó részbe épített leolvasóval, valamint a mindegyik telefonban elérhető arcfelismeréssel.

Izgalmas lehetne a kamerák kérdése is, ugyanakkor mivel már minden gyártó ezek minél nagyobb számú megjelenésére törekszik, komolyabb borzongás nem fog ettől senkit átjárni. A Galaxy S10 (Plus) megegyező hátlapi kamera rendszerrel hódít – 12/12/16 MP, minden már rogyásig ismételt finomsággal. Az érdekesség a Galaxy S10 Plus előlapján keresendő, ugyanis már itt is két kamerát fog látni az, aki ezzel szeretne szelfizni.

Az akkumulátorokra szintén rágyúrt egy kicsit a Samsung, a Galaxy S10 Plus esetében például 4100mAh teljesítményt is kaphatunk, már ha megvalósul a kiszivárgott infó. De az például nem derült ki, hogy valamelyik modell kap-e 5G támogatást, avagy erre legalább a Note széria következő tagjáig várni kell.

galaxy_s10_s10plus

Galaxy S10 – Árak

Amit még szintén hiányolunk a „jelentésből”, az a Galaxy S10 sorozat árazása. Nem kérdés, hogy komoly összegekért lesznek elérhetők ezek a modellek is. És nem csak azért, mert gyakorlatilag minden gyártónál elszálltak az árak, hanem mert ténylegesen egy remek adottságokkal rendelkező telefont vásárolhatunk meg (bármelyikről is legyen szó).

Valószínűleg nagyjából az iPhone-ok vonalán fog haladni a Samsung is ebből a szempontból és nagyjából a tavaly megjelent XS/XS Max/XR árazásában kereshetjük a Galaxy S10 sorozat esetén is a valós megoldást.

 

Ha hasznosnak találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, nehogy lemaradjanak róla!