iPhone 8: Megjelenési dátum, pletykák és hírek az Apple 2017-es iPhone-járól

2022.06.30 0 hozzászólás 29810 olvasás
iPhone 8: Megjelenési dátum, pletykák és hírek az Apple 2017-es iPhone-járól

Az Apple mindössze néhány hónapja hozta ki az iPhone 7-et, de sokan máris az idei évi modellről, az iPhone 8-ról beszélnek, ami az Apple legnagyobb dobása lehet az utóbbi években. Mik lesznek az újdonságok? Sok találgatás látott már napvilágot, lássuk őket!

FRISSÍTÉS: Készülj időben 2018-ra! - iPhone 11: Megjelenési dátum, pletykák és hírek az Apple 2018-as iPhone-járól

Igen, tudjuk, hogy az iPhone 7 szeptemberben jelent meg. De mivel a 7-es modellben inkább csak javítások voltak, az Apple rajongók máris az iPhone 8 felé kacsingatnak.

2017-ben ünnepli az Apple az iPhone 10. évfordulóját, amit először 2007. január 9-én mutatott be Steve Jobs, és később abban az évben, június 29-én jelent meg. Azt beszélik, hogy az Apple e jeles alkalomra tartogatta, sőt tartotta vissza a legáttörőbb funkciókat, és csak a következő modelljébe építi bele – a várhatóan iPhone 8-ra keresztelt készülékbe. Összegyűjtöttük a legutóbbi pletykákat, és kiszivárgott infókat, szóval ha az iPhone 7 funkciói nem hatottak meg téged, tudd mik lesznek az idei év újításai.

A legutóbbi hírek

Azt beszélik, hogy az Apple három verzión dolgozik a következő iPhone-generációra, amiben van egy 5 inch-es modell, ami középen csücsül a 4.7 inch-es, és az 5.5 inch-es készülék között.

UPDATE: Hála az UAG telefontok gyártó cégnek most már biztosak lehetünk abban, hogy a következő iPhone káva nélkül fog érkezni. Kíváncsi vagy a kiszivárgott képre? Ebben a cikkünkben megtalálod.,

UPDATE (2): Már rendelhetőek különböző tokok a készülékekhez, amelyekből újabb információkat szűrhetsz le. Kattints a linkre, és tekintsd meg a felhozatalt!

UPDATE (3): Melyik a jobb készülék? A Samsung Galaxy S8, vagy az iPhone 8? Ebben a cikkünkben kiderül!

A japán Mac Otakara nevű blog arról számolt be, hogy mindhárom verzió saját specifikációkkal büszkélkedik, állítja ezt az Apple Taiwan-i ellátási láncára hivatkozva. Az 5 inch-es változatban elvileg kétlencsés kamera is lesz iSight modullal, ami függőlegesen helyezkedik el vízszintes helyett.

iOS-10-family

Az iPhone 7, iPhone 7 Plus és iPhone SE

Míg az Apple már régóta híreszteli, hogy a következő iPhone három modellén, a korábbi beszámolók szerint nem mindegyikben lesznek ugyanazok a funkciók. Közben a Wall Street Journal friss beszámolója szerint az Apple jelenleg több, mint 10 különböző prototípust tesztel a következő okostelefonjához.

Megjelenési dátum

Az Apple hagyományosan szeptember első két hetében jelentette meg legutóbbi iPhone-jait, jól időzítve a karácsonyi vásárlási szezon kezdetére. Eddig semmilyen jel nem utal arra, hogy a cég megtörné ezt a tradíciót. Ez azt jelenti, hogy arra számíthatunk, hogy az Apple a szeptember 4-ei, vagy a 11-ei héten leplezi le új készülékét.

De ne feledjük, hogy az Apple a különleges évfordulóra lehet, hogy más megjelenési dátumot választ. Ha élni akarnak a nosztalgia-faktorral, lehet, hogy a június 29-ét választják, amikor a legelső iPhone megjelent.

Apple-iPhone-6-phones

Az iPhone 8 az utóbbi évek legizgalmasabb Apple-megjelenése lehet

Név

Ha az Apple eddigi menetrendjét vesszük alapul, akkor a 2017-es modellnek iPhone 7s-nek kellene lennie. Az Apple minden második évben hoz ki új dizájnt, a köztes években pedig új funkciókat ugyanabban a burkolatban (ezek ismertek „s” néven). Azonban azt is híresztelték, hogy az Apple át fog térni a hároméves ciklusra a főbb iPhone frissítésekkel.

MAIN-iPhone-7-leak

Ezek a fotók Kínában készültek, és az Apple Insider blog szerezte meg, és állítólag egy igen különböző kialakítású iPhone-t mutat

Ez utóbbit, ha összevetjük az iPhone tízéves évfordulójával, azt sugallja, hogy az Apple 2017-es modellje meglehetősen nagy újítás lesz. Tehát ebben az esetben valószínűtlennek tűnik, hogy az iPhone 7s nevet adja neki az Apple, ugyanis azzal ellent mondana az emelkedő tendenciának. Így sokkal valószínűbb az iPhone 8 elnevezés. Az Apple talán úgy dönt, hogy valami teljes más, új nevet választ – például iPhone 10-et az évforduló alkalmából, vagy talán iPhone Air vagy iPhone Pro, amik szintén jó reflexiók az iPad sorozatra.

Teljes üvegborítású dizájn

Az Apple állítólag teljes körű átalakítást tervez az iPhone 8-ra. Azt mondják, hogy a cég egy teljesen üvegborítású dizájnját tervezi elkészíteni az iPhone-nak a 2017-es megjelenésre. Ming-Chi Kuo piaci elemző szerint, akinek hangfelvétele van az Apple termékek kiszivárgott információiról, közzétett egy beszámolót májusban, ami szerint az amerikai tech cég teljesen újratervezi az iPhone-t 2017-ben.

iPhone

Alumínium-burkolat helyett tehát az Apple üvegborításra vált.

iPhone koncepció-terv Twitterről

Nem ez lenne az első alkalom, amikor az almás cég üveget használt a telefonjához. Az iPhone 4 és 4s üvegelőlappal és hátsó panellel rendelkezett, a kettő között rozsdamentes acél sávval. Azonban ezek a telefonok tartóssági gondokkal küzdöttek, sokan panaszkodtak arra, hogy a készülékük túl könnyen repedt meg, ha leejtették. Kuo megjegyezte, hogy sok részvényes aggódik, hogy az üvegburkolat túl nehéz lenne, vagy megbukna az esési teszten , de azt is mondta, hogy az üvegborításhoz való visszatérés nem jelentene problémát az Apple-nek.

Broken-Mobile-Phone

A törött képernyő minden okostelefon felhasználó első számú félelme

„Az Apple már használt üvegborítást az iPhone 4/4s-hez, és más márkák készülékein is megjelent. Ezért úgy gondoljuk, hogy az esési teszt nem okozna problémát az üvegborításnak” – írja a beszámolójában a MacRumours szerint.

„Egy üvegborítás talán valamivel nehezebb, mint egy ugyanolyan vastagságú alumínium, de a különbség annyira kicsi, hogy a vékonyabb és könnyebb AMOLED panel kompenzálja ezt.”Az üvegburkolat melletti érvek között ott van a jobb antennavétel, és több a lehetőség a vezeték nélküli töltésre.

Ívelt OVED kijelző

Elvileg legalább az egyik iPhone 8 prototípus új, ívelt OLED képernyőt fog kapni, gyakorlatilag peremek nélkül, hasonlóan ahhoz, amit a Samsung Galaxy S7 Edge-en használtak. Noha funkcionális oka nincsen a hajlított kijelzőnek, a Samsung jelentősen magasabb eladásokat produkál az ívelt verziójú Galaxy készülékeivel.

14004392274_7a47c84323_o

Koncepció kép egy ívelt OLED kijelzős iPhone-ról

2016 márciusában Nikkei beszámolt arról, hogy az Apple tervezi átalakítani az LCD kijelzőt az OLED képernyők miatt, és az első OLED iPhone 2017-ben érkezik. Majd áprilisban a The Korea Herald arról értekezett, hogy a Samsung-nak sikerült bezsebelni a 2.59 milliárd dolláros gyártási szerződést. A cég állítólag arra szerződött, hogy évente 100 millió 5.5 inch-es OLED panellel látja, kezdve 2017-től.

Az OLED kijelzők nagyobbak az LCD paneleknél, amiket az Apple használ az iPhone-jaiban. Az addigi háttérvilágítás beépítése helyett egy OLED-alapú képernyő egyenként világítja meg a pixeleket, ha szükséges. Ez feketébb feketéket, és világosabb fehéreket jelent, alacsonyabb fogyasztással és gyorsabb válaszidővel a LED kijelzőkhöz képest.

Az iPhone 8 kijelzője továbbá képes lehet 4K felbontásra, ami alkalmasabb virtuális valóság alkalmazásokhoz.

A Home gomb vége

Arról is szóltak a hírek, hogy az Apple valamikor meg fog szabadulni a hagyományos fizikai Home gombtól, és egy érintés-érzékeny digitális gombbal helyettesíti. Ezt eredetileg az iPhone 7-nél pletykálták, de most még inkább valószínűnek tűnik, hogy ez lehet az iPhone 8-al járó egyik fő változtatás.

iPhone-7-next-concept-1

Weidlich látványterve a futurisztikus telefon teljes előlap egybefüggő képernyővé alakította

Egy kínai weboldal, a Storm szerint a virtuális Home gombban ugyanaz a rezgő visszacsatolásos motor lesz, mint az iPhone 7-ben, hogy a Home gomb illúzióját keltse, annak ellenére, hogy az valójában egy sima, érintőképernyős felület.

Tervezők a világ minden tájáról találgatnak, hogy mit tervez az Apple. Egy Marek Weidlich nevű művész tervezett egy érdekes látványtervet (lásd a fenti képet). Weidlich a teljes előlapot egybefüggő képernyővé alakította, ezáltal a telefon futurisztikus jelleget kapott. Kihagyta a Home a gombot, és a látható peremeket.

Egy másik koncepció Herman Haidin ipari formatervező elképzelése egy olyan iPhone-ról, ami egy „liquidmetal”-ként (azaz folyékony fém) ismert anyagból készült. Ez sokkal keményebb és még inkább vízálló, mint az alumínium.

Amazing-liquidmetal-iPhone-7-concept-shows-what-Apples-next-generation-smartphone-could-be

Haidin látványtervében az új iPhone mindössze 3mm vastag, üvegből és liquidmetal-ból áll.

Ahhoz, hogy ilyen vékony legyen a készülék, ki kell hagyni a „termetes” portokat, mint a töltő csatlakozó, és a 3.5 mm-es fülhallgató jack, és persze a fizikai Home gomb.

Vezeték nélküli töltés

A vezeték nélküli töltés elterjedt funkció lett néhány Android okostelefonon – például a Samsung legutóbbi készülékcsaládját – annak ellenére, hogy sokkal lassabb, mint a hagyományos, vezetékes töltés.

Samsung-Galaxy-S6

Néhány Samsung készüléket már lehet vezeték nélkül tölteni

Egy januári Bloomberg beszámoló szerint az Apple dolgozik egy „élvonalbeli” vezeték nélküli technológián, amivel a jövőbeli iPhone-okat és iPad-eket távolabb lehet helyezni a töltőegységből, mint a jelenlegi készülékeket. Ismeretlen forrás szerint az Apple dolgozik a „technikai határok ledöntésén, többek között az távolság általi energiaveszteség ügyén”, és ez a technológia megjelenhet a 2017-ben megjelenő iPhone-on.

Írisz szkenner

A Samsung legutóbbi zászlóshajójának, a Galaxy Note 7-nek az egyik kiemelkedő funkciója volt a szem-szkennelő technológia, amivel a felhasználók úgy oldhatják fel a billentyűzárat, hogy egyszerűen rápillantanak.

FEB02-Samsung-Galaxy-Note-7

Szem-szkenner a Samsung Galaxy Note 7-en

Egy friss értekezés a kínai nyelvű MoneyDJ.com-ról azt jelzi, hogy az Apple lehet, hogy tervez beépíteni egy hasonló technológiát az iPhone 8-ba. A beszámoló alapján egy taiwan-i székhelyű cég, a Xintec elkezdi tömeggyártani az írisz-felismerő chip-eket. Néhányuk az iPhone 2017-es sorozatába kerülhetnek.

iPhone 8 kijelzővédő üvegfólia a Smart Clinic-ben!

Időközben egyik kedves beszállítónktól már megérkezett az első iPhone 8 kijelzővédó üvegfólia! Mivel a gyártók hamarabb kapják meg a terveket, hogy időben tudjanak gyártani különböző kiegészítőket az Apple készülékeire, így mi is elcsíphetünk egy-két újdonságot. Az alábbi képet a Smart Clinic Facebook oldalán is megosztottuk: 

20708238_1965889493699800_7850908281472607196_n

iPhone Pro modell

Az iPhone 7 Plus jelenleg az Apple legerősebb modellje, de azt beszélik, hogy a cég egy még magasabb szintű verzión dolgozik, ami iPhone Pro-ként ismert.

Eredetileg 2016-ban tervezték megjelentetni, de a debütálás 2017-re tolódott. A készülék egy masszív, 5.8 inch-es kijelzővel, és ’Pro’ funkciókkal jelentkezik, mint a Smart Connector, duplalencsés kamera és prémium szoftver.

Vízálló iPhone

Az iPhone 7 vízálló egy méter mélységig, 30 percig, egy IP67-ként ismert értékelés szerint, ami ugyanannyi, mint az Apple Watch-nál.

Számíthatunk rá, hogy az Apple ezt tovább viszi az iPhone 8-ra is. Az IP67 azt jelenti, hogy túlél egy találkozást a WC-kagylóval, és nem lesz baja, ha ráöntöd az ásványvizet, de azért ne hagyd a fürdőnadrágod zsebében, ha úszni mész.

iPhone-7-Concept

Az iPhone 8 több mint valószínűen A11 chip-pel érkezik, beépített ARM processzorarchitektúrával, és az Apple következő mobil operációs rendszerét, az iOS 11-et futtatja. Valószínűleg 32 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os tárhelyű változatok is elérhetőek lesznek.

Kamera

Ha azt reméled, hogy az Apple következő 4.7 inch-es verziójú iPhone-ja dupla lencsés kamerával fog rendelkezni, lehet, hogy csalódnod kell. A jól informált KGI elemző, Ming-Chi Kuo szerint az Apple duplakamerás rendszere „Plus” készülék exkluzivitását élvezi.

iPhone-7

Duplalencsés kamera az iPhone 7 Plus-on

„Habár vonzó funkció a mohón fényképező és a profi fotósok számára, az iPhone 7 Plus dupla kamerája még nem teljesít túl jól a piacokon” – figyeli meg Kuo.

„Magas költsége miatt (közel több mint 30-40 dollár), és hogy az Apple szükségszerűen fokozza az csúcsminőségű iPhone modellek hozzáadott értékét, ezért jövőre csupán néhány elit Apple telefonokban számítunk dupla lencsés kamerára. Ez a készülékeik 30-40 százaléka.”

Kuo elemzése ellentmond az ipari bennfentes előrejelzéseinek, ami szerint az Apple a teljes 2017-es iPhone sorozatot dupla kamerás technológiával szereli fel.

iPhone72

Az iPhone 7 Plus-ban várhatóan lesz duplalencsés kamera 

Tetszett a cikk és még több újdonságra vágysz? Kövess minket Facebook oldalunkon, ahol nap mint nap ellátunk különböző érdekességekkel az okostelefonok világából!