Nem csalódtunk: Az iPhone 8, 8 Plus és X kijelző cseréje után leáll a fényérzékelő szenzor

2018. április 12. -
Az Apple nem szereti megkönnyíteni a szervizek dolgát, ezt eddig is tudtuk. Most sincs ez másként. Az elmúlt időszakban egy újabb “meglepetés” látott napvilágot, amelyre megoldást még nem sikerült találni.
Nem csalódtunk: Az iPhone 8, 8 Plus és X kijelző cseréje után leáll a fényérzékelő szenzor

Nem elég, hogy az iPhone X brutálisan könnyen törik, ráadásul a kijelző cseréje sem olcsó mulatság, sőt a szervizelése egy rémálom, de az Apple nem bízza a véletlenre, még egy kicsit csavar az újjáépített telefonon.

Az Engadget hívta fel a figyelmet arra, hogy iPhone 8, 8 Plus és X kijelző cseréje után, a telefon szoftveresen letiltja a fényérzékelő szenzort.

Hosszabban kifejtve

Akár a kijelzőt, akár a szalagkábelt cseréljük ki, a készülék a következő bekapcsolásnál észlelni fogja, hogy "idegen" alkatrésszel pótolták a régit. Ennek eremdényképpen tiltja le a funkciót. Érdekesség, hogyha visszahelyezzük a régit, abban az esetben sem fogja már engedélyezni, csak akkor, ha utólag az eredeti alkatrésszel szoftveresen lefrissítjük.

Régebbi típusú iPhone-ok esetben ilyen probléma még nem fordult elő, de iPhone 8 esetében már saját házon belül is igen. Egyelőre a problémával még mi sem tudunk mit kezdeni. 

De mi is az a fényérzékelő szenzor?

Ez vizsgálja a környezeti fényviszonyokat, és a telefon ennek az alkatrésznek a segítségével állítja automatikusan a kijelző fényerejét. Például, ha kimész egy sötét szobából a világos utcára, az iPhone kijelzője nagyobb fényerőre kapcsol.

iphone-x-fényérzékelő-szenzor

Megjegyzés: A képen az iPhone X előlapi kamera szenzorait látod. Az iPhone 8 és iPhone 8 Plus esetében ez kicsit más, ugyanakkor a fényérzékelő  - ambient light sensor - mind a három telefonon megtalálható.

Az Apple egyébként még nem reagált a hírre. Ami biztosnak mondható, hogy az iOS 11 óta történnek ezek a furcsaságok, és még az iOS 11.3-as verziójában még sincs kijavítva.

A fentiekből tehát kikövetkeztethető, hogy idővel egy szoftveres frissítéssel a gyártó megoldja majd ezt a kellemetlenséget. Azaz, ha eltört, karcos, nem érzékel a kijelződ, nyugodtan cseréltetheted a kijelzőjét. Lehetséges, hogy egy ideig nem változtatja automatikusan a fényét a kijelző, de nem vágja el a kezed, és használható marad a telefonod.

Ha bármilyen kérdésed, véleményed van, ne tartsd magadban. Facebookon és a blog alatti hozzászólásokban is szívesen fogadjuk visszajelzésed.

Videó a problémáról

Galaxy S8 vs. iPhone 8 - Összehasonlítás! Melyik a jobb és gyorsabb készülék? Galaxy S8 vs. iPhone 8 - Összehasonlítás! Melyik a jobb és gyorsabb készülék?
2017. augusztus 31.
A két abszolút csúcskategóriát jelentő készülék közül az egyik már megjelent, a másikról pedig szinte mindent tudunk. Vajon melyik a jobb készülék? Mik a különbségek és melyiket érdemes majd megvásárolnod? Itt az ideje, hogy összemérjük a két fenevadat!.
6 idegesítő iOS 11 probléma, amitől legszívesebben kirohannék a világból 6 idegesítő iOS 11 probléma, amitől legszívesebben kirohannék a világból
2018. március 5.
Lassan olyan sok bakival találkozunk az iOS 11-ben, hogy már számon sem tudjuk tartani. Igaz, hogy egyre több frissítés érkezik rá, amikkel az Apple betömi a hiányzó lyukakat, de még mindig akadnak bőven problémák a rendszerrel.
Te mi alapján választasz iPhone kiegészítőket és iPhone szervizt? Te mi alapján választasz iPhone kiegészítőket és iPhone szervizt?
2017. szeptember 15.
Értelemszerűen nincs két egyforma ember, ahogyan két egyforma iPhone tulajdonos sem létezik. Ennek ellenére mégis megkíséreltük a lehetetlent, miszerint hét alapvető típusba soroljuk az Apple használókat, és főbb személyiségi jegyeik alapján meghatározzuk, pontosan mi alapján választják ki kedvenc budapesti iPhone szervizeiket, valamint iPhone kiegészítőiket.