iSkolakezdés: Tippek, hogy felkészülten induljon iskolába a gyermek!

2022.06.29 0 hozzászólás 1714 olvasás
iSkolakezdés: Tippek, hogy felkészülten induljon iskolába a gyermek!

Sokan teszik fel a kérdést, vajon szüksége van-e mobiltelefonra egy iskolás gyermeknek? Szerintünk a válasz egyértelmű, ha a szülők tisztában vannak a technológia adta lehetőségekkel, sokkal nyugodtabb és tudatosabb életet élhetnek. Cikkünk azoknak a szülőknek szól, akik hasonlóan gondolkodnak, mint mi, de eltévedtek az okostelefonok tengerében, és segítségre szorulnak a felelős döntések meghozásához.

Iskolás éveinket egyértelműen a legszebb időszaknak gondoljuk eddigi életünkben. A gyermek ilyenkor már kirepül a legszűkebb családi fészekből, de még nem határolódik el teljesen, hiszen mindennapi életét továbbra is otthon tölti. Az életébe is nagyobb betekintést nyer még a szülő, mint egyetemi évei alatt, szorosabb kapcsolatot tarthat vele, ráadásul a digitális világ fejlődésének köszönhetően bármelyik pillanatban fel tudja venni vele a kapcsolatot.

Egy okostelefon segítségével elképzelhetetlen mennyiségű adathoz juthat hozzá a gyermek, ami iskolás évei alatt hatalmas segítség lehet, sőt kitágul számára a világ, így egy jóval pontosabb és összetettebb képet kaphat a földünkről, kultúránkról.

Milyen okostelefont vásárolj a gyermekednek?

Egy okostelefon választásnál figyelembe kell venni, hogy kinek szánjuk a készüléket. Habár a gyerekek is külön személyiségek, valaki nyugodtabb, valaki energiával teltebb, mégis egyaránt jellemző rájuk, hogy sokkal többet mozognak, mint mi, akik az irodában ülnek 8 órán keresztül. Bármilyen mozgás kártékony hatással lehet a telefonokra, mi azt ajánljuk, ne vegyél a gyermekednek csúcskategóriás készüléket, inkább válassz egy olyat, amit nem sajnálsz, ha véletlenül összetöri, leönti, elhagyja. Összegyűjtöttünk pár készüléket, amelyek szerintünk remek választás lehetnek.

iPhone SE

A jelenleg kapható legkisebb és legolcsóbb iPhone-ról beszélünk, mindösszesen 100.000 forintba kerül. Az Apple nem titkoltan azoknak a vásárlóknak szánta az SE-t, akik nem hajlandóak kifizetni több százezreket egy okostelefonért, és azoknak, akik nem szeretik a hatalmas kijelzőt. Gyermekek szempontjából ideális lehet az iPhone SE 4 hüvelykes kijelzője, amit még könnyen átérhet egy kisebb kéz is. Maga a készülék strapabíróbb mint az iPhone 6s, vagy iPhone 7 és a belső hardverezésére sem panaszkodhatunk. Ez a telefon még 2-3 éven keresztül biztosan futtatni fogja a legújabb szoftvereket is.

iphone se

Érthető az indok, ha egy Apple terméket félve adunk oda kevésbé gondoskodó kezekbe, de átgondolandó az Apple cégpolitikája, miszerint egy Apple termék csak Apple termékkel kompatibilis. Ha nektek is ettől a gyártótól származik a telefonotok, laptopotok, érdemes a gyermeknek is Apple készüléket venni, hogy a tiétekkel összhangban legyen.

Huawei P10

A Huawei népszerűségét a mobilpiacon az előző években nyerte el, így viszonylag egy friss gyártóról beszélünk. A készülékeit egyértelműen az Apple-ről mintázza, legalábbis nagyon sok ihletet vesz át a gyártó. Ez szerintünk nem probléma, ha egy fiatal gyártó a mobilpiacon az Apple-t veszi alapul, minőségi alkatrészekre és összeszerelésre számíthatunk, ami beigazolódott, és a Huawei P10-ben abszolút nem csalódtunk. Annak ellenére, hogy a készülék ára egyáltalán nincs elszállva (kb. 150.000 forint környékén mozog), remek minőségű terméket kapunk, amelyen elfutnak a legújabb programok és alaphangon kétszer annyi tárhellyel rendelkezik, mint az iPhone SE.

huawei p10

Samsung A5 (2017)

Ahogy az Apple az iPad szériákban, úgy a Samsung A és J szériákban szereti megjelenési év szerint csoportosítani a készülékeit. Az „A” kategóriát 2015-ben vezette be a gyártó, így megkülönböztetünk A5 (2015), A5 (2016) és A5 (2017) készülékeket. A Samsung ezeket az okostelefonokat olyan felhasználóknak gyártja, akik nem keresnek újdonságokat, innovációkat, csupán egy megbízható készülékre van szükségük elérhető áron. Szerintünk a gyermekek épp ezt a réteget jelentik. Az ára kb. 120 000 forint körül mozog, és olyan extrákat kapunk a készülékkel, mint a vízállóság, ami egyedüli a mezőnyből.

samsung a5

Sony Xperia X

Az Xperia Z típusú készülékek kilehelték a lelküket, és végleg búcsút intett számukra a Sony. Az új szériát X-el jelölik és csodát várnak tőle – amire szükségük is van, hiszen a mobilrészlegük veszteséggel üzemel. - A változás jót tett a készülékeknek sikerült a vérfrissítés és azt mondhatjuk, hogy megéri Xperia X készüléket venni. Habár a Z kategóriás termékeknél megszokott vízállóság sajnos elmarad, a nagyobb üzemidő kárpótol érte és akár a délutáni foglalkozás legvégéig is ébren marad a készülék.

xperia x

Hasznos alkalmazások az iskola idejére

Az alkalmazások nem csak a gyermek fejlődését, tanulmányait könnyíti meg, illetve gyorsítja fel, de a szülőknek is komoly segítséget nyújthatnak.

Doulingo

A Doulingo alkalmazás egy rendkívül népszerű applikáció, ami különböző nyelveket segít tanulni, játékos módszerrel. Az alkalmazás sajátossága, hogy nem csak gyermekeknek, hanem a felnőtteknek is tökéletes választás. A programban elérhetőek különböző szintek, így biztosan megtalálja azt a gyermeked, amelyikre szükséged van.

doulingo

Find My Phone

Ha iPhone-t választottál és készítesz egy iCloud fiókot, ezt a programot rendkívül hasznosnak fogod találni. Ebben a cikkben összefoglaltunk már minden fontos tudnivalót róla, szerintünk rendkívül praktikus, és felértékelődik a szerepe, ha a gyermeked használja a készüléket.

Magyar helyesírással kapcsolatos alkalmazások

A Magyar nyelv bonyolult, ezzel szinte mindenki egyetért. olykor még mi magunk felnőttek is eltévesztünk egy-egy kifejezést, betűt, vagy szótagot. A különböző helyesírással foglalkozó alkalmazások nagyban segíthetik a gyermek fejlődését az írásban, arról nem is beszélve, hogy hamarabb képet kap a digitális írásról, ami talán fontosabb is lesz nagykorában, mint a kézírás.

helyesiras 1

Google Fordító

A Google Fordító alkalmazás nem pontos, de roppant módon leegyszerűsíti a különböző idegen nyelvek megértését, így csak ajánlani tudjuk. A szótárak elég drágák és nehezek, kényelmetlen őket mindenhová magával vinni a gyermeknek. Ha ott lapul a zsebében egy okostelefon, szinte minden nyelvhez elérhető szótár lesz nála, napi 24 órában.

Letter School alkalmazás

Az első évek legnagyobb kihívása az írás tanulása. Hogy kell szépen és helyesen írni? Unalmas téma, amit a gyerekek nem szeretnek gyakorolni. Az alkalmazás ezért született, hogy feldobja az írás tanulásának időszakát, és a gyerekek szívesen foglalkozzanak vele. Mivel angol az applikáció, így a nyelv alapszavait is el tudják vele sajátítani.

Letter school

E-Könyv olvasó

Manapság nem kell mindig eljárnod könyvtárba, ha elolvasnál egy könyvet. Az interneten számos kötelező olvasmány megtalálható, amelyek elhanyagolhatatlanok egy-egy jobb érdemjegy megszerzéséhez.

Memória játékok

Nem érdemes elfelejteni a különböző memória és egyéb készségfejlesztő alkalmazásokat. Rengetek olyan applikáció tölthet le, ami nem csupán szórakoztató, de valamilyen készséget is fejleszt. Ilyenek a szókirakós, szókeresős játékok, a memória játék, de a különböző zenei alkalmazások is.

memória játékok

Naptár alkalmazások

Ha a naptárba felviszed a gyermeked óráit, fogadóórákat, szülői értekezleteket, máris kevesebb dolgot kell a fejedben tartanod, és a nap végén a házifeladatot sem felejted el leellenőrizni. Rendkívül sokféle naptár alkalmazás érhető el az interneten, úgyhogy érdemes szemezgetni.

Kiegészítők iskolakezdésre

Túl vagy az okostelefon kiválasztásán, és olyan tartalmakat töltöttél rá, amelyek könnyíteni és segíteni fogják az életét az iskolai évek alatt? Nem árt, ha beszerzel olyan kiegészítőket, amelyek nem csak megvédik a telefont, de a segítségükkel jobban, kényelmesebb ki is tudja őket használni!

Lilalarmi Smart SOS

lilarmi

Talán a leghasznosabb kiegészítő, amit az üzletünkben beszerezhetsz. A Lilalarmi Smart SOS egyfajta védelmet jelent a készülék használójának, és megnyugvást a szülőnek. A kompakt szerkezet bárhol elfér, csak egy okostelefon szükséges hozzá, ráadásul külön alkalmazásra sincs szüksége. Ha a gyermek úgy tapasztalja, hogy veszély leselkedik rá, háromszor megnyomja a készülék egyetlen gombját, az pedig automatikusan jelez és elküldi a koordinátákat a szülőknek. A készülék természetesen Android és iOS kompatibilis. 

Kolibree okosfogkefe

kolibree

Az okosfogkefét remélhetőleg már senkinek sem kell bemutatni. Ha egészségtudatos életet élsz, és azt szeretnéd, hogy a gyermeked fogai mindig ragyogjanak, szerezd be a Kolibree okosfogkeféjét. Technológiai megoldásai jóval felülmúlják a hagyományos fogkefék tisztítási képességét, ráadásul a gyermeknek szórakoztató játékot is kínál, hogy még hatékonyabbá tegye a fogmosást. Ha meg szeretnéd ismerni a terméket, olvasd el a hozzá kapcsolódó cikkünket. Biztosít pótfejeket a csomag mellé a gyártó, de ha nagycsaládban élsz, szükséged lehet újabb három pótfejre is!

Ütés és törésálló telefontok, karcálló kijelzővédő üvegfólia

uag tok

Habár azt írtuk a cikkünk elején, hogy olyan telefont kell választanod, amit nem sajnálsz, azért költségkímélőbb megoldás, ha választasz mellé egy erősebb és ellenállóbb tokot, hogy hosszú időn keresztül kitartson a telefon és ne kelljen hamar újat választanod. Üzletünkben számos minőségi tokot árulunk, mi leginkább az UAG okostelefon kiegészítőit és Spigen telefontokjait ajánljuk ilyen helyzetekre. Ne felejts el a képernyők biztonságáról is gondoskodni egy karcálló kijelzővédő üvegfóliával!

Health HS6 WiFi test analizáló mérleg

okosmérleg

Ha szeretnéd figyelemmel tartan és pontos adatokat feljegyezni a gyermeked testi fejlődéséről, mindenképpen érdemes beszerezned egy okosmérleget, amivel nem csak az aktuális testsúlyát, hanem számos más egészségügyi adatot is feljegyezhetsz, így időben észreveszed a változásokat.

Az okostelefonok világa tökéletes megoldásokat nyújt iskolakezdésre, ha a szülő felelősen és okosan választja ki gyermeke számára a készüléket és a telepíthető alkalmazásokat. Ideje felvenni a ritmust, nem szabad szembe fordulni a technika fejlődésével és ki kell használni azt. Reméljük segített a cikkünk megtalálni az ideális készüléket és magabiztosan várjátok a szeptember 1-jét. Ha hasznosnak találtad a cikket, és az ismerőseid között találsz olyanokat, akiknek gyermeke hamarosan kezdi az iskola valamelyik osztályát, oszd meg velük a cikket!