Új generációs MacBook Air és iPhone SE 2 márciusban? - Ezeket mutathatja be az Apple!

2022.06.29 0 hozzászólás 2944 olvasás
Új generációs MacBook Air és iPhone SE 2 márciusban? - Ezeket mutathatja be az Apple!

Forr az internet az Apple következő konferenciájának hírétől. A meghívók kimentek, az emberek pedig találgatnak. Rendbe tesszük a bemutató körül elszabadult indulatokat. FIGYELEM: Cikkünket folyamatosan frissítjük, érdemes visszalátogatnod a következő napokban is.

Ne hazudjunk saját magunknak, semmi értelme. Te is tudod, hogy a legnagyobb beharangozások, az igazán nagy bejelentések nem márciusban, hanem szeptemberben fognak megtörténni.

Ugyanakkor annyi minden gyűlt össze az elmúlt hónapok alatt, olyan sok „dolog” vár bemutatásra, hogyha ezeknek csak az 50%-ról rántja le a leplet az Apple, máris nevezhetjük nagy durranásnak a márciusi konferenciát.

Tekerjünk az elejére

Az Apple 2018 március 16-án küldte el a meghívókat az eseményre, amelyet 2018 március 27-én tartanak majd, Chicago városában, pontosabban a Lane Tech főiskolában. 

Valószínűleg az oktatásé lesz a főszerep, ennél többet nem tudunk. Mindenesetre ez elég jól beleilleszkedik a gyártó 2018-as, olcsóbb termékeket előállító programjába.

lane_tech_egyetem

Miért gondolom ezt?

A legújabb Touch Bar-os 15”-os MacBook Pro-t nem az egyetemistáknak szánta az Apple, csakúgy ahogy az iPhone X-et sem tudja megvenni a kenőmájason és zsemlén élő diákok többsége.

Pedig kereslet lenne a pénzátárcabarátibb készülékekre, főleg az egyetemisták körében. Az Apple kevés „olcsó” terméket dobott eddig a piacra, de ha belegondolsz, mindegyik kategóriában akad már egy régibb, elavult darab, ami ide sorolható.

  • iPhone SE
  • MacBook Air
  • iPad (2017)

Ezek közül csak az iPad (2017) mondható aktuális készüléknek.

Az iPhone SE 2016 márciusában jelent meg, a MacBook Air-t pedig 2008-ban mutatta be a gyártó. Természetesen azóta történt némi tuning hardver szempontjából, de a MacBook Air-ben már így is 2-3 éves hardverek ülnek, az iPhone SE pedig érezhetően az utolsókat rúgja.

Pedig hatalmas sikere volt, a felhasználók imádták a kisebb kijelzővel, de brutálisan erős hardverekkel érkező iPhone-t, a MacBook Air pedig máig közönségkedvenc MacBook-nak számít.

Adja magát tehát a helyzet. Két rendkívül sikeres termékről beszélünk, amik megérettek a fejlődésre. Miért ne pont most mutatná be a gyártó őket, a lehető leginkább releváns célközönség előtt?

MacBook Air - megjelenés, újdonságok

macbook_air_megjelenes

Őszinte leszek, erről nem tudunk túl sokat. Az elmúlt hónapokban felröppentek különböző cikkek, de egyik újságíró sem tudta igazolni az elképzeléseit. Ennek ellenére összegyűjtöttem azokat a funkciókat/dolgokat, amiket ha kihagyna az Apple az új MacBook Air-ből, az elég nagy felelőtlenség lenne.

MacBook Air - kijelző

A 2018-as MacBook Air retina kijelzővel fog érkezni, ez 99%.

Ugyanúgy 13”-os marad. Több helyen olvastam 12”- és 14”-ról, de ezek felől erős kétségeim vannak. Egyrészt a 12” még olyan irodai alkalmazások használatára sem nagyon való, amire egy egyetemistának szüksége lehet, 14”-os gépet pedig még nem gyártott az Apple.

MacBook Air - tárhely

Tárhely szempontjából elhagyják a mostani alap 128 GB-ot, és 256 GB-ról indítják a legújabb modellt. Valószínűleg lehet majd kapni 512 GB-os modellt is.

MacBook Air - memória

A 2017-es MacBook frissítéssel már megszüntették a 4 GB memóriával ellátott gépeket, így már csak 8 GB-os verziót kapni. Nem lesz változás.

macbook_air_megjelenes_2_generacio

MacBook Air - csatlakozók (hiánya)

Valószínűsíthetően beáll a MacBook Air is a csatlakozók nélküli sorába, és már csak USB-C portok lesznek rajta.

MacBook Air- üzemidő

A retina kijelző miatt csökken majd a számítógép üzemidő, jelenleg 12 órát bír ki, körülbelül 8-10 órára mérséklődik majd. – Megjegyzem: Nem szeretnék áltatni senkit, én is MacBook Air-en dolgozom és nekem 7-8 óránál többet nem bír ki a MacBook. 12 órát csak akkor várj, ha tényleg nagyon minimális programot futtatsz.

MacBook Air - ár

A következő generációs MacBook Air ára lesz a kérdéses. Most az alapmodellt 359 990 forintért lehet beszerezni, többek szerint mérséklődik majd 300 000 forint környékére. Mivel a hazai boltok állandóan akcióznak, és bőven 300 000 forint alatt lehet hozzájutni egy MacBook Air-hez, ezért a magyarországi ára szerintem nem fog változni. 

iPhone SE 2 - Megjelenés, funkciók

iphone_se_2_megjelenes

Az iPhone SE 2-ről már írtam egy hosszabb cikket, most nem fejteném ki, ha érdekel az új készülék, érdemes elolvasni ezt a cikket.

Air Power

Még 2017 szeptemberében, az iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X bemutatásával jelentették be az Air Power-t. Ez egy olyan vezeték nélküli töltést biztosító dokkoló, amin egyszerre három készüléket is tölthetsz. A probléma ezzel az, hogy még mindig nem jelent meg. Vélhetően március 27-én elindul az árusítása.

air_power_megjelenes

A mellékelt képen egy iPhone X, Apple Watch, AirPods tartója töltődik.

Némi érdekesség: Az AirPods tartója jelenleg csak vezetékkel tölthető. Ebből kifolyólag várható itt is egy vérfrissítés, nem biztos, hogy ebben a hónapban, de a szeptemberi bemutatón már mindenképpen. 

Szoftverek (iOS, watchOS, macOS, tvOS)

Nem szabad elfelejteni, hogy a szoftverek szempontjából is félidőben vagyunk.

Az iOS 11.3 ezen a napon debütál majd. Várható újításokról szintén nem lehet tudni, remélhetőleg kijavítják azt a rengeteg apróbb hibát, amitől jelenleg is szenved.

Ezek mellett a watchOS-re, macOS-re, és tvOS-re is várható frissítés.

Van még más is?

Egyelőre ennyit sikerült összegyűjteni. Ha van ötleted, mik jöhetnek még szóba, ne tartsd magadban, írd meg kommentben!

Ui: Tudom, hogy legjobban a következő generációs iPhone érdekel. Már készült egy részletes bemutató az iPhone 11-ről, ide kattints.