5 kritérium arra, amikor már érdemes cserélni a telefonod

2018. április 10. -
Vannak olyanok, akik a fűszeres ételeket kedvelik jobban, míg mások inkább édesszájúak. Nos, ilyen különbségek nemcsak az ételeket illetően vannak, de ugyanúgy találkozunk különféle típusú mobil felhasználókkal is. Tehát annak megválaszolására, hogy milyen gyakran szükséges lecserélned a telefonodat, az attól függ, hogy milyen ízlésed van, illetve attól is, hogy milyen típusú felhasználó vagy.
5 kritérium arra, amikor már érdemes cserélni a telefonod

Bár ez a cikk nem fog mágikus receptet vagy titkos képletet mutatni, azért megosztottunk néhány olyan tippet, amelyet érdemes szem előtt tartanod, mielőtt lecserélnéd az okostelefonodat.

1# Az akkumulátor lemerül egy szempillantás alatt

Az akkumulátor minden elektronikai eszközben bizonyos élettartammal rendelkezik. Minél többet használod, annál jobban fog elhasználódni. Ez egy "természetes" folyamat.

Ha az akkumulátor folyton lemerül, az egyértelmű jele annak, hogy ki kellene cserélned az akksit ... de ha elérted már ezt a pontot, némely telefon esetében egyszerűen nem éri meg az akkumulátor cseréje. Erről szervizünkben minden esetben tájékoztatnak majd munkatársaink.

lassú-telefon

2# Lassabb, mint egy sakk játék

Az egy rémálom, ha az örökkévalóságig kell várnod miután bekapcsolod az okostelefont, hogy elinduljon. Vagy mi van akkor, ha az eszköznek hosszabb időre van szüksége ahhoz, hogy hívás után újra lehessen rajta mást csinálni. Ha a WhatsApp-ról a Facebook-ra költöztél, és úgy érzed, hogy lassan befonod a szemöldöködet a hosszú várakozási idő miatt, ne gondolkodj olyan sokat, itt az ideje új okostelefont venned.

Ha még most nem szeretnél befektetni egy új készülékbe, természetesen vannak tippek-trükkök amik segítségével kicsit felturbózhatod a telefonodat, az alábbi linken is találsz párat. És ne feledd, egy lassú Androidon, egy szoftverfrissítés is rengeteg segít. 

3# Nincs több tárhelyed

Ha elfogyott a tárhely a készülékeden, az még nem jelenti azt, hogy rohannod kellene a legközelebbi üzletbe, hogy új okostelefont vásárolj. Ha elfogyott a tárhelyed, fotókat, videókat vagy további alkalmazásokat menthetsz el az eszköz belső memóriájának bővítésével, vagy egyszerűen tisztítóprogrammal átmehetsz rajtuk, de persze manuálisan is törölheted azokat a fájlokat és alkalmazásokat, amelyeket nem használsz már.

Ugyanakkor mára a szoftverek mérete annyira megnőtt, hogy egy 8-16 GB-os készülék egészen biztosan nem fogja tudni kiszolgálni őket. Például a Facebook alkalmazás már 1 gigánál is többet foglal. A szoftverek méretének növekedése pedig egészen biztosan nem fog megállni. Azt javasoljuk, ha most tervezel telefont venni, legalább 32 GB-os modellt szerezz be.

reg-android

4# Elavult az Android verziód

Ha a készüléked gyártója nem ad új rendszerfrissítést, az egyértelmű jele annak, hogy új okostelefont kellene venned. Egy elavult telefon sokkal sérülékenyebb a támadásokkal szemben, mivel nem érkeznek a biztonsági frissítések, illetve a leggyakrabban használt alkalmazások sem tudnak megfelelően frissülni. Persze azért itt meg kell jegyeznünk, hogy az Android viszonylag ritkán frissül. Amennyiben 3-4 éve még mindig ugyanaz a rendszer van rajta, akkor komolyan el kell gondolkodni a váltáson.

5# A fotóid egyre rosszabb minőségűek

Ez néhány ember számára triviális, de sok ember számára ez elég ok arra, hogy új okostelefonra váltson. Lehet, hogy a telefon objektívje karcolt lett vagy rongálódott valamilyen ponton, ami befolyásolhatja a fényképek és videók minőségét. Természetesen ezeknek cseréjére szervizeinkben szintén van lehetőséged.

Jó oka van annak emiatt, hogy az okostelefonok lassan a digitális fényképezőgépek kihalásához vezetnek. Ha most még mosolyogsz is rajta, egyértelműen a kamerák tudásában van a jövő. Ha kirándulni, nyaralni, túrázni mentek, elkel majd egy jó fényképezőgép, hogy megörökítsd a legszebb élményeiteket. Ezeket a legújabb telefonokkal tökéletesen megteheted.

Te mit gondolsz? Milyen gyakran cseréled le az okostelefonodat?

(forrás: androidpit.com)

A 7 leggyakoribb Huawei P9 meghibásodás A 7 leggyakoribb Huawei P9 meghibásodás
2017. április 11.
A 2016 közepe tájékán megjelentetett P9 szinte azonnal elnyerte a vásárlók tetszését. Kritikusok listáin az első helyek valamelyikét foglalta el, az általános visszhang is roppant pozitív vele kapcsolatban.
5+1+1 akkumulátor mítosz, aminek ne dőlj be 5+1+1 akkumulátor mítosz, aminek ne dőlj be
2018. július 23.
Bármilyen szuper aksival is rendelkezik a telefonod, idővel mindenképpen veszít a teljesítményéből. Érthető hát, hogy minden trükköt bevetsz azért, hogy ez az idő minél később jöjjön el – sok akku kímélő tipp viszont nem több városi mítosznál, ami ha nem is árt a készülékednek, de segíteni biztosan nem fog.
Gyorsítsd fel Androidos készüléked 5 perc alatt! Gyorsítsd fel Androidos készüléked 5 perc alatt!
2017. május 17.
Az Androidos telefonok eleinte simán futnak, és azonnal reagálnak minden érintésre, de a leggyorsabb telefonon is meglátszik az idő múlása. Egy olyan készüléknél, amit olyan sűrűn használsz, mint egy okostelefont, minden elszalasztott oldalra húzás vagy várakozási idő egy alkalmazás betöltésére egy örökkévalóságnak tűnhet.