Lesz még idén hideg! Óvd meg telefonod tőle!

2022.06.28 0 hozzászólás 924 olvasás
Lesz még idén hideg! Óvd meg telefonod tőle!

Néhány apró tipp, hogy mivel óvhatod meg iPhone készülékedet a hideg okozta károktól! Olvass tovább a részletekért.

Sokan találkoztunk már a helyzettel, mikor az iPhone egyszer csak úgy dönt hidegben, hogy gyorsabban merül. Vagy akár 30-40% töltöttségnél egyszerűen kikapcsol és "töltőért könyörögve" nem hajlandó visszakapcsolni.  Ennek ilyenkor nem más az oka mint a hideg!

Két éve még az iPhone 6, 6s típusok kerültek a hideg okozta problémák középpontjába, mert akkoriban az ezek a típusokba szeret akkumulátorok használódtak már el annyira, hogy hamarabb és könnyebben kidőljenek a hidegben. Most ez az iPhone 7 akkumulátoraira érvényes ugyanúgy! Azonban van mit tennünk ebben a helyzetben.

Az extrém alacsony vagy magas hőmérsékleten való használat károkat vagy működésbeli zavarokat okozhat. A jelenség oka az, hogy alacsony hőmérsékleten a lítiumion aksikban csökken a kémiai reakciók aránya, vagy akár ki is kristályosodhat a benne lévő folyadék. Az előbbi probléma miatt lassabb a töltés, de az energia leadása is - ezért is mutat sokkal kevesebb %-ot a készülék. Az utóbbi eset pedig szinte megállítja az energia áramlását, ezáltal a készülék úgy érzékeli, hogy az akkumulátor le van merülve.

Tartsd melegen

A legjobb amit tehetsz készülékeddel, mikor a nadrágzsebedbe teszed, akkor a hátlapjával befele, hogy a tested melege ne engedje túlzottan kihűlni az akkumulátort. Ami még ennél is jobb, ha a kabátod, vagy pulóvered belső zsebébe teszed, így megóvhatod az egész készüléket a hideg okozta károktól.

iphone7_akkumulator

Ne aggódj, nem marad úgy

Ha mondanom kéne egy leegyszerűsített hasonlatot, a locsolócsővel példálóznék. Ahogy kezd megfagyni, egyre kisebb erővel jön belőle a víz, majd a végén teljesen eláll. Ez nem jelenti azt, hogy elfogyott a víz. Ha a slag újra átmelegszik, máris teljes erővel ontja magából a vizet. Hasonló helyzetben van az akkumulátor is. Ha túlzottan áthűl és jelentkeznek a problémák nyugodtan tegyük belső zsebbe és amint kissé felmelegedett máris használhatjuk tovább.

Ha a Te iPhone 7 készüléked akkumulátora túl könnyen produkálja ezt a hibát és úgy érzed nincs olyan hideg ami ezt indokolná, akkor valószínűleg cserére szorul. Gyere el bármelyik szervizpontunkba, mert nálunk egy iPhone 7 akkumulátor csere 30 perc alatt elkészül. Ha sietős a dolgod, itt tudsz előre időpontot foglalni, ha pedig túl messze élsz tőlünk, rendelj szerviz futárt, és megoldjuk a problémád! :)