Mégis képes az iPhone 11 Pro más eszközöket tölteni?

Mégis képes az iPhone 11 Pro más eszközöket tölteni?

A fordított vezeték nélküli töltés az egyik olyan funkció volt a 2019-es iPhone szériában, amit hiába vártunk, az Apple végül nem mutatott be. Azonban most úgy tűnik, az iPhone 11 Pro (Max) mégis képes lehet erre – hogyan és miért nem hallottunk erről eddig? Mindjárt kiderül…

Mire jó a fordított vezeték nélküli töltés?

Egyszerű a képlet, a technológia segítségével az iPhone képes lenne rá, hogy a töltőállomás szerepét betöltve más eszközöknek (pl. vezeték nélküli fülhallgatónak vagy akár egy másik készüléknek) töltést adjon át. Maga a folyamat pedig pontosan úgy működik, mintha egy vezeték nélküli töltőt használnánk, csak ez esetben a kiegészítő maga a telefon.

A funkció hátránya, hogy logikusan míg az egyik eszköz tölt, addig az átadó mindenképp merül, így mindig mérlegelni kell a felhasználóknak, adott helyzetben melyik használata fontosabb. Azonban, az iPhone 11 Pro (Max) megnövelt akkumulátor élettartama már egészen jó lehetőségeket kínálna erre – ám a bemutatón egyetlen szó sem esett a fordított vezeték nélküli töltésről.

 iphone_11_pro_ketoldalu_toltes

Az iPhone 11 Pro képes bilaterális töltésre?

Az a hír járja (megbízható forrásokra hivatkozva), hogy a 2019-es modellek egytől egyig képesek lehetnek a kétoldalú töltésre, ugyanis hardveresen teljesen megfelelnek ennek. A helyzet mindössze annyi lehet, hogy az Apple egyelőre nem aktiválta a funkciót a rendszerben.

Ennek különböző okai lehetnek, a legegyszerűbb az, hogy a gyártó egyelőre nem tartja annyira tökéletesnek a technológia működését, hogy azt nyilvánosságra hozza. Egy következő iOS frissítéssel viszont könnyen megérkezhet a fordított vezeték nélküli töltés is.

Reméljük, ez esetben a funkció nem jut az Airpower sorsára és valóban találkozhatunk vele – ha más nem, a jövő évi iPhone frissítés során.

Mit gondolsz, hamarosan megérkezik az új funkció vagy várnunk kell még legalább egy évet? Írd meg véleményed kommentben!

iPhone 11 Pro iPhone 11 Pro Max
Megosztás: