Melyik csúcsmobil bírja a legtovább? - Kegyetlen szembesülés

2016. október 20. -
A Wich? brit fogyasztóvédelmi szervezet tesztelte, hogy melyik most kapható csúcsmobilnak a legjobb és legrosszabb az akkumulátor üzemideje. Az eredményről készítettek egy ábrát, ami hagy némi megbeszélnivalót maga után.
Melyik csúcsmobil bírja a legtovább? - Kegyetlen szembesülés

Azon nem tudunk nagyon vitatkozni, hogy a telefonok egyik legfontosabb jellemezője az, hogy meddig tudjuk őket használni töltés nélkül, egyhuzamban. Persze számos dologra oda kell figyelünk még vásárláskor, ilyen az operációs rendszere, a kamerájának a tudása, a kijelző mérete, és még sorolhatnám a meghatározó jellemzőket. (Nem is régen jelent meg egy cikkünk, melyben a legfontosabb tulajdonságok szerint hasonlítottuk össze a csúcsmobilokat). Azonban ha őszinték szeretnénk lenni magunkhoz, és miért ne szeretnénk, akkor rá kell jönnünk, hogy ezeket a fontosabb specifikációkat csak akkor tudjuk kihasználni, ha a telefon nincs lemerülve. Így nem meglepő, hogy a telefongyártók minden évben próbálnak minél hosszabb üzemidejű készülékeket a piacra dobni, néha több, néha kevesebb sikerrel.

Mitől függ az üzemidő hossza?

A akkumulátorok üzemideje függ a töltéstároló képességüktől, amit miliamperórában határoznak meg. Ezek száraz számok, de jól kimutatják, hogy mire képesek az adott telefonok.

Második a telefon operációs rendszere és az azon futó különböző szoftverek futtatásához szükséges erőforrás. Általánosságban mondhatjuk, hogy az iOS, jobban kezeli az akkumulátorokat, mint az Android. Vannak programok, amik a telefon hardvereit erősebben késztetik munkára, összetettebb, bonyolultabb feladatokat végeztetnek, például játékok, videó lejátszók, ezek nyilván jobban fogják meríteni az akksit. 

Ennél fogva, ha csak az akkumulátorok száraz számaihoz ragaszkodunk, még nem biztos, hogy pontos eredményt kapunk a használati idővel kapcsolatban.  

A Wich? brit fogyasztóvédelmi szervezet  is tudja, mennyire fontos ez a vásárlóknak, így megmérte a mostanság legjobbnak tartott telefonok üzemidejét. Az iPhone-on iOS 10 futott, míg a másik három telefonon Android Marshmallow 6.0. A végeredményről készítettek egy egész pofás és jól szemléltető ábrát is.

20161020_melyik_okosmobill_birja_a_legtovabb

Igen, miután nagyot pislogtunk, és megtöröltük a szemünket, ez így elég lesújtó eredmény az Apple-nek.

Telefonálás szempontjából elképesztően nagy a percben meghatározott különbség. Ugyanazon a hálózaton belül, ugyanakkora jelerővel a HTC 10 elhagyta a mezőnyt, nem sokkal mögötte ott az LG G5-ös és Samsung Galaxy S7-es telefon, mögöttük pedig leghátul kullog az iPhone 7. Külön kiemelendő, fele annyit sem tudott, mint az utolsó előtti Galaxy S7. A HTC pedig majdhogynem 3-szor jobb volt.

Ami a vásárlóknak relevánsabb és fontosabb, az böngészési adat alatti szám, ami szerencsére jóval jobban összehúzta a mezőnyt. A HTC még mindig a legjobb, az iPhone még mindig a legrosszabb, közöttük cserélődött fel a Samsung és LG rangsora, viszont az előzőhöz képest a különbségek eltörpültek. Azaz egy HTC-n  790 percet, egy iPhone-on 615 percet fogunk tudni böngészni.

Említettük, hogy nem csak az akkumulátor ideje számít, sokkal több specifikációt figyelembe véve érdemes dönteni. 

Összegyűjtöttünk nektek már régebben pár tippet, miként javíthattok a telefon üzemidején itt, és itt. Továbbá meg kell említenünk, hogy az akkumulátorok minősége az élettartammal romlik. Így egy idő után szükségessé válik majd azok cseréje, bármilyen telefonról legyen is szó. Ezeknek cseréjét szervizünkben mi is vállaljuk.

Hivatalos: ilyen lett az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus Hivatalos: ilyen lett az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus
2016. szeptember 7.
Természetesen, nem csak az iPhone 7-et és iPhone 7 Plus-t mutatta be az Apple, de mi most szeretnénk csak erre az eszközre koncentrálni. Az elkövetkezendő napokban a többi újdonságot is górcső alá vesszük.
iPhone 7 információk a megjelenés előtt iPhone 7 információk a megjelenés előtt
2016. augusztus 8.
Mikor jelenik meg az iPhone 7? Milyen újdonságok és új kinézetbeli változtatások jellemezhetik az új modellt 2016-ban? Mi lesz a készülékek nevével? iPhone 7, iPhone 7S, 7 Plus, 7 Pro, iPhone mini vagy más lesz? Ezekre a kérdésekre és egyebekre is választ kaphatsz következő cikkünkből, amelyben az aktuális pletykákat összegezzük neked, hogy ne kelljen órákig kutatnod, átolvasnod a sokszor valótlan pletykákat….
Melyik okostelefon a leggyorsabb? – Legyőzi a Galaxy S8 az iPhone 7 Plust? Melyik okostelefon a leggyorsabb? – Legyőzi a Galaxy S8 az iPhone 7 Plust?
2017. április 20.
A Samsung Galaxy S8 megérkezett és vele együtt a rengeteg feltöltött tesztvideó is. Ahhoz, hogy megismerjük az újonnan megjelent készüléket, fontosak a száraz, leírt technikai adatok, de valljuk be, egy videó többet mond minden szónál.