Mindent az Apple visszaváltási programjairól

2022.06.30 0 hozzászólás 4173 olvasás
Mindent az Apple visszaváltási programjairól

Váratlan leállásokat tapasztaltál egy Apple készülékednél? Lehet, hogy valójában szerencsés vagy. Itt megtekintheted az Apple legújabb termék-visszaváltási és ingyenes javítási szolgáltatásait, mely akkumulátor cserét is tartalmaz az iPhone 6s szériához - ennek alkalmassági kritériumairól most több részlettel is szolgálunk.

Miből derül ki, hogy a tönkrement Apple készülékem részt vesz-e az Apple ingyenes javítás vagy csere programjában?

Ha az iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV vagy egyéb Apple készülékeddel problémák adódnak és úgy érzed, hogy ez korántsem a te hibád, akkor lehetséges, hogy az Apple vagy egy Apple által felhatalmazott javítással foglalkozó cég ingyenes javításban vagy cserekészülék biztosításában részesít, esetleg visszatérítik a készülék árát. Próbát tehetsz egyéni vásárlóként a szolgáltatás igénybevételére, de időnként előfordul, hogy az Apple teljes körű termékvisszahívást vagy javítást rendel el egy-egy adott termékhez vagy modellhez, amennyiben általuk elismerten is gyártás során keletkezett hibáról van szó. Tanácsért a fogyasztói jogaiddal kapcsolatban ezt az oldalt látogasd meg.

Időről időre az Apple elismeri, hogy egy-egy termékkel felhasználóktól független problémák adódnak és ezeknek a cseréjét ingyenessé teszi. Ebben a cikkben a jelenlegi és korábbi termékcsere programjait tekintjük át. Ellenőrizd a listát, talán a saját terméked is megtalálható rajta. Lehetséges, hogy egy ingyenes cserére is alkalmad nyílik.

Hogy kiderítsd készüléked esetében lehetősége van-e egy ilyen programban való részvételre, vedd fel a kapcsolatot az Apple illetékesével, de fontos tudnod, hogy ez korántsem mindig egyszerű feladat. Segítségképp a cikkben felsoroljuk az Apple legutóbbi csereprogramjait és azt, hogy részt vehetsz-e valamelyikben.

Frissítve december 3-án annak részleteivel, hogyan ellenőrizheted terméked részvételi alkalmasságát az Apple legutóbbi programjaiban, mint az iPhone 6s készülékeket érintő költségmentes akkumulátor csere.

Apple termékcserék és ingyenes javítási programok: más termékeket is ingyenesen javít az Apple?

Néha, de ne hagyatkozz erre.

apple-logo-secrets

/forrás: telegraph.co.uk/

A termékvisszahívás ennél a cégnél ritka jelenség. Ha beismeri, hogy egyes termékei, terméktípusai esetében ugyanaz a hiba tűnik fel újra és újra, akkor felajánlja a cserét, illetve az ingyenes javítás lehetőségét. Be is jelentik publikus közleményben, azt várván, hogy magadtól felveszed velük a kapcsolatot és kijárod az ügyet. Vékonyabb felhasználói réteget érintő probléma esetében előfordul, hogy maga keresi fel az érintetteket.

Az Apple az úgynevezett staingate üzemzavart produkáló MacBook Pro modellekre is léptetett érvénybe programot. Ez a hiba valószínűleg sok olvasónknak okozott frusztrációt és kellemetlenséget.

De a legtöbb hibával kapcsolatban a felhasználónak kell felkeresnie az Apple munkatársait és bizonyítani, hogy a készülékben jelentkező hiba szériahiba, nem pedig olyasmi, amely a használat alatt eltelt idő terméke.  Ezekben az esetekben gyakran kell a készülék garanciájára és a biztosítási jogokra hivatkoznia és támaszkodnia a felhasználónak.

Kattints további információért a jogaiddal és a termékcsere, javítás vagy pénzvisszatérítés esetében adódó legjobb választási lehetőségeiddel kapcsolatban. A cikk hátralévő részében kilistázzuk neked az Apple termékek javításával és cseréjével kapcsolatos programokat.

Apple termékcserék és ingyenes javítási programok: iPhone javítás és csere

Alább találhatók az Apple által kihirdetett iPhone készülékeket érintő termékvisszahívások.

iPhone 6s ingyenes akkumulátor csere a készülék váratlan leállásainak okán

2016 novemberében az Apple elismerte, hogy a 2015 októberben és szeptemberben készült telefonok gyári hibából fakadóan hajlamosak voltak a véletlenszerű és váratlan kikapcsolódásra; a probléma az akkumulátorhoz köthető. A cég szándékában áll ingyenes akkumulátor cserét biztosítani az üzemzavarban érintett felhasználók számára.

"Az Apple megállapította, hogy elenyésző mennyiségű iPhone 6s-ben jelentkezik az akkumulátor hibájából fakadó kikapcsolódás"- nyilatkozta a cég. "Ez nem biztonsági probléma és csak korlátozott szériaszámú készülékeket érint, melyeket 2015 szeptember és október között gyártottak le."

A bejelentés a Kínai Fogyasztók Egyesülete általi kutatást követően történt, melyet a váratlan készülékleállások bejelentése miatt rendeltek el.

Az USA Today 2016 decemberének elején megírta, hogy a kínai szervizoldal pedig elismerte, hogy 'Néhány olyan termékben is észlelték az akkumulátorral kapcsolatos hibákat, melyek kívül estek az Apple által megjelölt hibás gyártási szakaszon'. A cég továbbra is akkumulátorcserét ajánl az érintett termékek felhasználóinak.

Hogyan tudhatod meg, hogy élhetsz-e az Apple iPhone akkumulátor csere programjával, és azt, hogyan jelentkezhetsz akkumulátor cserére?

A csere 2015 októberében és szeptemberében gyártott iPhone 6s készülékekre érvényes, de csak specifikusan egy bizonyos szériaszám/sorozatszám terjedelmen belül.

maxresdefault

/forrás: i.ytimg.com/

Könnyedén kiderítheted, hogy a te készüléked beletartozik e ebbe az intervallumba, mindössze annyit kell tenned, hogy meglátogatod az Apple ezen programjához tartozó weblapot és igénybe veszed a szériaszám ellenőrző eszköz segítségét. Nyisd meg a beállításokat > Általános > Infó; a szériaszám (Serial Number) a 11. lehetőség az oldalon. Írd be az Apple weboldalán a számod, majd nyomj a Submit gombra és azonnal megtudhatod, hogy iPhone-od érintett-e.

9to5Mac ajánl egy szériaszám listát, melyet szintén ellenőrizhetsz és kiderítheted alkalmas-e telefonod a programban való részvételre. Ha a negyedik és ötödik számjegy a készüléked szériaszámában a következők egyike, akkor tanácsos jelentkezned:

  • Q3
  • Q4
  • Q5
  • Q6
  • Q7
  • Q8
  • Q9
  • QC
  • QD
  • QF
  • QG
  • QH
  • QJ

Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor javasoljuk, hogy látogass meg egy Apple kiskereskedelmi egységet vagy egy Apple által felhatalmazott szolgáltatót és ellenőriztesd a szériaszámod.

Továbbá fontos, hogy az iPhone készüléked hibátlan, működőképes kell legyen, hogy részt vehessen az akkumulátor csere programban, ezt is ellenőrizni fogják.

Jelentett késedelmek

Egy 'broostenq' nick-kel rendelkező Reddit felhasználó szerint az Apple akkumulátor csere programja korántsem halad olyan gyorsan, mint remélnénk. Valószínűleg azért, mert a programba jelentkezők száma meghaladta az elvárásokat.

"Meglátogattam az Apple szaküzletek egyik zászlós hajóját ma délután, ahol azt mondták, legalább két hetet kell várnom a szolgáltatásra, mivel a legtöbb kiszolgálóhelyen nincs raktáron a kért tartozék, még akkor sem, ha a program indulásának napján regisztráltam." - írja broostenq.

"Csalódást okozott, hogy hibás akkumulátorral kellett elhagynom az üzletet, mialatt a probléma gyakran előfordul a készülékemmel. Az Apple pedig nem látta előre az iPhone 6s akkumulátorok iránti igényt egy, idézem: "elenyésző mennyiségű iPhone 6s-t érintő probléma" esetében.

iPhone 5 akkumulátor csere program

 Az Apple egy második csereprogramot ajánl iPhone 5 felhasználóinak. Ezúttal a telefon akkumulátora okoz fejfájást a felhasználóknak. Az Apple állítása szerint "az iPhone 5 készülékek nagyon kicsi hányada van felszerelve" szegényes teljesítményt nyújtó akkumulátorral, mely frekventáltabb töltésre sarkallja a felhasználókat. Azonban arra kellett rájönnünk, hogy a 6 tesztelt iPhone 5 készülékből 3 megfelelt a program részvételi követelményeinek. Úgy tűnik, hogy mégsem annyira kicsi az a bizonyos hányad.

iphone-iphone5-colors

/forrás: support.apple.com/ 

Az érintett készülékek 2012 szeptember és 2013 január között kerültek eladásra, valamint ritkák és egy specifikus szériaszám intervallumon találhatóak, nyilatkozta az Apple. Ellenőrizheted szériaszámod és részvételi megfelelőséged a programra az Apple weboldalán. A szériaszámod pedig a beállítások > általános > infó > szériaszám menüben találod.

Ha részt vehet a készülék az akkumulátor csere programban, akkor több választási lehetőség is adódik: Apple store-ban kicserélteted az iPhone 5 akkumulátorát; egy Apple által felhatalmazott szervizben cserélteted az alkatrészt; elküldöd a készüléket az Apple Technikai Támogatást nyújtó részlegének.

A trükk azonban az, ha olyan sérülése van a készülékednek, mely akadályozza a szerviz munkatársait az akkumulátor cseréjében és így a szóban forgó hibát is javítják, valószínűtlen, hogy ingyen teszik azt meg. (Miért is tennék?)

Azok számára, akiknek nincs lehetőségük az Apple által biztosított program keretében akkumulátorhoz jutni, vessenek egy pillantást az iPhone akkumulátorkímélő tippjeinkre! Ha pedig már menthetetlen a készüléked és naponta kétszer is töltened kell vagy rosszabb esetben már nem is veszi fel a töltést, hozd el iPhone szervizünkbe és azonnal kicseréljük iPhone 5 készüléked akkumulátorát. Míg az ingyenes cserére várnod kell 1-2 hetet, nálunk költsége van, de azonnal megtörténik akkumulátorod cseréje, melyet akár végig is nézhetsz, hiszen mindössze cirka fél órát vesz igénybe.

iPhone 6 Plus iSight kamera csere program

Homályos iPhone 6 Plus készüléked kamerája? 2015 augusztusában az Apple elindított egy iPhone 6 Plus iSight kameracsere programot.

Amikor az iPhone 6 Plus napvilágot látott 2014 szeptemberében, a felhasználók egy apró százaléka panaszkodott a homályos kameraképekre. Ugyanez az üzemzavar nem merült fel az iPhone 6 felhasználók esetében, mely arra enged következtetnünk, hogy a probléma az optikai képstabilizálással köthető össze, mely a Plus széria sajátja. A tulajdonság arra volt hivatott, hogy összehangolja a giroszkóp, az A8 chip és az M8 motion coprocessor működését az iPhone 6 Plus-ban, ezzel mintegy stabilizálva a fényképkészítést, a mozgásból adódó adatokat összegyűjtve és a lencséket ez alapján mozgatva, hogy kiküszöbölje a remegéssel, rázódással adódó elmosódást.

,iphone_6_and_6_plus_rear_camera_hero

/forrás: imore.com/

Tavaly augusztusban az Apple beismerte, hogy kis számú iPhone 6 Plus készülék kamerája hibás és homályos képeket készít. Továbbá az Apple közzétette a hivatalos kameracserével kapcsolatos weboldalán, hogy "Az Apple megállapította, az iPhone 6 Plus készülékek kis hányadának iSight kamerájában van olyan hibás komponens, mely homályos képek készítését okozza. Az említett készülékek specifikus szériaszám intervallumba tartoznak, melyek eladására főleg 2014 szeptember és 2015 január között került sor."

Az Apple továbbá kijelentette, hogy amennyiben az iPhone 6 Plus felhasználók homályos képek készítését tapasztalják és készülékük beleesik az említett szériaszám intervallumba, akkor élhetnek az Apple térítésmentes kameracsere programjával.

Szóval hogyan is derítheted ki, hogy alkalmas vagy-e a részvételre? Csak annyit kell tenned, hogy ellátogatsz az Apple iSight kameracsere programjának weboldalára és beütöd készüléked szériaszámát. Az iPhone szériaszáma egyszerűen elérhető a beállításokban, azon belül pedig az Általános fülön.

Ha mégsem felelnél meg a program kritériumainak, azonban mindenképpen jelentkezel a programra, az Apple tudni fogja. Mindenképpen ellenőrzik a telefonod vagy egy Apple szaküzletben vagy egy felhatalmazott szervizben mielőtt belemennének a javításba/cserébe. Javasolt továbbá, hogy mielőtt beküldöd vagy beviszed ellenőrzésre a telefonod, ments el a fontos fájljaid fotóid, kontaktjaid és állítsd vissza az iPhone-t gyári beállításaira. A cserélt iSight kamerára érvényes lesz egy meghosszabbított 3 éves garancia a készülék megvásárlásától számítva. Fontos megjegyezni, hogy ez nem összekeverendő az iPhone 6 Plus garanciájával.

Továbbá rendkívül fontos tudnivaló, hogy mielőtt az Apple elvégezné a kameracserét a felhasználót minden olyan hiba javítására kötelezi, mely akadályozhatja a munkafolyamatot. Például törött iPhone kijelző, törött hátlap. Ezeket a plusz javításokat természetesen nem ingyen végzi el a cég.

iPhone 5 power gomb csere program

Tavaly áprilisban az Apple megerősítette, hogy néhány iPhone 5 okostelefon hibás power gombbal rendelkezik és ingyenes cserét ajánl.

"Az Apple megállapította, hogy az iPhone 5 készülékek egy kis hányadán az ébresztés/altatás gomb időszakosan működésképtelen." - nyilatkozta az Apple.

Itt ellenőrizheted, hogy az iPhone 5 készüléked alkalmas-e a programban való részvételre.

Ha működésképtelen gomb van az iPhone 5 vagy más iPhone készülékedben, de nem vagy jogosult részt venni a programban, akkor hozd el iPhone 5 szervizünkbe és megoldjuk a problémád!

Apple termékcserék és ingyenes javítási programok: MacBook Pro javítás és csere

Itt található az Apple által kihirdetett MacBook Pro csere program.

2011 MacBook Pro termékek videóhibával (2015 február)

155820-3_2222

/forrás: hwigroup.net/

Az egyik leghosszabban futó történet a MacBook-ok történelmében, az elromló MacBook Pro-k meséje.

2013 korai szakaszában is hallhattunk már jelentéseket az ügyről. Számos felhasználó 2011-es AMD grafikával rendelkező modellekkel kapcsolatban nyújtott be panaszt, folyamatos rendszerleállásokra és hardverproblémákra hivatkozva, melyeket "kritikusnak" ítéltek. Hosszú várakozást követően 2015 elején az Apple végre bejelentette javítási programját és a részletek birtokába is jutottunk.

Apple termékcserék és ingyenes javítási programok: Mac Pro javítás és csere

Itt találhatóak az Apple által kihirdetett Mac Pro csere programok.

Az Apple ingyenes javítást hirdet a Mac Pro-k nem megfelelően működő videokártyáihoz.

2016 februárjában az Apple ingyenes javításról szóló programot hirdetett a Mac Pro vonalon elhelyezkedő termékekre, melyek videokártyái számos visszajelzésből jól láthatóan tönkrementek.

MacPro_Back_Glow_PRINT

/forrás: ynzal.com/

A program a kései 2013-as Mac Pro termékekre érvényes, melyeket AMD FirePro D500 és D700 GPU-val szereltek fel. Ha Mac Pro készüléked érintett a programban, akkor tapasztalnod kellett a következő hibák valamelyikét - akár többet is közülük: videó problémák (torz kép, videók nem akarnak elindulni); a Mac Pro véletlenszerűen leáll vagy újraindul (tehát megbízhatatlanul viselkedik); lefagy; nem indul megfelelően.

Ha érintett vagy ebben a problémában és a Mac Pro készüléked alkalmas a programban való részvételre, akkor ingyenes javítást vehetsz igénybe, feltéve, hogy ezzel a lehetőséggel még 2018 május 30 előtt élsz. Az Apple egyszerűen ki fogja cserélni az érintett GPU-t.

Hogy kiderítsd részt vehetsz-e a programban, mindössze az Apple szakembereivel kell felvenned a kapcsolatot, meglátogatnod egy Apple szaküzletet vagy egy Apple által felhatalmazott szerviz szolgálatait szükségeltetik igénybe venned. Mindenképpen ellenőrizd a programban való részvételi jogosultságod mielőtt bármilyen javítási munkálatot is engedélyeznél a készülékeden! Habár elméletileg, amennyiben érintett vagy az Apple felveszi veled a kapcsolatot.

Apple termékcserék és ingyenes javítási programok: kiegészítők javítása és cseréje

Alább olvashatók az Apple által meghirdetett kiegészítő cserék.

Az Apple teljes körű cseregaranciát vállal a hibás iPhone és Mac töltőkre

2016 január végén az Apple bejelentette, hogy ingyenes lecseréli a hibás Mac és iPhone töltőit. Ha mégsem sikerül élned ezzel a lehetőséggel, mert a szerviz a kiegészítő meghibásodását a te hibádnak ítéli, akkor ne habozz, ugorj be hozzánk egy új kiegészítőért.

Oszd meg ezt a cikket, ha tetszett vagy hasznosnak ítélted!

/forrás: macworld.co.uk/

Süti beállítások

A hatékony navigáció és bizonyos funkciók működésének érdekében sütiket használunk.
A "Szükséges" kategóriába sorolt sütiket a böngésző tárolja, mivel ezek elengedhetetlenül szükségesek a webhely alapvető funkcióihoz.
A harmadik féltől származó sütik segítenek a weboldal használatának elemzésében, tárolják a preferenciáidat és releváns tartalmakat és hirdetéseket biztosítanak.
Ezeket a sütiket csak az előzetes beleegyezéseddel tároljuk a böngésződben. Eldöntheted, hogy engedélyezed vagy letiltod ezeket a sütiket, de bizonyos sütik letiltása befolyásolhatja a böngészési élményt.