Titkos gyárban készíti saját kijelzőit az Apple?

2018. március 20. -
A Bloomberg neves portál robbantotta a hírt: Kaliforniában egy titkos épületben saját kijelzők gyártásába fogott az Apple. Ahogy a cégtől megszokhattuk, elhagyják az eddig megszokott technológiákat és egy teljesen újat vezetnek be.
Titkos gyárban készíti saját kijelzőit az Apple?

Köztudott, hogy az iPhone-ok kijelzői nem közvetlenül az Apple-től származnak. Az Apple tervezi őket, de olyan nagyobb gyártók sorain készül, mint a LG és a Samsung.

Az iPhone X OLED kijelzőjét például csak a Samsung gyártja, így eshet meg, hogy minden eladott iPhone X pénzt termel a Samsungnak is. Nem is keveset.

Reális elképzelés tehát az, hogy az Apple előbb-utóbb saját kijelzők gyártásába kezd, ezzel megszakítva ezen függését a beszállítóktól.

A Bloomberg által közölt hír legérdekesebb része a technológia újításában rejtőzik, mivel az Apple mikro-LED kijelzőket gyárt.

micro_led

Miben más a mikro-LED az OLED-nél?

  • Vékonyabb, azaz kevesebb helyet foglal majd el.
  • Kevesebb energiát használ fel.
  • Belátási szögei szélesednek az OLED-hez képest.
  • Fényerőben is simán veri a konkurenciát.
  • Kontrasztaránya is jobb eredményeket produkál.

Ha igaz a hír, a gyártás már régen nem az elején tart. Állítólag az Apple okosóráival összeszerelhető az új kijelző, de a Bloomberg szerint nem jelent akadályt az összes termékük hasonló kijelzővel való tömeggyártása sem.

Kíváncsian várjuk az újabb fejleményeket. Talán már a március 27-én megtartott konferencián is előkerül a téma? A várható bejelentéseket ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze: Új generációs MacBook Air és iPhone SE 2 márciusban? - Ezeket mutathatja be az Apple!

Ha kérdésed lenne a micro-LED technológiáról, írd meg nekünk kommentben! Érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg az ismerőseiddel Facebook-on!

 

Ki mondta, hogy a tanulás unalmas? - Egy szelet tudomány Apple és Android eszközökre. Ki mondta, hogy a tanulás unalmas? - Egy szelet tudomány Apple és Android eszközökre.
2016. február 18.
Mára már mindnyájan hozzászoktunk ahhoz, hogy az okostelefonjainkat kvázi bármire fel tudjuk használni. Ha úgy akarjuk egy szempillantás alatt változik át mondjuk zseblámpából videokamerává és fordítva.
Az Apple 3D nyomtató tervezésbe fogott Az Apple 3D nyomtató tervezésbe fogott
2015. december 3.
Az Apple csütörtöki szabadalmi bejelentése egy olyan jól működő és költséghatékony színes 3D nyomtatóval kapcsolatos kutatásokról számol be, mely a cég forgalmazásában kerülhet piacra az elkövetkezendő években. Könnyen lehet, hogy történelmi pillanatnak leszünk szemtanúi, többen ugyanis már a 3D nyomtatott iPhone-ok eljövetelét jósolják.
Íme, ilyen lett az iPhone 8! - Élőben a 2017-es Apple Keynote-ról. Íme, ilyen lett az iPhone 8! - Élőben a 2017-es Apple Keynote-ról.
2017. szeptember 12.
Az Apple szeptemberi Keynote-ját évről évre hatalmas várakozás előzi meg. Világszerte tízezrek tekintik meg a legújabb készülékeket és rendszereket bemutató előadás élő közvetítéseit.