Titkos gyárban készíti saját kijelzőit az Apple?

2018. március 20. -
A Bloomberg neves portál robbantotta a hírt: Kaliforniában egy titkos épületben saját kijelzők gyártásába fogott az Apple. Ahogy a cégtől megszokhattuk, elhagyják az eddig megszokott technológiákat és egy teljesen újat vezetnek be.
Titkos gyárban készíti saját kijelzőit az Apple?

Köztudott, hogy az iPhone-ok kijelzői nem közvetlenül az Apple-től származnak. Az Apple tervezi őket, de olyan nagyobb gyártók sorain készül, mint a LG és a Samsung.

Az iPhone X OLED kijelzőjét például csak a Samsung gyártja, így eshet meg, hogy minden eladott iPhone X pénzt termel a Samsungnak is. Nem is keveset.

Reális elképzelés tehát az, hogy az Apple előbb-utóbb saját kijelzők gyártásába kezd, ezzel megszakítva ezen függését a beszállítóktól.

A Bloomberg által közölt hír legérdekesebb része a technológia újításában rejtőzik, mivel az Apple mikro-LED kijelzőket gyárt.

micro_led

Miben más a mikro-LED az OLED-nél?

  • Vékonyabb, azaz kevesebb helyet foglal majd el.
  • Kevesebb energiát használ fel.
  • Belátási szögei szélesednek az OLED-hez képest.
  • Fényerőben is simán veri a konkurenciát.
  • Kontrasztaránya is jobb eredményeket produkál.

Ha igaz a hír, a gyártás már régen nem az elején tart. Állítólag az Apple okosóráival összeszerelhető az új kijelző, de a Bloomberg szerint nem jelent akadályt az összes termékük hasonló kijelzővel való tömeggyártása sem.

Kíváncsian várjuk az újabb fejleményeket. Talán már a március 27-én megtartott konferencián is előkerül a téma? A várható bejelentéseket ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze: Új generációs MacBook Air és iPhone SE 2 márciusban? - Ezeket mutathatja be az Apple!

Ha kérdésed lenne a micro-LED technológiáról, írd meg nekünk kommentben! Érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg az ismerőseiddel Facebook-on!

 

Melyik okostelefon a leggyorsabb? – Legyőzi a Galaxy S8 az iPhone 7 Plust? Melyik okostelefon a leggyorsabb? – Legyőzi a Galaxy S8 az iPhone 7 Plust?
2017. április 20.
A Samsung Galaxy S8 megérkezett és vele együtt a rengeteg feltöltött tesztvideó is. Ahhoz, hogy megismerjük az újonnan megjelent készüléket, fontosak a száraz, leírt technikai adatok, de valljuk be, egy videó többet mond minden szónál.
iPhone SE 2 - Megjelenési dátum, hírek és pletykák az Apple közkedvelt telefonjának folytatásáról iPhone SE 2 - Megjelenési dátum, hírek és pletykák az Apple közkedvelt telefonjának folytatásáról
2017. október 17.
Az utóbbi időben minden szem az Apple aktuális csúcstelefonjaira irányult és elfelejtkeztünk egy kisebb, de legalább ugyanannyira meghatározó szériáról. Az iPhone SE megjelenésével megmutatta nekünk a gyártó egy olyan oldalát, amit eddig még nem ismerhettünk.
Bővül a színpaletta - Jöhet az iPhone 7 Jet White! Bővül a színpaletta - Jöhet az iPhone 7 Jet White!
2016. november 10.
Ma egy igazán különleges hír ütötte fel a fejét. Pár hónappal az iPhone 7 és iPhone 7 Plus megjelenése után az Apple új színben gondolkodik?.