Titkos gyárban készíti saját kijelzőit az Apple?

2018. március 20. -
A Bloomberg neves portál robbantotta a hírt: Kaliforniában egy titkos épületben saját kijelzők gyártásába fogott az Apple. Ahogy a cégtől megszokhattuk, elhagyják az eddig megszokott technológiákat és egy teljesen újat vezetnek be.
Titkos gyárban készíti saját kijelzőit az Apple?

Köztudott, hogy az iPhone-ok kijelzői nem közvetlenül az Apple-től származnak. Az Apple tervezi őket, de olyan nagyobb gyártók sorain készül, mint a LG és a Samsung.

Az iPhone X OLED kijelzőjét például csak a Samsung gyártja, így eshet meg, hogy minden eladott iPhone X pénzt termel a Samsungnak is. Nem is keveset.

Reális elképzelés tehát az, hogy az Apple előbb-utóbb saját kijelzők gyártásába kezd, ezzel megszakítva ezen függését a beszállítóktól.

A Bloomberg által közölt hír legérdekesebb része a technológia újításában rejtőzik, mivel az Apple mikro-LED kijelzőket gyárt.

micro_led

Miben más a mikro-LED az OLED-nél?

  • Vékonyabb, azaz kevesebb helyet foglal majd el.
  • Kevesebb energiát használ fel.
  • Belátási szögei szélesednek az OLED-hez képest.
  • Fényerőben is simán veri a konkurenciát.
  • Kontrasztaránya is jobb eredményeket produkál.

Ha igaz a hír, a gyártás már régen nem az elején tart. Állítólag az Apple okosóráival összeszerelhető az új kijelző, de a Bloomberg szerint nem jelent akadályt az összes termékük hasonló kijelzővel való tömeggyártása sem.

Kíváncsian várjuk az újabb fejleményeket. Talán már a március 27-én megtartott konferencián is előkerül a téma? A várható bejelentéseket ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze: Új generációs MacBook Air és iPhone SE 2 márciusban? - Ezeket mutathatja be az Apple!

Ha kérdésed lenne a micro-LED technológiáról, írd meg nekünk kommentben! Érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg az ismerőseiddel Facebook-on!

 

3D kamerával jöhet az iPhone 8! 3D kamerával jöhet az iPhone 8!
2017. február 22.
A szeptemberben megjelenő iPhone 8-tól jogosan várjuk el, hogy igazán nagy újdonságokat hozzon, olyanokat, amelyek meghatározóak és valóban egyedülállóak a piacon. Az Apple nevéhez méltó újításokat azonban nehéz alkotni a rohamosan haladó technika világában, de lehet, hogy most újra sikerül nekik.
iPhone 8 vs. iPhone X – Összehasonlítás! Megéri a hatalmas árkülönbség? iPhone 8 vs. iPhone X – Összehasonlítás! Megéri a hatalmas árkülönbség?
2017. szeptember 20.
A szeptember 12-én megrendezett Keynote minden szempontból különleges volt. Példának okáért, ez volt a legelső Apple rendezvény, ahol egyszerre három új készüléket is bemutattak: iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X néven.
Amit tudnod kell az Apple telefonjairól! - Miért különböznek az azonos modellű iPhone-ok kijelzői? Amit tudnod kell az Apple telefonjairól! - Miért különböznek az azonos modellű iPhone-ok kijelzői?
2018. január 10.
Most elárulunk valamit, amit eddig valószínűleg még csak nem is sejtettél. Két eredeti, azonos modellű iPhone kijelzője között is lehet szemmel látható különbség.