Végre egy Apple innováció, amit érdemes lesz másolni

2018. május 15. -
Az utóbbi hetekben a legtöbb cikk arról szólt, hogyan másolják egymást az okostelefon gyártók ahelyett, hogy saját, innovatív ötletekkel állnának elő. Nos, az Apple végre tett valamit ennek érdekében, ugyanis olyan gyártási technológia fejlesztésébe fektetett be, amely forradalmasítja az eddigi módszereket, a környezetvédelmet fókuszba helyezve.
Végre egy Apple innováció, amit érdemes lesz másolni

Mi a probléma az eddigi gyártási eljárással?

Ahogy a legtöbb gyártó esetében, úgy az Apple-nél is az alumínium az első számú fém alapanyag, ha a termékek előállításáról van szó. Ez a könnyűfém számtalan jó tulajdonsággal bír, egyszerűen megmunkálható (természetesen megfelelő hozzáértés és tapasztalat mellett) és az időjárás viszontagságainak is ellenáll hosszú időn keresztül. De mi akkor a probléma?

iphone_x_hatlap

 

Ne felejtsd el, hogy az alumínium csak az egyik fontos alkotóeleme készülékednek, emiatt az nem törhetetlen. Szerezz be egy ütésálló iPhone X tokot, hogy elkerüld a javítással járó anyagi problémákat.

Az a bökkenő az alumínium felhasználásával, hogy azt először elő is kell állítani, ami finoman szólva sem óvja a környezetet. A fémet timföldből (alumínium-oxid) nyerik ki elektrolízis segítségével, amely során szén-dioxid szabadul fel, ami egyenesen a levegőbe kerül, hozzájárulva az egyre komolyabb üvegházhatáshoz. Így már kevésbé lelkesítő a helyzet.

Környezetvédelem és Apple

Ez a probléma azért kiemelkedő az okostelefon gyártók körében is, mert a fogyasztók részéről egyre fontosabb szempont és kritérium a környezettudatosság, így az Apple felé is elvárásokat támasztanak az elkötelezett vásárlók. Éppen ezért sarkalatos pont, hogy mit képes felmutatni a gyártó ebben a témában, ami a bizalmat és például az iPhone eladásokat is növelheti.

apple_belso

A cég fejlesztőközpontjai már 2014 óta megújuló energiaforrásokat használnak fel a működéshez, ami bizonyítja, hogy elkötelezett a környezet védelme iránt. Ez viszont akkor tudna igazán kiteljesedni, ha az iPhone-ok, MacBook-ok és minden Apple termék úgy kerülne a boltokba, hogy az előállításuk sem járulna hozzá a természet károsításához. Úgy néz ki, nem is áll ettől olyan messze a gyártó, mint gondolnánk.

A megoldás – Új, innovatív technológia

Két „alumínium óriás”, az Alcoa Corporation és a Rio Tinto Aluminium egy olyan innovatív eljárás fejlesztésén dolgoznak, ami forradalmasítja az eddig használt módszert és óvja a környezetet. Az új technológia tökéletes kifejlesztéséhez a két cégnek az Apple nyújt támogatást azzal a céllal, hogy 2024-től az iPhone generációk és minden termékük ezzel az olvasztási metódussal készüljön.

iphone_keszul

Ha minden a tervek szerint alakul, az alumínium és így a készülékek előállítása során káros anyagok helyett oxigén szabadul fel. Ezt úgy képesek elérni, hogy a szén helyett egy másik, kiváló hővezető képességű anyagot használnak fel az olvasztás során. Ez nem csak, hogy nem romboló, hanem kifejezetten hasznos a természet és a mi szempontunkból is.

 

Öröm végre ilyen hírekről is hallani, hiszen az utóbbi hetekben leginkább az új modellekkel kapcsolatos pletykák kerültek előtérbe. Az egyik ilyen a három kamera alkalmazása volt, erről itt olvashatod vélemény cikkünket.

Sok sikert kívánunk ehhez a misszióhoz az Apple-nek és a két alumínium előállító vállalatnak. Ha sikerül egy tökéletes technológiát kidolgozni, azt már tényleg érdemes lesz a többi okostelefon gyártónak is követni.

(forrás: apple.com)

A berepedt telefon kijelző már a múlté? - Jönnek az önjavító kijelzők A berepedt telefon kijelző már a múlté? - Jönnek az önjavító kijelzők
2018. január 10.
Ha félévente összetöröd a telefonod kijelzőjét, és egy horrorfilmben érzi magát melletted a készüléked, van egy jó hírünk mindkettőtök számára. Egy japán kutatócsoport kifejlesztett egy új önjavító üveg típust, ami egy életre megoldhatja a törött kijelzők problémáját.
„Meglepetés” iPhone is érkezhet ősszel „Meglepetés” iPhone is érkezhet ősszel
2018. augusztus 27.
Szeptemberben az eddigi hírek alapján 3 új iPhone modellt várhattunk, két OLED verzió mellett egy LCD kijelzős készülék formájában – leginkább az iPhone X vonal folytatásaként. Úgy tűnik azonban, hogy az Apple más meglepetést is tartogat a tarsolyában, ami ezúttal még egy iPhone frissítés formájában érkezhet.
Galaxy S8 vs. iPhone 8 - Összehasonlítás! Melyik a jobb és gyorsabb készülék? Galaxy S8 vs. iPhone 8 - Összehasonlítás! Melyik a jobb és gyorsabb készülék?
2017. augusztus 31.
A két abszolút csúcskategóriát jelentő készülék közül az egyik már megjelent, a másikról pedig szinte mindent tudunk. Vajon melyik a jobb készülék? Mik a különbségek és melyiket érdemes majd megvásárolnod? Itt az ideje, hogy összemérjük a két fenevadat!.