One mini kijelző csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A HTC One mini kijelzője két összetevőből áll: érintőüveg és LCD. Az érintőüveg általában ütődések, leejtések hatására reped meg (pókhálósodik) vagy törik el, az LCD pedig egy adott pontra gyakorolt erős nyomás következtében repedhet be. Bármelyik alkatrész sérül is, kizárólag a teljes kijelző cseréje jelenthet megoldást a problémára, a két kijelző külön-külön ugyanis nem szerelhető.

A HTC One mini 4,3 hüvelykes, 720 x 1280 felbontású és 341 PPI képpontsűrűségű kijelzővel rendelkezik. A fogyasztói visszajelzések szerint ez a kijelző méret nem túl nagy és nem túl kicsi, éppen ideális méretekkel rendelkezik. A HTC One mini kijelzője egy érintőüveből és egy LCD-ből tevődik öszze.

A cserélendő HTC One mini kijelző

A HTC One mini kijelzője kétféleképpen sérülhet meg. Gyakoribban előforduló eset, hogy a telefon érintőképernyője törik be, s mindeközben az LCD ép marad. Viszonylag ritkább esetekben pedig éppen az LCD sérül és az érintőüveg marad sértetlen. Ez utóbbi általában egy pontra irányuló erős nyomás hatására történik, míg az értinőüveg sérülése leginkább leejtések és ütődések során fellépő fizikai erőhatások következménye. Annak ellenére azonban, hogy a kijelzőnek nem feltétlenül sérül meg mindkét része, a két alkatrészt külön sajnos nem áll módunkban cserélni - lévén ezek egybe vannak építve. A teljes készülék csere kb. 30 percet vesz igénybe, a folyamat szervizünkben egy kávé vagy üdítő mellett megvárható és figyelemmel kísérhető.

A szerelés menete

A HTC One mini kijelző cseréjének otthoni elvégzését csupán azoknak ajánljuk, akik komolyabb szervizes tapasztalattal rendelkeznek. Egy esetlegesen rossz sorrendű csavarozás akár a készülék alaplapi meghibásodásához is vezethet. Az első lépés a HTC One mini kijelző cseréjekor, hogy a telefon hangszórórácsát lecsavarozzuk, majd ezt követően a telefon alaplapjáról csatlakoztatjuk le a különböző perifériák szalagkábeleit. Kizárólag ezek után távolítható el és cserélhető ki a sérült HTC One mini kijelző.

Pro tipp

  • Bármennyire is ezt sulykolják belénk a különböző "csináld magad" fórumok, a HTC One mini kijelzőjének otthoni cseréje komolyabb szervizes tapasztalat nélkül senkinek sem ajánlott.
  • A telefon igénybevételének megfelelően vásároljuk tokot vagy védőfóliát a HTC One mini kijelzőjének megóvása érdekében.
  • Szerelésnehézsgi szint: 7/10