Ascend P7 beszédhangszóró csere 10.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Amennyiben telefonbeszélgetés alkalmával a megszokottnál halkabban, esetleg recsegve, szakadva halljuk beszédpartnerünket, az alsó hangszóró azonban kihangosításkor megfelelően üzemel, valószínűleg Huawei Ascend P7 beszédhangszórója hibásodott meg.

A cserélendő Ascend P7 beszédhangszóró

A készülékbe két hangszórót ültettek. Az alsó részén található csengőhangszórót, amely a telefonhívásokkor beérkező csengőhangért felel, és a felső részében helyet kapó beszédhangszórót. Ahogy fent említettük, ezen szólal meg a beszélgetőpartnered hangja. Fontos kiemelni, hogyha kihangosított módba teszed a készüléked, abban az esetben már a csengőhangszóró szólaltatja meg a hangokat.

Meghibásodásának több oka is lehet, nem biztos, hogy szükséges az alkatrész cseréjére. Ha már régóta használod a telefont, előfordulhat, hogy a hosszú hónapok során beporosodott a hangszórója, és ez váltja ki a kevésbé éles, tompa hangzást. Ebben az esetben tisztítással könnyedén javítható a probléma.

Rosszabb minőségű hálózat is okozhatja a tompa, akadozó, torz hangzást, így arról is érdemes meggyőződnöd, hogy megfelelő-e a térerő. Bár Magyarországon ez már nagyon kevés helyen fordul elő, vastagabb falak mögött mégis könnyen elképzelhető, hogy csökken a hálózati elérés ereje. Ha a térerő jó minőségű, a beszélgetőpartnered mikrofonja is jó, és porosodás sem áll fenn, a beszédhangszóró cseréjére lesz szükség.

Az Ascend P7 beszédhangszóró csere menete

Miután kikapcsoltuk a telefont és eltávolítottuk belőle a SIM-kártyát felmelegítjük a hátlapját, és vákuumos tapadókoronggal felfeszítjük. Ezt a folyamatot óvatosan kell végezni, mivel a készülék hátlapját üveg burkolat fedi, amit könnyen eltörhetnek a kevésbé hozzáértő kezek. Ha találtunk kisebb réseket, azokat pengetőkkel kiékeljük. További pengetőkkel elválasztjuk a még kötő ragasztóanyagot, és leemeljük a hátlapot.

A készülék belső alkatrészeit, az akkumulátor kivételével mind-mind vékony lapkák fedik. Ezeket kicsavarozzuk, és egyenként eltávolítjuk. Ezután az akkumulátort is kiemeljük. Mivel a beszédhangszóró a telefon felső részén, az alaplap alatt található, így ettől is meg kell szabadítanunk a készüléket. A szalagkábelek lecsatlakoztatása után kiemeljük az előlapi kamerát, a vibra motort, a jack aljzatot, és a többi – még alaplaphoz kapcsolódó – alkatrészt, majd utána magát az alaplapot is. Ezután egy könnyed mozdulattal kipattinthatjuk a helyéről a hangszórót. Újat a helyére helyezünk, és visszaépítjük a készüléket az eredeti állapotába. A hátlap kap egy plusz ragasztóréteget, ezt szintén felmelegítjük, és addig nyomás alatt tartjuk, ameddig meg nem köt. Ha a készüléket leteszteltük, visszaszolgáltatjuk.

Pro tipp

  • A piacon rengeteg olyan alkatrészt árulnak, amelyek nem az eredeti gyártótól érkeznek, és több hibát is okozhatnak a készülékedben. Óvakodj a megbízhatatlan üzletektől.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10