Huawei P9 előlapi kamera csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A zavaros, rossz minőségű, homályos képek a Huawei P9 előlapi kamera problémájára utalnak. További előforduló hiba lehet a fókuszálás elmaradása, azaz a készített képek homályosak lesznek. Leggyakrabban ütődések következtében jelentkezik a probléma. Szervizünkben cseréljük a hibás alkatrészt.

A cserélendő Huawei P9 előlapi kamera

Ha a Huawei P9 esik szóba, leginkább a hátsó duplázott kamerára terelődik a figyelem, mégsem mehetünk el az előlapi kamera tudása mellett sem.  Maga a 8 megapixel természetesen nem mond sokat, de ha azt mondjuk, hogy full HD minőségre képes, már érezhető a magas teljesítmény. Úgynevezett „vaku” funkció is került bele, a fényviszonyoktól függően, fényképezéskor megvillan fehéren a képernyő, ezzel megvilágítva az arcot, tehát sötétben sem okoz gondot a szelfizés.

A telefon használata során bekerülhetnek apróbb porszemek a lencse alá, amelyek jelentősen ronthatják a képek minőségét, azokat egy tisztítás alkalmával eltávolíthatjuk. Ha a kamera alkalmazás sötét képet mutat, nem feltétlenül kell magának az alkatrésznek a hibájára gyanakodnod, elképzelhető, hogy a szoftverrel van probléma.

Egyértelmű jel, ha nem tud fókuszálni a fényképező, ilyenkor szinte minden esetben cserélnünk kell az alkatrészt. Szervizünkben gyorsan és megbízható munkával illesztünk a helyére egy újat.

A Huawei P9 előlapi kamera csere menete

A bekapcsolt és áram alatt tartott eszközzel tilos dolgozni, így a munkafolyamat legelső része mindig a készülék kikapcsolása. Ezután eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát és memória kártyát, feltéve ha van benne.

Szerencsére a Huawei P9 hátlapját nem ragasztották, így azt nem kell hőkezelni. Az eltávolítása ennek ellenére számos veszélyt tartogat magában, mivel könnyedén törik, így nagyon óvatosan kell vele bánnunk. Vákuumos tapadókorongot helyezve rá felfeszítjük, és pengetők segítségével lepattintjuk a keretről. Mielőtt teljesen leválasztanánk ügyelnünk kell arra, hogy az alaplaphoz csatlakozó szalagkábelét is leválasszuk.

Az alaplap felett a telefon legfelső részén található az előlapi kamera, viszonylag könnyen megközelíthető helyen. A hátlap leválasztása után egyéb alkatrészt már nem szükséges kiemelnünk, szabadon kipattinthatjuk a helyéről az előlapi kamerát. Miután összeszereltük a telefont meggyőződünk arról, hogy az újonnan telepített előlapi kamera tökéletes képet mutat.

Pro tipp

  • Olykor az előlapi kamera hibás működéséről a hátlapi kamera problémája is tehet. Mivel a a probléma sokszínű, így ajánlott szervizben végeztetni a cseréjét.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10