Nexus 6 kijelző csere 69.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Nexus 6 kijelzője általában külső behatás következtében törik meg. Elég egy kisebb ejtés, odaütődés és azonnal megjelenhetnek rajta a repedések. Legtöbb esetben a telefon érintő üvege törik meg, az LCD sértetlen marad, mégis cserélni kell egyszerre mind a két alkatrészét.

A cserélendő Nexus 6 kijelző

Az LG gyártotta Google referencia mobil csúcskategória, megfizethető áron. Amoled kijelzője 1440*2560 pixel, felbontása QHD. Méltán hívhatjuk a Nexus 6-ot phabletnek, hiszen képernyőjének a mérete megközelíti a 6 colt.

A hatalmas képernyője nem csak a készülék élvezhetőségét segíti, hanem megnöveli a károsodásának az esélyét is. Mindenképpen ajánlott a képernyőre egy kijelzővédő üvegfólia beszerzése, mivel hosszú használat mellett kizárt, hogy elkerüld a sérüléseket.

A képernyőn keletkező karcolások, törések nem csak esztétikai hátrányt jelentenek, hanem nagyban befolyásolják a telefon anyagi értékét is.

A Nexus 6 kijelző csere menete

A Motorola hátlapja ragasztott, így első körben kikapcsoljuk a készüléket, és hőlégfúvó segítségével egyenletesen melegítjük, ameddig az alatta található ragasztóanyag fel nem old. Majd pengetőkkel felpattintjuk a hátlapját. Ha ezzel végeztünk ki kell csavaroznunk a biztonsági hátlapot és akkumulátort tartó csavarokat. Mivel ezek a csavarok tartották a kijelzőt, így ezután szabadon lepattintható.

Egy hosszabb teszt alatt megvizsgáljuk a készüléket, hardveresen és szoftveresen egyaránt. Ha mindennek megfelelt, akkor befejezettnek tekintjük a munkafolyamatot.

Otthon szerelni egyik telefont sem ajánlott. Habár a Nexus 6 viszonylag könnyen szerelhető, a belső alkatrészei érzékenyek. Megfelelő munkatapasztalat és eszközök nélkül olyan kárt is okozhatsz a készülékedben, amit már nem lehet ennyire egyszerűen javítani.

Pro tipp

  • Visszakövethetetlen, irreálisan olcsó alkatrészeket nem szabad vásárolni, mert nem tudhatod, eredeti-e az alkatrész.
  • Ahhoz, hogy az autódban is biztonságosan használhasd a készüléked érdemes beszerezned egy Magnetic Air Vent Mount autós tartót.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10