Galaxy A5 (2016) hangerő szabályzó szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Amennyiben erős nyomásra sem reagálnak a Galaxy A5 oldalgombjai, a cseréjük szükséges. Szervizünkben kollégáink gyors munkával, gyári minőségű alkatrészt ültetnek a helyére.

A cserélendő Galaxy A5 (2016) hangerő szabályzó szalagkábel

A Galaxy A5 hangerejét az oldalgombok segítségével tudod növelni, illetve csökkenteni. Ha erős nyomásra sem reagálnak a gombok, vagy erőteljes kattogó hangot hallatnak, a készülék hangerő szabályzó szalagkábelét kell cserélnünk. 

Az oldalgombok ritkán használódnak el, meghibásodásukhoz leginkább a nagyobb ütődések, ejtések köthetők. Ilyenkor a gombok betörhetnek, de esélyesebb, hogy a készülék házában található szalagkábel szakad el. Ez a szalagkábel egy vékony, könnyen sérülő alkatrész, amelyet megvédeni csak egy Galaxy A5 ütésálló tok segítségével tudsz. Szervizünkben rövid időn belül cseréljük a hibás alkatrészt.

A Galaxy A5 (2016) hangerő szabályzó szalagkábel csere menete

Az hangerő szabályzó szalagkábel cseréje bonyolult és hosszabb munkafolyamat, majdnem az egész készüléket szét kell hozzá szerelni. A Galaxy hátlapjának melegítése után pengetőkkel elválasztjuk a kerettől,  majd a belső alkatrészeket összetartó keretet is lecsavarozzuk. Ezután férünk hozzá a különböző perifériákhoz.

Az alaplaphoz csatlakozó szalagkábeleket lecsatlakoztatjuk, majd a tartócsavaroktól megszabadítva, kiemeljük az említett alkatrészt. A szalagkábelhez ezután szabadon hozzáférhetünk, egy csipesz segítségével eltávolítjuk, figyelve arra, hogy a folyamat közben a többi belső alkatrész ne sérüljön. Hasonló mozdulatokkal a helyére újat illesztünk, és visszaépítjük az eltávolított alaplapot,keretet és végül a hátlapot. 

Pro tipp

  • A munkafolyamat során szinte az egész készüléket szétszereljük. Otthon egyáltalán nem ajánlott belevágni a cserébe, érdemesebb szakemberre bízni.
  • A hangerő szabályzó oldalgombok reakciója változhat beázás esetén is. Ebben az esetben ultrahangos tisztítást kell végeznünk.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10