Galaxy A5 (2016) hátlapi kamera csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy A5 hátlapi kamerájának cseréje szükséges, ha az utóbbi időben készített fényképek és videók minősége romlott. A probléma sokrétű lehet, így javítása is változó. Lehet, hogy elég egy alapos tisztítás az alkatrésznek, de előfordulhat, hogy csak a cseréje oldja meg a problémát.

A cserélendő Galaxy A5 (2016) hátlapi kamera

A hátlapi kamera meghibásodása több okból fakadhat. Ha bekapcsolod a kamera alkalmazást, és sötét képernyő fogad, szerencsésebb helyzetben vagy, valószínűleg egy szoftveres frissítés megoldja a problémát.

Hosszabb használat során a lencse koszolódhat. Az apró megragadt porszemek zavarhatják a kamera „kilátását”, így az elkészült képek sötét foltokkal borítottak, homályosak. Egy nagyobb ütődés következtében a hátlapi kamera olyan mértékben roncsolódhat, ami már javíthatatlan, azaz cserére szorul.

A Galaxy A5 (2016) hátlapi kamera csere menete

A Galaxy A5 szervizelése nehéz munkafolyamat. A hátlapja üvegborítású, amelyet melegítés során kell eltávolítani. Ilyenkor a hátlap sokkal sérülékenyebb, elég nagy annak kockázata, hogy levétel során eltörik. Kollégáink már több száz készüléket szereltek szét, így ismerik a bevált módszereket, az ő kezeik alatt a szerviz sokkal inkább kockázatmentes.

A hátlap eltávolítása után a középkeretet kell eltávolítani, amit rengeteg csavar rögzít. Ezeket egytől egyik ki kell csavarozni, majd a keret eltávolítható. Az alaplapra helyezkedve található a hátlapi kamera. Az alaplapot szintén kicsavarozzuk, kiemeljük és cseréljük a hátlapi kamerát. Összeszerelés után a készüléket leteszteljük.

Pro tipp

  • Az üzletünkben kapható Shoulderpod kamera állvány segítségével kiszűrheted a felvett videók remegését.
  • A hátlapi kamera meghibásodása köthető az előlapi kamera nem megfelelő működéséhez is.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10