Galaxy A5 (2015) micro usb szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy A5 USB csatlakozó csere akkor indokolt, ha a készülék nem reagál a hálózati töltésre vagy a számítógépre csatlakoztatásra. Ennek oka lehet szennyeződés vagy beázás. A csere beázáskor elkerülhető.

A cserélendő Samsung Galaxy A5 USB csatlakozó

A készülék alján elhelyezkedő USB csatlakozót nyitottságából adódóan szennyeződések (pl. zsebszöszök) eltömíthetik, amik a csatlakozó falára tapadva meggátolhatják a megfelelő érintkezést. Ilyenkor egy alapos tisztítás segíthet a problémán. Ha beázott a Samsung Galaxy A5 USB portja, akkor oxidációs folyamatok lépnek fel a csatlakozó belsejében, amik szintén meggátolják a megfelelő érintkezést, ezáltal a kapcsolat létrejöttét az USB kábel és a csatlakozó között. Ebben az esetben az ultrahangos tisztítást javasoljuk!

Ritkán, de előfordulhat, hogy a szalagkábel sérül, ilyenkor a csatlakozónak nincs látható sérülése, mégsem reagál az USB kábelre. Mivel az USB csatlakozó egy modult alkot a fülhallgató Jack csatlakozóval és a home gomb két oldalán elhelyezkedő érintőgombok érzékelőivel, ezért egyben tudjuk cserélni az alkatrészt.

Samsung Galaxy A5 USB csatlakozó csere menete

A Samsung Galaxy A5 USB port csere meglehetősen bonyolult folyamat, ezért azt javasoljuk, hogy mindenképpen szakszervizben végeztesd el.

Első lépésként leválasztjuk a fém középkeretet és az ahhoz ragasztott hátlapot. Így férünk hozzá a belső alkatrészekhez. Az alaplapra csatlakoztatott szalagkábeleket eltávolítjuk, majd a rögzítő csavar kiszerelése után kiemeljük az alaplapot. Mivel a két érintő gomb érzékelője a kijelző alatt helyezkedik el, ezért a kijelzőt is le kell választani a kijelző keretről, ami hasonló folyamatot igényel, mint a hátlap leválasztása. Ezután a két érintőlapot óvatosan leválasztjuk, majd kiszereljük az USB csatlakozóval és a fülhallgató jack csatlakozóval együtt a modult. Az új, gyári alkatrész beszerelése után összeszereljük a készüléket, visszaragasztjuk a hátlapot és a kijelzőt. A ragasztásnak 2-3 óra száradási időt kell hagyni, így a teljes szervizelés kb. 3-4 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Ha láthatóan szennyeződött az USB csatlakozó, akkor egy alapos tisztítással megoldhatjuk a problémát.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10