Galaxy J5 (2015) akkumulátor csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy J5 akkumulátorának cseréje indokolt, ha a készüléked kevésbé intenzív használat mellett pár órán belül lemerül. Az akkumulátor komolyabb hibájára utal, ha a telefonod hirtelen, előjelek nélkül kikapcsol és töltőre dugva sem kapcsol be. Mivel az elfáradt akkumulátor felpúposodik, így a telefon hátlapját és belső alkatrészeit egyaránt nyomás alá helyezheti.

A cserélendő Galaxy J5 akkumulátor

A középkategóriás készüléknek számító Galaxy J5, felsőkategóriás 3100 mAh-s akkumulátort kapott. Mit jelent ez? Kevésbé intenzív használat mellett a telefon akár két napnál tovább is kibírja. Természetesen nagyobb energiaigényű alkalmazásokat, játékokat használva az üzemidő drasztikusan csökken, de ez minden más eszköznél is így van.

Ha a fent említett hibajeleket tapasztalod, legnagyobb valószínűséggel a Galaxy J5 akkumulátorának cseréjére lesz szükséged. Természetesen érdemes minden lehetőséget számba venned, így ha töltőre dugva nem veszi fel a készüléked a töltést, teszteld le egy másik Micro USB kábellel is, hogy megbizonyosodj arról, valóban a telefonodban kell keresni a probléma okát. Ha az utóbbi eset az igaz és a kábel cseréje megoldja a kellemetlenséget, szerencséd van, hiszen üzletünkben rendkívül előnyös áron juthatsz hozzá minőségi Samsung töltőkábelhez.

A Galaxy J5 akkumulátor csere menete

A Galaxy J5 akkumulátorának cseréje nem jelent problémát, hiszen a többi készülékhez viszonyítva könnyedén hozzáférhetünk. A hátlap mögött helyezkedik el, és szerencsére a fémből készült hátlapot nem ragasztotta a Samsung. Egy vékony lapka segítségével, ami lehet egy pengető, kártyalap akár, kipattintjuk, majd leemeljük a készülékről.

Eltávolítása után gyakorlatilag szabaddá válik az akkumulátor, amit kiemelhettünk a helyéről, ezután egy új, tökéletesen működővel vértezzük fel a készüléked. A szerviz munkafolyamata itt még nem ért véget, a telefon összeszerelése után egy alapos teszten kell átesnie.

Pro tipp

  • Habár a szervizfolyamat viszonylag egyszerű, a hátlap lepattintása során az könnyedén eltörhet. Jobb szakemberekre bízni a munkát.
  • Az internetről olcsón rendelt akkumulátorok minősége legtöbb esetben hagy némi kívánni valót maga után.
  • Szerviznehézségi szint: 2/10