A Samsung is temeti a Jack-et. – A Galaxy S8-ban már nem várjuk ezt a csatlakozót

2016. december 7. -
Nagyot kell dobnia a Samsungnak, hogy visszanyerjék a vásárlók bizalmát. Abban biztosak vagyunk, hogy ezt meg is próbálják majd, talán már a Galaxy S8 olyat mutat nekünk, amitől eláll a szavunk. De vajon nem akarnak majd túl nagyot dobni?
A Samsung is temeti a Jack-et. – A Galaxy S8-ban már nem várjuk ezt a csatlakozót

A Samsung Galaxy Note 7 kellemetlen akkummulátor problémája óta a cég egy kicsit fellélegezhetett. Talán már elcsendesedett a visszhang, a telefonokat is visszavitték a vásárlók, és vettek helyette újakat. Ebben a túl nyugodt pillanatban sikerült megtörnie a csendet egy apróbb hírmorzsának, a februárban érkező legújabb csúcskategóriás Galaxy S8-al kapcsolatban.

A Samsung is kiveszi a Jack csatlakozót a telefonjából. Illetve, pontosítsunk: bele sem teszi.

A gyártótól nem szokatlan, hogy „ihletet merít” az Apple készülékeinek újdonságaitól. Gondoljunk csak arra a rengeteg perre, amit a két rivális cég egymással művelt az elmúlt hosszú évek alatt. Egyébként az Apple után nem a Samsung lenne a következő gyártó, aki elhagyja készülékéből a Jack csatlakozót, ebben az évben a Motorola és később a HTC telefonjai sem tartalmazták ezt a – szerintük – elavult csatlakozót.

Névtelen-7

/forrás: tech2.hu/

A Galaxy S8-ról több hír is felröppent, amelyeknek elég komoly valóság alapjuk lehet. Amit már szinte tárgyként kezel a szakma, hogy USB-C típusú foglalattal fognak érkezni a készülékek. Az alapvetően gyorsabb csatlakozó egyik másik nagy előnye a villám töltési funkció, amit a Samsung ki fog használni. Arról azonban megoszlanak a vélemények, hogy a Jack csatlakozót kihagyni, és annak a funkcióját átengedni az USB-C csatlakozónak jó ötlet-e.

Ismerős az a helyzet valahonnan, hogy egyszerre nem leszünk képesek tölteni, és zenét hallgatni? Az Apple-t is sok támadás érte annak idején, de a cég egy bátor lépéssel elhozta ezt a kevésbé várt újítást. A Samsung döntését is ostorozni fogják a rajongók, és éppen ezért pontosan most, amikor adná magát a helyzet, hogy talán egy biztonsági lépés lenne a legmegfelelőbb a cég számára, ezt elég nagy tökösség ezt bevállalni.

Előnye természetesen lenne a dolognak. Ahogy az Apple is hangsúlyozta az iPhone 7-nél, a Jack csatlakozó elhagyásával hely szabadult fel a készülékben. Ők ezt a helyet a Taptic Engine beépítésével használták ki. A Galaxy S8 akár egy nagyobb akkumulátort is kaphat. Elméletileg a vízállóság szempontjából is szerepe lehet, bár ez erősen kifogásolható kategória, mivel eddig is meg tudták oldani Jack-el is a gyártók.

Ezek mellett sok-sok találgatás látott már napvilágot a megjelenő készülékkel kapcsolatban, ilyen az előlapi gomb teljes elhagyása, és a 2K felbontású kijelző is. 

Mindezekről biztosat csak a februári bemutató konferencián fogunk tudni mondani. Addig várunk izgatottan.

Beszélnünk kell a Samsung Galaxy 8-ről! Beszélnünk kell a Samsung Galaxy 8-ről!
2017. január 17.
A Samsung Galaxy S7 és S7 Edge elsöprő sikert aratott az okostelefonok körében. A Galaxy S8 pedig még meg sem érkezett, máris millió kis pletyka ütötte fel a fejét a dél-koreai cég még be sem mutatott csúcstermékével kapcsolatban! Beszéljünk róla!.
Samsung Galaxy S8 Edge kamera, design és kijelző funkciók Samsung Galaxy S8 Edge kamera, design és kijelző funkciók
2017. február 23.
Készen állsz a nagyobb, jobb, gyorsabb és okosabb Samsung Galaxy ’S’ szériás okostelefonra? A Galaxy S8 a Samsung nemsokára érkező nagy dobása, ami jó eséllyel következő generációs funkciókkal csábítja majd vásárlóit.
Galaxy S8 vs. iPhone 8 - Összehasonlítás! Melyik a jobb és gyorsabb készülék? Galaxy S8 vs. iPhone 8 - Összehasonlítás! Melyik a jobb és gyorsabb készülék?
2017. augusztus 31.
A két abszolút csúcskategóriát jelentő készülék közül az egyik már megjelent, a másikról pedig szinte mindent tudunk. Vajon melyik a jobb készülék? Mik a különbségek és melyiket érdemes majd megvásárolnod? Itt az ideje, hogy összemérjük a két fenevadat!.