A Samsung is temeti a Jack-et. – A Galaxy S8-ban már nem várjuk ezt a csatlakozót

2016. december 7. -
Nagyot kell dobnia a Samsungnak, hogy visszanyerjék a vásárlók bizalmát. Abban biztosak vagyunk, hogy ezt meg is próbálják majd, talán már a Galaxy S8 olyat mutat nekünk, amitől eláll a szavunk. De vajon nem akarnak majd túl nagyot dobni?
A Samsung is temeti a Jack-et. – A Galaxy S8-ban már nem várjuk ezt a csatlakozót

A Samsung Galaxy Note 7 kellemetlen akkummulátor problémája óta a cég egy kicsit fellélegezhetett. Talán már elcsendesedett a visszhang, a telefonokat is visszavitték a vásárlók, és vettek helyette újakat. Ebben a túl nyugodt pillanatban sikerült megtörnie a csendet egy apróbb hírmorzsának, a februárban érkező legújabb csúcskategóriás Galaxy S8-al kapcsolatban.

A Samsung is kiveszi a Jack csatlakozót a telefonjából. Illetve, pontosítsunk: bele sem teszi.

A gyártótól nem szokatlan, hogy „ihletet merít” az Apple készülékeinek újdonságaitól. Gondoljunk csak arra a rengeteg perre, amit a két rivális cég egymással művelt az elmúlt hosszú évek alatt. Egyébként az Apple után nem a Samsung lenne a következő gyártó, aki elhagyja készülékéből a Jack csatlakozót, ebben az évben a Motorola és később a HTC telefonjai sem tartalmazták ezt a – szerintük – elavult csatlakozót.

Névtelen-7

/forrás: tech2.hu/

A Galaxy S8-ról több hír is felröppent, amelyeknek elég komoly valóság alapjuk lehet. Amit már szinte tárgyként kezel a szakma, hogy USB-C típusú foglalattal fognak érkezni a készülékek. Az alapvetően gyorsabb csatlakozó egyik másik nagy előnye a villám töltési funkció, amit a Samsung ki fog használni. Arról azonban megoszlanak a vélemények, hogy a Jack csatlakozót kihagyni, és annak a funkcióját átengedni az USB-C csatlakozónak jó ötlet-e.

Ismerős az a helyzet valahonnan, hogy egyszerre nem leszünk képesek tölteni, és zenét hallgatni? Az Apple-t is sok támadás érte annak idején, de a cég egy bátor lépéssel elhozta ezt a kevésbé várt újítást. A Samsung döntését is ostorozni fogják a rajongók, és éppen ezért pontosan most, amikor adná magát a helyzet, hogy talán egy biztonsági lépés lenne a legmegfelelőbb a cég számára, ezt elég nagy tökösség ezt bevállalni.

Előnye természetesen lenne a dolognak. Ahogy az Apple is hangsúlyozta az iPhone 7-nél, a Jack csatlakozó elhagyásával hely szabadult fel a készülékben. Ők ezt a helyet a Taptic Engine beépítésével használták ki. A Galaxy S8 akár egy nagyobb akkumulátort is kaphat. Elméletileg a vízállóság szempontjából is szerepe lehet, bár ez erősen kifogásolható kategória, mivel eddig is meg tudták oldani Jack-el is a gyártók.

Ezek mellett sok-sok találgatás látott már napvilágot a megjelenő készülékkel kapcsolatban, ilyen az előlapi gomb teljes elhagyása, és a 2K felbontású kijelző is. 

Mindezekről biztosat csak a februári bemutató konferencián fogunk tudni mondani. Addig várunk izgatottan.

5 kamerával hódíthat a Galaxy S10 Plus 5 kamerával hódíthat a Galaxy S10 Plus
2018. július 18.
Bár a Galaxy S9 modellek alig négy hónappal ezelőtt jelentek meg, máris számos pletyka kering a következő generációs készülékekről. Ezúttal a kamerák mennyisége került előtérbe, ami az S10+ modellnél minden eddiginél nagyobb számot helyez kilátásba.
Galaxy S8 vs. iPhone 8 - Összehasonlítás! Melyik a jobb és gyorsabb készülék? Galaxy S8 vs. iPhone 8 - Összehasonlítás! Melyik a jobb és gyorsabb készülék?
2017. augusztus 31.
A két abszolút csúcskategóriát jelentő készülék közül az egyik már megjelent, a másikról pedig szinte mindent tudunk. Vajon melyik a jobb készülék? Mik a különbségek és melyiket érdemes majd megvásárolnod? Itt az ideje, hogy összemérjük a két fenevadat!.
Megérkezett a Galaxy Note 9! – Minden, amit tudnod kell a Samsung legújabb modelljéről Megérkezett a Galaxy Note 9! – Minden, amit tudnod kell a Samsung legújabb modelljéről
2018. augusztus 10.
Tegnap lekerült az a bizonyos lepel a Galaxy Note 9-ről, így a jóslatok helyét végre kézzel fogható információk vették át. Bár a Samsung nem okozott túl sok meglepetést – leginkább a dizájn tekintetében – azért tartogatott izgalmas részleteket nekünk a hivatalos bejelentésig.