Galaxy S7 beszéd hangszóró csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha telefonhívás során kevésbé vagy egyáltalán nem hallod a beszédpartnered, viszont kihangosítva a készülék alsó hangszórója működik, valószínű, hogy a Galaxy S7 beszéd hangszórója meghibásodott.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 beszéd hangszóró

Az előlapi kamera és a proximity szenzor között elhelyezkedő beszéd hangszóró felelős azért, hogy telefonbeszélgetésekkor halljuk a vonal másik végén lévő felet. Ha meghibásodik ez az alkatrész, akkor kevésbé vagy egyáltalán nem halljuk beszédpartnerünket. A beszéd hangszóró meghibásodását megerősíti, ha telefonbeszélgetéskor a telefont kihangosítva az alsó hangszórón halljuk a beszélgetőtársunkat. A meghibásodást ütődés, nagy nyomás, beázás, esetleg szennyeződés is eredményezheti.
Bizonyos esetekben a beszéd hangszóró alapos tisztítása megoldást jelenthet, viszont ha ezek után sem oldódik meg a probléma, akkor a Samsung Galaxy S7 beszéd hangszóróját ki kell cserélni.

Samsung Galaxy S7 beszéd hangszóró csere menete

Első lépésként az S7 hátlapjának eltávolítását végezzük el, melyet a gyári ragasztás miatt fel kell melegíteni egy hőfúvó pisztoly segítségével. A ragasztó felengedése után tapadókorong és egy vékony műanyag pengető által óvatosan eltávolítjuk a hátlapot. Ezt követően az antennamodul, és a vezeték nélküli töltőmodul csavarjainak eltávolítása után szerelhető ki, így férünk hozzá az alaplaphoz. Az összes csatlakozó eltávolítása után emelhető ki az alaplap, ami által már megfelelően érjük el a meghibásodott beszéd hangszórót. Ezt az alkatrészt is ragasztással rögzítették a gyárban, így enyhe melegítés után könnyedén eltávolítható. Az új beszédhangszóró beszerelése után kezdődhet az összeszerelés. Az új ragasztás száradási ideje kb. 2-3 óra, így a teljes szervízelési idő kb. 3-4 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  •  Telefonbeszélgetés során győződjünk meg róla, hogy megfelelő legyen a hangerő szintje
  •  Óvjuk a Galaxy S7-et az ütődéstől, beázástól
  •  Szerviznehézségi szint: 7/10