Galaxy S7 kijelző csere 59.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a Galaxy S7 kijelző betörik vagy megreped, az alkatrész cseréje válik szükségessé, a készülék ugyanis akár balesetveszélyessé is válhat. Az LCD és az érintő alkatrészeket egyenként nem lehet cserélni! 

A cserélendő Samsung Galaxy S7 kijelző

A Samsung a Galaxy S7-ben, az S6-nál jól bevált kijelzőt használta fel, az 5,1 hüvelykes QHD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontású, 557 PPI képpontsűrűségű kijelző tűéles képpel és gyönyörű színekkel rendelkezik, ezért mindenképp érdemes megóvni a rongálódástól vagy mielőbb kicserélni a kijelzőt, hogy tovább élvezhesd az S7-et.

Fontos tudni, hogy nem minden esetben az LCD panel hibásodik meg, hanem maga az érintőlap reped be (pókhálósodik), viszont mindkét esetben szükséges kicserélni a kijelzőt.

Ha az LCD panel hibásodik meg, akkor a kijelzőn szinte már semmilyen információt nem lát a felhasználó, ha pedig az érintőpanel repedezik meg, akkor ugyan elképzelhető, hogy használható a telefon egy bizonyos szinten, viszont a további meghibásodás elkerülése érdekében javasolt a Galaxy S7 kijelzőjének mielőbbi cseréje.

s8_kijelzo

Samsung Galaxy S7 kijelző csere menete

Mivel a kijelző a szerelés szempontjából a „legmélyebben” helyezkedik el, ezért a készülék szinte minden alkatrészét ki kell szerelni ahhoz, hogy elvégezhessük a Galaxy S7 kijelző cseréjét. A szervizfolyamat az S7 hátlapjának eltávolításával kezdődik. A hátlapot felmelegítés után, a ragasztó felengedését követően speciális eszközökkel és technikával kell leválasztani a keretről, gondosan ügyelve a hátlap törékenységére.

Ezt követően a vezeték nélküli töltő modul, az antennamodul és a hangszóró modul kiszerelése után férünk hozzá a Galaxy S7 belső alkatrészeihez, majd ezután lehet eltávolítani az oldalsó gombok paneljeit, szétcsatlakoztatni és kiszerelni az alaplapot, valamint nagy óvatossággal kivenni az akkumulátort és a home gomb paneljét. Végül a megsérült kijelző kiszerelése után, és az új, hibátlan alkatrész beszerelését követően kezdődhet is az összeszerelés.

Pro tipp

  • A kijelzőt érdemes védőfóliával ellátni, a sérülések elkerülése érdekében, továbbá bizonyos védőtokok is óvhatják a telefon és a kijelző épségét.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10