Galaxy S8 hangerőszabályzó szalagkábel csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S8 hangerőszabályzó szalagkábel cseréjére van szükség, ha erős nyomásra sem reagál a hangerőszabályzó. Ha a meghibásodást megelőzte egy erősebb odaütődés, a hibás alkatrész kattogó hangot is hallat. A bekapcsoló gomb szalagkábele szintén a hangerőszabályzóhoz van kötve, így ha azt sem érzékeli a készülék, azonosítottad a problémát.

A cserélendő Galaxy S8 hangerőszabályzó szalagkábel

A Galaxy S8 hangerőszabályzó gombjai a készülék bal oldalán, a felső részen találhatóak. A Samsung masszívan építette össze a készüléket, minőségi alkatrészekből. Ebből adódóan maga a hangerőszabályzó gombok ritkán károsodnak, használat során horzsolódhatnak, amit egy minőségi Galaxy S8 tokkal kivédhetsz.

A szalagkábele, amelyen keresztül érintkezik az alaplappal, sokkal sérülékenyebb alkatrész. Kialakításából adódóan vékony, amely a kisebb erőhatásokat sem képes elviselni, megtörhet, elszakadhat. A hangerőszabályzó gombjai ekkor ragadhatnak, kattogó hangot adhat ki. Legrosszabb esetben üzemképtelenné vállnak.

A Galaxy S8 hangerőszabályzó szalagkábel csere menete

A kikapcsolt állapotú készüléket kijelzővel előre az asztalra helyezzük és felmelegítjük a hátlapját. Egyenletesen melegítjük, azonban intenzív hősugárzást kap, így óvatosan kell vele dolgoznunk. Egyrészt egészségre is káros lehet, másrészt a belső alkatrészek rögzítésére szolgáló ragasztóanyagot feloldhatja, ami komolyabb károkat okozhat.

Ha sikerült eltávolítani a hátlapot leválasztjuk, majd a kétrészes fedőlapot lecsavarozzuk. Eltávolítjuk az NFC kártyát, és csengőhangszórót, majd az akkumulátor csatlakozóját lecsatlakoztatjuk. Ezután az alaplapot fosztjuk meg a csatlakozóktól, majd kiemeljük. Alatta, oldalt található a hangerőszabályzó szalagkábel, amit egy újra cserélünk. A visszaépítés után teszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • Porosodás okán is ragadhatnak a hangerőszabályzó gombjai, a szerelés előtt érdemes tisztítani a készüléket.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10