Galaxy S8 mikrofon csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy S8 mikrofonjának cseréjét javasoljuk, ha telefonhívások során nem hall a beszélgetőpartnered.  A problémára utaló jelnek számít, ha a készülék diktafon funkciója sem működik. Ezekben az esetekben egyetlen megoldás lehet, az alkatrész cseréje.

A cserélendő Galaxy S8 mikrofon

Könnyen kiderítheted, hogy valóban a mikrofonnal van-e a probléma. Csatlakoztasd a fülhallgatódat és azon keresztül próbálj meg telefonálni. Ha úgy tisztán szól a hang, egyértelműen az alkatrész meghibásodására kell gondolnod.

A mikrofont a készülék alsó részébe, az akkumulátor alá ültették, így cseréjéhez az alaplapot is ki kell bontani. Mivel nehéz és bonyolult munkafolyamatnak számít, nem ajánljuk az otthoni cseréjét.

A Galaxy S8 mikrofon csere menete

Ahhoz, hogy a mikrofont ki tudjuk cserélni, el kell távolítanunk a készülék hátlapját. Természetesen üzemen kívül helyezzük a készüléket, és ha maradt benne SIM- illetve memória kártya, azokat eltávolítjuk. Hősugárzóval melegítjük a hátlapot, figyelve arra, hogy a ragasztóanyag megolvadjon, de a belső alkatrészeket ne érje kár.

A hátlap mögötti kétrészes fedőpanelt kicsavarozzuk, és kiemeljük. Az akkumulátor csatlakozóját lecsatlakoztatjuk, majd melegítjük, és szintén kiemeljük. Az alaplaphoz csatlakozó kábeleket és csatlakozókat szintén eltávolítjuk, majd végül az alaplapot is kiemeljük. Ezután távolítjuk el a meghibásodott mikrofont, és illesztünk a helyére újat. Az alaplapot, akkumulátort majd hátlapot visszaépítjük, végül bekapcsoljuk a készüléket és leteszteljük.

Pro tipp

  • Válaszd meg kellőképpen a szervizt, ahova viszed a készüléked. Sok helyen rossz minőségű alkatrésszel pótolják a régit.
  • Ha a fülhallgatóba épített mikrofon hibásodott meg nem probléma, üzletünkben remek Samsung fülhallgatót vásárolhatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10