Galaxy S8 Plus akkumulátor csere 17.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha gyorsan merül, már fél napot sem bír ki a készüléked töltés nélkül, esetleg minden előjel nélkül váratlanul kikapcsol, az akkumulátora cserére szorul. Meghibásodás esetén az akkumulátor felpúposodik, ezzel kinyomva a kijelzőt, illetve a hátlapot, ami anyagiakban megterhelőbb következménnyel is járhatnak.

A cserélendő Galaxy S8 Plus akkumulátor

A Samsung Galaxy S8 Plus egyetlen előnye a kistestvérével szemben az, a mérete. Ezt leginkább két alkatrészben jelenthet fejlődést, a kijelzőben és az akkumulátorban. A kisebbik Samsung 3000 mAh-al, míg a nagyobbik 3500 mAh-s teleppel rendelkezik. A különbözet egyébként pont arra elég, hogy a nagyobb kijelző miatt ne merüljön hamarabb a telefon.

Akarva-akaratlanul az akkumulátorok hamar használódnak, ez minden okostelefon esetében igaz, gyorsabban, mint az összes többi alkatrész. Attól függően, hogy használod, 1-2 éven belül esedékessé válik a cseréje. Fontos megjegyezni, hogy némely akkumulátor púposodik az idő múlásával, ez a hátlap és kijelző töréséhez vezethet, rosszabb esetben az alaplapban keletkezik kár, ami javíthatatlan. Ha ilyet tapasztalsz, minél hamarabb látogass el szervizünkbe.

A Galaxy S8 Plus akkumulátor csere menete

A készüléket előlapjára fektetjük, majd felmelegítjük a hátlapját. Addig hevítjük forró levegővel, ameddig a ragasztóanyag fel nem old. Ezután vékony lapkát aláékelve elválasztjuk a még kötő ragasztóanyagot. Ha sikerült mindenhol feloldani, eltávolítjuk.

Alatta található egy két részes fedőpanel, amit lecsavarozunk és kiemelünk. Az akkumulátort erős ragasztóanyag tartja a helyén, ha magabiztosan tart és nem enged, meg kell olvasztanunk ott is. Ekkor jóval óvatosabban kell eljárnunk, mint a hátlap melegítésekor, hiszen közelebb kerültünk a belső alkatrészekhez, könnyebb bennük kárt tenni.

Az akkumulátort kiemeljük, és egy újat illesztünk a helyére. Ezután a munkafolyamatot megismételjük, csak éppen visszafelé. A szerviz végén lemerítjük és feltöltjük a készüléket, hogy megbizonyosodjunk róla, tökéletesen működik az új akkumulátor.

Pro tipp

  • Ha úgy érzed púposodott a készüléked, azonnal kapcsold ki!
  • A készülékhez kapott USB-C töltőkábel minőségi darab, de intenzív használat során elfárad az anyaga, cseréje hamarabb várható, mint fél év. Üzletünkben ugyanolyan minőségű, Samsung Galaxy S8 Plus töltőkábelek várnak rád.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10