Galaxy S8 ujjlenyomatszenzor csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S8 ujjlenyomat szenzor cseréje javasolt abban az esetben, ha a készülék ritkán, vagy egyáltalán nem ismeri fel az ujjlenyomatodat. Szervizünkben terheltségtől függően, 30 perc alatt cseréljük minőségi alkatrészre.

A cserélendő Galaxy S8 ujjlenyomatszenzor

A Samsung Galaxy S8 ujjlenyomatszenzor sérülékeny alkatrész. Számos videó kering a neten arról, ahogy tűkkel, késekkel és különböző élesebb tárgyakkal egyszerűen, szinte nagyobb erő igénybevétele nélkül karcolják az alkatrészt.

Ráadásul az ujjlenyomat szenzor a telefon hátlapján található, ha az asztalra helyezed, elkerülhetetlen a karcolódása. Meghibásodásának okai között természetesen nem csak a külső sérülések rejlenek, szoftveres hiba esetén is működésképtelenné válhat az alkatrész.

A Galaxy S8 ujjlenyomatszenzor csere menete

Az ujjlenyomatszenzor a hátlapba van illesztve. Szerencsés helyzet, mivel a belső alkatrészeket nem a hátlapra építették, így az iPhone-nal ellentétben nem szükséges a kijelző bontásával kezdenünk. Ennek megfelelően kikapcsoljuk a készüléket és a hátlapját egyenletesen melegítjük. A melegítést természetesen a belső alkatrészeknek el kell viselniük, azonban ha több ideig koncentráltan erős hőnek tesszük ki őket, a hardvereket rögzítő ragasztóanyagok könnyen feloldódhatnak, ezzel nagyobb hibákat okozva.

Ha a hátlap már kevésbé tart, pengetőkkel elválasztjuk a kerettől, majd leemeljük. Az ujjlenyomat szenzor csatlakozóját lecsatlakoztatjuk, majd kiemeljük a hátlapból. Egy új ujjlenyomatszenzort építünk bele, majd összeszerelés után leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • Az ujjlenyomat-olvasó hibás működése szoftveres problémákhoz is köthető.
  • Az internetről rendelt alkatrészek ugyan olcsóbbak, de sok esetben megbízhatatlanok. Ajánlott szervizben végeztetni az ujjlenyomat szenzor cseréjét.
  • Használd az Evutec karcálló Galaxy S8 tokját, hogy megvédd az ujjlenyomat szenzort!
  • Szerviznehézségi szint: 7/10