Xperia M4 Aqua hátlap csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az M4 Aqua kinézetére igazán nem lehet panaszunk. Fém oldalkerete, és üveg hátlapja letisztult design-t kapott. Az impozáns külsőnek azonban ára van, méghozzá nem is kevés. Az üveg az egyik legérzékenyebb borítás, készüljön az bármilyen fejlett technológiával. Ebből kifolyólag, talán az egyik leggyakoribb szervizelési eljárás a telefon hátlapjának cseréje.

A cserélendő Xperia M4 Aqua hátlap

Legkönnyebben úgy tehetsz kárt a készülékedben, ha magasabb helyről leejted, akkor szinte biztos a törés. De még csak ki sem kell csúsznia a kezedből, ha zsebre teszed, egy lakáskulcs társaságában, már akkor is garantálható a karcolódás és horzsolódás.

Ha már megtörtént a baj, és kár keletkezett a készüléked hátlapjában, fontos elhoznod a szervizünkbe. Nem azért, mert törötten csúnyább a telefon, hanem azért, mert nem tudhatod, hogy az esés, odaütődés következtében milyen egyéb károk keletkezhettek a készülékedben. Természetesen, ha hozzánk hozod a készüléked, mi pontosan, minden hibát felderítünk szervizelés közben.

Az Xperia M4 Aqua hátlap csere menete

Az M4 Aqua nem csak esztétikai szempontból hívja fel a figyelmet magára, hanem a vízállósága is megnyerő tényező. Ahhoz, hogy a telefont víz alatt is tudd használni, egy ragasztóanyag réteggel vonták be a hátlap és a készülék közötti részt. Ez azért fontos, hogy a víz ne tudjon bepréselődni a két elem közé.

A kikapcsolt állapotú telefont arccal lefelé az asztalra helyezzük, és felmelegítjük a hátlapját egy hőlégfúvóval. Ekkor olvad meg a ragasztóanyag annyira, hogy a hátlap elválasztható legyen a többi alkatrésztől.

Ez a folyamat rendkívüli precízséget, és összpontosítást igényel. Maga a hátlap rugalmas és hajlékony, de nem eléggé. Attól, mert megolvadt a ragasztóanyag, még komoly erő befektetése szükséges annak eltávolításához. Vékony lapkákat /például gitár pengetőket/ helyezünk a meglazult hátlap alá, felülről pedig tapadókorongot illesztünk rá. Ezeknek a tárgyaknak a segítségével tudjuk csak sérülésmentesen szétválasztani az alkatrészeket.

Pro tipp