Xperia M4 Aqua hátlapi kamera csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A kamera meghibásodására számos jel utalhat. A legkézenfekvőbb eset, ha a kamera teljesen elsötétül, és egyáltalán nem tudsz vele fényképezni. Ez egyébként ritka, sokkal jellemzőbb, ha a készített képeid halványak, elmosódottak, esetleg sötét foltokkal borítottak. Szervizünkben kivizsgáljuk a problémát, és lecseréljük a hibás alkatrészt.

A cserélendő Xperia M4 Aqua hátlapi kamera

Az Xperia M4 Aqua hátlapi kamerája 13 megapixellel, vakuval, érintő fókusszal érkezett a gyártósorról, ezzel biztosítva minket arról, hogy kiéljük vele fényképész hajlamunkat. A kamera a maga kategóriájában nem mondható rossznak, a legnagyobb előnye a telefon rendszerébe épített kamera program, amely számos funkcióval és lehetőséggel járul ahhoz, hogy még jobb képeket kapjunk.

Gyakran előforduló probléma az, ha a telefon rendszerén belül megnyitva a kamera alkalmazást, nem indul el, vagy ha igen, sötét kép fogad, a rendszer pedig lefagy. Ebben az esetben újraszoftverezés segít, amit üzletünkben szívesen elvégzünk.

Ritkábban, de előfordulhat, hogy a hátlapi kamera meghibásodásáért az előlapi kamera felel. Ezért minden esetben az előlapi kamerát is leteszteljük, nehogy az jelentse a probléma forrását.

Az Xperia M4 Aqua hátlapi kamera csere menete

A hátlapi kamera cseréjének a menete a telefon kikapcsolásával kezdődik. Miután ez megtörtént a hátlapját kell eltávolítanunk, ami egy nehezebb folyamat. Az M4 Aqua a nevéből adódóan is vízálló, amit egy plusz ragasztóanyag felvitelével ér el a gyártó. Ez az anyag tapasztja össze a telefon hátlapját a többi alkatrésszel. Hőlégfúvásos rendszerrel megolvasztjuk, majd pengetőkkel kitámasztjuk, végül erőteljes mozdulatokkal elválasztjuk a hátlapot a telefon többi részétől.

Ezután hozzáférhetünk az akkumulátorhoz, ami szintén ragasztva van. Így a csatlakozókat lecsatlakoztatva, újra erőteljesebb mozdulatokkal leválasztjuk a készülékről. A nehezén már túl vagyunk, 3 csavar választ el minket az alaplap kiemelésétől, amit található a hátlapi kamera.

A hátlapi kamerát viszonylag egyszerűen kiemeljük, a helyére újat helyezünk, és visszaépítjük a telefonba. A kész M4 Aqua készüléket leteszteljük, miután mindent rendben találtunk vele, átvehető a működő készülék.

Pro tipp

  • A Sony Xperia telefonokra jellemző ragasztás sok-sok problémát okozhat szerelés közben, ezért nem ajánljuk az otthoni szerelését, rosszabb esetben még nagyobb kárt tehetsz a készülékedben.
  • Ha homályosak, vagy foltosak a készített képek, jobb esetben előfordulhat, hogy a kamera lencséje koszolódott meg. Így mielőtt nekikezdünk a konkrét javításnak, minden esetben megtisztítjuk a lencsét.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10