Xperia Z1 Compact kijelző csere 27.990,- Ft Gyári kijelző 44.990 Ft | Utángyártott kijelző 27.990 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z1 Compact kijelzője két részből - az érintőüvegből és az LCD-ből - áll. Mivel a két komponens egybe van építve, javítás esetén a teljes kijelző cseréje szükséges - függetlenül attól, hogy esetleg csak az egyik sérült.

A Z1 Compact egy zsugorított kiadása az Xperia Z1-nek. Ennek megfelelően a készülék kijelzője is összement az elődhöz viszonyítva. A pontos mérete 4,3 hüvelyk, felbontása pedig 720x1280, míg képpontsűrűsége 342 ppi. Az IPS LCD kapacitív kijelzőre nem lehet panaszunk, kategóriájában az egyik legszebb, legmegbízhatóbb darab.

A cserélendő Sony Xperia Z1 Compact kijelző

A készülék egyik legérzékenyebb pontja - az üveghátlapot követően legalábbis biztosan - a Z1 Compact kijelzője. Mint ahogyan minden okostelefon esetében, úgy a Z1 Compact esetében is igaz, hogy leejtés vagy ütődés során az érintőüveg betörhet, esetleg az LCD panel is sérülhet. Olykor előfordul, hogy a készülék kijelzőjének meghibásodása szoftveres jellegű, ilyenkor a szoftverbeállítások módosítása orvosolhatja a problémát. Ez azonban ritkábban fordul elő és a gyakori eset az, amikor a készülék megjelenítője valamilyen fizikai behatás következtében rongálódott. Ilyen esetekben a Sony Xperia Z1 Compact kijelzőt szervizeinkben kicseréljük, hiszen egyéb javítási lehetőség sajnos nem létezik. A szerelési folyamat körülbelül fél órát vesz igénybe, a ragasztó száradási ideje azonban általában 3-4 órát vesz igénybe. 

Az Xperia Z1 Compact kijelző csere menete

A javítási folyamat a hátlap levételével veszi kezdetét. Ezt követően az akkumulátort védő biztonsági keretet, majd a készülék középső keretét is eltávolítjuk. Az alaplapról leválasztjuk a Z1 Compact vibramotorját, hangszóró modulját, valamint a töltő csatlakozó panelt is. Ha mindezzel megvagyunk, az Xperia Z1 Compact kijelzőjét távolítjuk el a telefon házáról majd kicseréljük a meghibásodott alkatrészt.

Fontos kiemelnünk, hogy bár szerviz folyamataink 90%-át a helyszínen 20-40 perc alatt elvégezzük, a speciális ragasztó száradási ideje miatt az Xperia javítások ideje akár 3-4 óra is lehet.

Pro tipp