Xperia Z1 SIM tálca csere 1.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A SIM tálca tartja helyén magát a SIM-kártyát, ezért tökéletes állapota elhagyhatatlan. Abban az esetben, ha a telefon képtelen helyén tartani a kártyát, illetve fel sem ismeri azt, mindenképpen ajánlott a cseréje.

A cserélendő Xperia Z1 SIM tálca

Ha a készüléked nem ismeri fel a SIM-kártyát, nem feltétlenül annak tartójával van hiba. Ha a problémát nem előzte meg egy nagyobb esés, nem hallottál reccsenést, illetve nem találsz rajta külső hibát, előfordulhat, hogy a kártya a hibás. Ebben az esetben mindenképpen érdemes megvizsgálnod, hogy nem találsz-e rajta nagyobb karcokat, esetleg nem hajlott-e meg.

Próbáld ki egy másik SIM-kártyával, ha azzal sem működik, akkor szinte biztosan a tálcával van probléma. Szerencsére a munkafolyamat gyors és biztonságos, így szervizünkben rövid idő alatt orvosoljuk a problémát.

Az Xperia Z1 SIM tálca csere menete

Minden munkafolyamatunk kötelező és egyben legelső eleme, hogy üzemen kívül helyezzük a készüléket. A SIM tálcához kívülről lehet hozzáférni így a szerelése és cseréje nem követeli meg a hátlap leválasztását.  Ha szembe fordítod magaddal, a telefon jobb oldalán, a felső részénél fogod találni a tálcát, előtte a porvédő füllel.

A porvédő fül is károsodhat, sőt, talán nehezebben viseli a mindennapi használatot, mint a tálca, természetesen annak cseréjét is vállaljuk. Amint kihúztuk a hibás alkatrészt, egy új, tökéletes állapotút illesztünk a helyére. A készüléket ezután bekapcsoljuk, és leteszteljük. Ha felismeri a kártyát, tudunk vele hívást kezdeményezni és fogadni, akkor megoldottnak tekintjük a problémát.

Pro tipp

  • Gyakoribb eset, ha a SIM tálcát borító porvédő fül szakad ki, illetve roncsolódott meg. A hibájának orvoslása azért kiemelkedően fontos, mert nyitott SIM tálcával könnyebben bejut a készülékbe a por.
  • Szerviznehézségi szint: 1/10