Xperia Z5 akkumulátor csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Sony Xperia Z5 akkumulátor cseréje akkor válik indokolttá, ha a készülék a megszokottnál gyorsabban merül, egyáltalán nem működőképes, ha nincs hálózati adapterre csatlakoztatva, vagy ha csak a 10-30%-os töltöttségi szintet tudja elérni.

A cserélendő Sony Xperia Z5 akkumulátor

A Z5 egy 2900 mAh kapacitású akkumulátort kapott, ami kicsit vékonynak tűnik nagy méretéhez képest, de azért egy teljes napot így is el lehet vele lenni töltés nélkül, aktív használat mellett is.

Ha azt tapasztaljuk, hogy a készülék üzemideje rohamosan csökken, indokolatlanul ingadozik, ezek az akkumulátor meghibásodására, elöregedésére utaló jelek. Az is előfordulhat, hogy a telefon csak töltőre csatlakoztatva működik, vagy a kritikus pontnak számító 10-30%-os töltöttségi szintet elérve magától kikapcsol, újraindul. Ilyen esetekben szükségessé válik az akkumulátor cseréje, amivel tanácsos felkeresni egy szervizt, hogy biztosan jó minőségű alkatrész kerüljön a régi helyére.

A Sony Xperia Z5 akkumulátor csere menete

Az Xperia Z5 akkumulátor cseréje semmiben nem különbözik a „Z” széria korábbi modelljeihez képest. Értelemszerűen a készülék kikapcsolásával és a SIM-tálca eltávolításával kezdjük a folyamatot, majd egy hőfúvóval felmelegítjük a kijelzőt és a házat összetartó ragasztóanyagot. Ezután speciális műanyag eszközök segítségével választjuk le a készülék hátlapját. Eltávolítjuk a Z5 akkumulátor szalagkábelét és a ragasztást, és már végezhető is a hibás alkatrész cseréje. Az összeszerelést, tesztelés követi, és ezután juttatjuk vissza tulajdonosának.

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy bár maga a művelet nem egészen fél órát vesz igénybe, a ragasztóanyag száradási igénye megkövetelheti a 3-4 órás, de esetenként akár egy napos várakozási időt is.

Pro tipp

  • Ha menthetetlen az akkumulátor, forduljunk olyan szervizbe, ahol jó minőségű alkatrészre cserélik majd a régit.
  • Különböző szoftveres beállítások segítségével jelentősen megnövelhető az Xperia Z5 akkumulátor élettartama, ezért érdemes ezeknek utána járni.
  • Szerviznehézségi szint: 3/10