Xperia Z5 Compact csengő hangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A telefon aljának extrém sérülése azt eredményezheti, hogy az értesítő hangokat vagy a hanganyagokat nem tudja megszólaltatni a készülék. Ilyenkor szükséges az Xperia Z5 Compact csengő hangszóró csere.

A cserélendő Sony Xperia Z5 Compact csengő hangszóró

Ha azt tapasztalod, hogy a készüléked egyáltalán nem vagy csak a megszokottnál jóval rosszabb minőségben képes megszólaltatni az audio- vagy médiafájlok hanganyagait, akkor valószínű, hogy meghibásodott a hangszóró. Előfordulhat, hogy a készülék lejtésekor sérül meg vagy a szalagkábele a nagy ütődés hatására meghibásodik, vagy egy repedésen keresztül bejut a víz és a nedvesség az alkatrészhez, ami zárlatot okoz az elektronikájában.

Ha az alkatrész nem ad ki semmilyen hangot, akkor érdemes ellenőrizni, hogy a készülék nincs-e néma üzemmódban, és megfelelő e a hangerő szintje. Érdemes letesztelni, hogy fülhallgatón keresztül a hanganyagok hallhatóak-e, ha igen, akkor az alsó hangszóró meghibásodására lehet következtetni. Ilyen esetben javasoljuk a cseréjét.  

A Sony Xperia Z5 Compact csengő hangszóró csere menete

A szervizelés a telefon kikapcsolásával veszi kezdetét. Utána felmelegítjük a hátlapot, annak érdekében, hogy a ragasztása felengedjen, mellyel a gyárban a középkerethez rögzítették. Ezt követően kellő óvatossággal leválasztjuk a hátlapot. Eltávolítjuk a belső műanyag keretet, így hozzáférünk a cserélendő alkarészhez. Óvatosan kiszereljük, majd beillesztjük az új Sony Xperia Z5 Compact csengő hangszórót. Ezt követően visszatesszük a belső keretet, majd visszaragasztjuk a készülék hátlapját. A szervizelés a ragasztó száradása miatt kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Érdemes először ellenőrizni, hogy a készülék nincs néma üzemmódban és megfelelő a hangerő szintje, valamint letesztelni, hogy fülhallgatón keresztül hallhatóak-e a hanganyagok. A fülhallgató meghibásodása esetén üzletünkben remek Sony fülhallgatókat választhatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10