iPhone 3GS szerviz - Árlista

iPhone 3GS érintőüveg csere

iPhone 3GS érintőüveg csere

Már jóval az iPhone 3GS megjelenése előtt jelen volt az érintőképernyő a mobilkommunikáció területén. A korabeli készülékeket még jellemzően egy ceruza segítségével lehetett kezelni, majd az Apple az iPhone megjelenésével azonnal forradalmasította az érintőképernyő világát. Az iPhone készítésekor a fő irányelv az volt, hogy kiiktathassák az érintőképernyők legbosszantóbb hibáját, a ceruzát, és utat nyissanak a könnyen és egyszerűen, ujjbeggyel is kezelhető érintőképernyők felé.
iPhone 3GS LCD csere

iPhone 3GS LCD csere

Az iPhone 3GS volt az utolsó olyan iPhone modell, amelyben még külön lehetett cserélni az LCD kijelzőt és az érintőüveget. Bár az iPhone 3GS kijelzője 3,5 hüvelyk és 320 x 480 px felbontású, amely már abban az időben sem számított kiemelkedőnek, ugyanakkor a versenytársak akkoriban megjelenő okostelefonjaihoz képest a 3GS egyeduralkodónak számított.
iPhone 3GS akkumulátor csere

iPhone 3GS akkumulátor csere

2009 nyarán még forradalmi újdonságnak számított az iPhone 3GS akkumulátor, amely lithium-ion technológiával készült és 300 óra készenléti, illetve 5 órás beszélgetési időt ígért a gyári adatok alapján. Ahogyan az autógyártók üzemanyag-fogyasztási mutatóit, úgy a fenti adatokat is fenntartásokkal kellett már akkor is kezelni. Az iPhone 3GS akkumulátor élettartamát természetesen nagyban befolyásolják a felhasználó telefonhasználati szokásai. Mivel az akkumulátor már ennek a készüléknek az esetében sem eltávolítható, így annak cseréje sem könnyű.
Bevizsgálási díj

Bevizsgálási díj

Mobiltelefon 5.000 Ft | Tablet/MacBook 7.000 Ft
Szervizeinkben az általános bevizsgálás, mely alapján elvégezzük a javítást, INGYENES! Kérjük olvassa el, hogy milyen esetekben kérünk mégis bevizsgálási díjat...
Szoftverfrissítés

Szoftverfrissítés

Minden megkezdett 30 perc - 5.000 Ft
A különböző készülékek szoftverfrissítése rutinfeladatnak mondható szervizünkben. Túlzás nélkül állíthatjuk, az elmúlt évek során több ezer készüléken frissítettünk már szoftvert, így a legtöbb márkában elegendő tapasztalatot gyűjtöttünk.
Ultrahangos tisztítás

Ultrahangos tisztítás

Mobiltelefon 9.990 Ft | Tablet/MacBook 12.990 Ft
Egy beázott okostelefon/számítógép újra bekapcsolásakor a korábban meg nem sérült feszültségmenetes elemek megsérülhetnek, ami kritikus esetben az alaplap cseréjéhez is vezethet. Az oxidációs károk megelőzésére szétszereljük majd ultrahangos tisztítási eljárással átmossuk az alkatrészeket. A feltüntetett ár alapár, a típusonkénti felárról érdeklődjön telefonon.
iPhone 3GS dock csatlakozó csere

iPhone 3GS dock csatlakozó csere

Az iPhone 3GS készülék – ahogy az 5. generációs iPhone-ig minden Apple termékben – még 30 pin-es dock csatlakozóval rendelkezik. Az iPhone 3GS esetében ez a csatlakozó maximálisan megfelelt a készülék formavilágának, továbbá akkoriban minden Apple család összes készülékét egyfajta adatkábel/töltő segítségével fel lehetett tölteni.
iPhone 3GS hátlap csere

iPhone 3GS hátlap csere

Az iPhone 3GS készülék fehér és fekete hátlappal is elérhető, amelyhez egy fém keret kapcsolódik. Ennek a típusnak is szerelt a hátlapja, amely leejtés vagy elhasználódás során a készülék egyik legkönnyebben sérülő része. Jó tudni, hogy az iPhone 3GS telefonok hátlapja műanyagból készül, és a rajtuk található feliratok pont ugyanolyan csillogóak, mint az Apple logó maga (ezzel ellentétben a hagyományos 3G készüléken matt feliratok találhatók).
iPhone 3GS home gomb szalagkábel csere

iPhone 3GS home gomb szalagkábel csere

Az iPhone 3GS home gomb esetében tipikus meghibásodás, ha csak néha érzékeli a lenyomást, vagy ha csak nagy erővel tudjuk benyomni azt az érzékelési pontig, esetleg egyáltalán nem reagál a nyomogatásra. Az iPhone 3GS home gomb hibák döntő többsége beázás, szennyeződés miatt alakul ki. A home gomb cseréje szervizünkben megvárható. 
iPhone 3GS vibra motor csere

iPhone 3GS vibra motor csere

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy az iPhone 3GS vibramotorja meghibásodik. A problémákat általában egy egyszerű beállítás módosítás vagy egy szoftverezés megoldja, azonban bizonyos esetekben a rezgőmotor kiég, s ilyenkor az iPhone 3GS vibramotor cseréje szükséges. A vibramotor hibajele, hogy a készülék néma üzemmódban nem ad rezgő jelzést.
iPhone 3GS kamera csere

iPhone 3GS kamera csere

Az iPhone 3GS készülékben 3,2 mp-es, autófókusszal bővített kamera található, amelynek a szoftvere más beállítási lehetőséget nem tartalmaz, viszont exponáláskor az „autofocus” funkció beindul. A kamerával videók is készíthetők 640 x 480 pixel felbontásban és 30 képkocka/mp sebességgel. Az iPhone 3GS esetében jellemző, hogy a fotók vagy némileg alul, vagy túlexponáltak, de ettől eltekintve a kamera megfelelően használható. A 3GS készülék volt az utolsó iPhone készülék, amelyben még nem található másodlagos (előlapi) kamera.
iPhone 3GS GSM antenna csere

iPhone 3GS GSM antenna csere

A telefon, valamint a mobilinternet térerejéért az iPhone 3GS GSM antennája felel. Gyakran előfordul a mindennapokban, hogy telefonunk térereje nem elegendő hívásindításhoz vagy -fogadáshoz, illetve internetezéshez. Ezek oka általában a lefedettség vagy a természeti viszonyok, ezért nem szükséges máris a GSM antenna hibáját keresni.
iPhone 3GS felső szalagkábel csere

iPhone 3GS felső szalagkábel csere

Az iPhone 3GS bekapcsoló (felső) szalagkábelen több periféria is elhelyezkedik: hangerőszabályzó gombok, fülhallgató aljzat, lock (lezáró) és némító gomb. Legjellemzőbb meghibásodásai: a lezáró gomb teljesen működésképtelen, vagy kizárólag erőteljes nyomásra reagál, nem lehet lenémítani a készüléket, illetve a hangerő nem állítható a szabályzó gombok segítségével. A készülék szalagkábelének bármely fent említett meghibásodása cseréhez vezet.
iPhone 3GS beszédhangszóró csere

iPhone 3GS beszédhangszóró csere

Beszélgetés közben a felső, vagy beszéd hangszóró biztosítja, hogy hallhassuk beszélgetőtársunkat a vonal túlsó végén. Fontos, hogy a beszéd hangszóró és a „csengő” hangszóró nem ugyanaz; előfordulhat, hogy nem halljuk a beszélgetőpartnerünket, de ettől még a kihangosító funkció működhet.
Az Apple iPhone 3GS típusú készüléke 2009. júniusában került a piacra. Ez a telefon az első olyan iPhone készülék, melynek hátlapja nem alumínium, hanem műanyag borítással került a boltokba - ennek oka az alumínium házakkal szembeni térerő javítás volt. A készülék gombjai egytől-egyig műanyagból készültek, míg a későbbi iPhone gombok mind fémből, - bár valószínűleg nem ennek köszönhető, -  hogy fennállása óta többen látogattak már szervizünkbe, hogy az iPhone gombjainak szalagkábelét cseréljük ki. Az említett szerviz folyamat szükségessége sokkal inkább az iPhone beázásának, illetve a belsejébe kerülő szennyeződésének a számlájára írható. Ilyen jellegű meghibásodások lehetnek továbbá a dock csatlakozó, valamint a beszéd- és csengőhangszóró meghibásodása. Természetesen ezen készülék esetében is az akkumulátor és a kijelző cseréje a leggyakoribb javítási folyamat, aggodalomra azonban semmi ok, szervizünkben kb. fél órán belül elvégezzük az iPhone 3GS akkumulátor és kijelző cseréjét is.