iPhone 4 szerviz - Árlista

iPhone 4 kijelző csere

iPhone 4 kijelző csere

Az iPhone 4 kijelző specifikációja: 3,5 hüvelykes, 640 x 960 pixel (326ppi) kapacitív IPS széles Multi-Touch kijelző, amely ujjlenyomatok ellen védő, zsírtaszító előoldali és hátoldali bevonattal lett ellátva. Ha az LCD vagy az érintőüveg meghibásodik, cseréjük csak egyben lehetséges, ugyanis gyárilag össze vannak ragasztva.
iPhone 4 akkumulátor csere

iPhone 4 akkumulátor csere

Az iPhone 4-ben is beépített lítium-ionos akkumulátort találunk, mely feltöltése USB-kábellel, vagy hálózatról történik. Az iPhone 4 akkumulátora újonnan 6 órán keresztül képes audió lejátszásra és a 3G-s internethasználatra. Az iPhone 4 teljesítménye 3G-n keresztüli beszélgetésnél 200 óra, továbbá a 4S-hez képest a Wi-fi használat 1 óra mínusszal lehetséges (9 óra).
Bevizsgálási díj

Bevizsgálási díj

Mobiltelefon 5.000 Ft | Tablet/MacBook 7.000 Ft
Szervizeinkben az általános bevizsgálás, mely alapján elvégezzük a javítást, INGYENES! Kérjük olvassa el, hogy milyen esetekben kérünk mégis bevizsgálási díjat...
Szoftverfrissítés

Szoftverfrissítés

Minden megkezdett 30 perc - 5.000 Ft
A különböző készülékek szoftverfrissítése rutinfeladatnak mondható szervizünkben. Túlzás nélkül állíthatjuk, az elmúlt évek során több ezer készüléken frissítettünk már szoftvert, így a legtöbb márkában elegendő tapasztalatot gyűjtöttünk.
Ultrahangos tisztítás

Ultrahangos tisztítás

Mobiltelefon 9.990 Ft | Tablet/MacBook 12.990 Ft
Egy beázott okostelefon/számítógép újra bekapcsolásakor a korábban meg nem sérült feszültségmenetes elemek megsérülhetnek, ami kritikus esetben az alaplap cseréjéhez is vezethet. Az oxidációs károk megelőzésére szétszereljük majd ultrahangos tisztítási eljárással átmossuk az alkatrészeket. A feltüntetett ár alapár, a típusonkénti felárról érdeklődjön telefonon.
iPhone 4 dock csatlakozó csere

iPhone 4 dock csatlakozó csere

Az iPhone 4 30pin-es dock csatlakozója az Apple kipróbált, régóta alkalmazott csatlakozó típusa. Az 5. generációs iPhone-ok Lightning csatlakozójával ellentétben ezeket még csak egy meghatározott irányból lehet a készülékbe helyezni.
iPhone 4 hátlap csere

iPhone 4 hátlap csere

Az iPhone 4 hátlapja egy műanyag panel, melynek külső részéhez gyárilag egy üveglapot illesztettek. Emiatt a hátlap könnyedén pókhálósra, rosszabb esetben szilánkosra törhet, aminek következtében kellemetlen sérüléseket okozhat a készülék gazdájának. Eredetileg a gyártó fekete és fehér hátlappal adja ki a 4-eket, azonban több cég is hátlapok színes spektrumát kínálja.
iPhone 4 bekapcsológomb szalagkábel csere

iPhone 4 bekapcsológomb szalagkábel csere

Az iPhone 4 készülékek gyakori, mondhatni típushibája a bekapcsológomb meghibásodása. Ez az alkatrész legnagyobbrészt mechanikai okokra visszavezethetően mondja fel a szolgálatot.
iPhone 4 fülhallgató szalagkábel csere

iPhone 4 fülhallgató szalagkábel csere

Ha az iPhone 4 hangerőszabályzó vagy némító gombja, a fülhallgató aljzata, esetleg a rezgőmotor bármiféle meghibásodására utaló jelet észlelünk, ellenőrizzük az ezekért felelős fülhallgató szalagkábelét.
iPhone 4 home gomb csere

iPhone 4 home gomb csere

Az iPhone 4 home gombja sajnos a készülék leggyengébb pontja, mert a nedvesség és szennyeződés okozta károsodás ellen nem készítette fel eléggé a gyártó. Sajnos a későbbi modellekre jellemző gumimembrán az iPhone 4-nél még hiányzik, így az iPhone 4 home gombja relatív sokszor hibásodik meg.
iPhone 4 középkeret csere

iPhone 4 középkeret csere

Az iPhone 4 közép (antenna) keretére szerelték fel a kijelzőt, az alaplapi panel is ide csatlakozik, hátulról pedig a hátlap kapcsolódik hozzá. Ez a fém keret tehát az iPhone 4 váza, ami mintegy másodlagos antennája is a készüléknek, ugyanis a rácsatlakoztatott antennán keresztül arra szolgál, hogy felerősítse a jelet.
iPhone 4 mikrofon IC csere

iPhone 4 mikrofon IC csere

Az iPhone 4 mikrofon cseréjére általában akkor van szükség, ha a készülék beázik, vagy leejtés során sérül. Ilyenkor azt tapasztalhatjuk, hogy iPhone 4-ünk mikrofonja torzítva vagy egyáltalán nem közvetít hangot telefonhívás vagy hangrögzítés során. Azonban, ha a perifériák cseréje nem szűnteti meg a problémát, valószínűleg alaplapi sérülés a hiba oka, mely az audio IC cseréjével kiküszöbölhető.
iPhone 4 rezgő motor csere

iPhone 4 rezgő motor csere

Az iPhone 4, és minden más Apple iPhone okostelefon csengő és rezgő üzemmódra állítható a telefonhívások és az üzenetek jelzéséhez. A rezgőmotor hibája, ha a telefon a csörgés mellett nem rezeg. Előfordulhat azonban, hogy nem ment tönkre az alkatrész, csupán valamilyen szoftveres hiba áll a háttérben (vagy pusztán elfelejtettük bekapcsolni a funkciót).
iPhone 4 töltő IC csere

iPhone 4 töltő IC csere

Az iPhone 4 töltő IC-je társaihoz hasonlóan az alaplaphoz kapcsolódik. Feladata, hogy biztosítsa a készülék tölthetőségét, illetve lehetővé tegye, hogy a számítógép gond nélkül felismerje a készüléket. A hibatípusai is megegyeznek a többi integrált áramkörével: tönkre teheti a nedvesség okozta rozsdásodás, illetve a különböző ütközéses sérülések (pl. ha zsebünk helyett a betonra érkezik a telefon.)
iPhone 4 touch IC csere

iPhone 4 touch IC csere

Az iPhone 4 touch IC-je felel azért, hogy az érintés általi vezérlés zökkenőmentesen működjön. Gyakori jelenség, hogy az iPhone 4 kijelzőjének cseréje után bizonyos részein, esetleg egyáltalán nem válaszol az érintésre. Ilyenkor a touch IC cseréje válik szükségessé (a hibát ugyanis nem az érintőképernyő vagy az LCD okozza).
iPhone 4 Wi-Fi (bluetooth) IC csere

iPhone 4 Wi-Fi (bluetooth) IC csere

Az iPhone 4 Wi-Fi (Bluetooth) IC-je felel azért, hogy a készülék vegye a környezetünkben lévő Wi-Fi hálózatok jeleit, illetve azért is, hogy létrejöhessen a bluetooth kapcsolat más készülékekkel. Sajnálatos módon az iPhone 4-ek generális hibája, hogy sokszor elérhetetlen a Wi-Fi bekapcsolását engedélyező funkció. Ezt okozhatja a Wi-Fi (Bluetooth) integrált áramkörének meghibásodása is.
iPhone 4 Wi-Fi antenna csere

iPhone 4 Wi-Fi antenna csere

Az iPhone 4 Wi-Fi antenna teszi lehetővé, hogy a készülék megtalálja a környezetünkben jelen lévő Wi-Fi hálózatokat, s a jelerősséget a lehető legerősebben vegye anélkül, hogy eldobálná a hálózatot. Amennyiben az iPhone 4S eldobálja a hálózatot, elképzelhető, hogy a Wi-Fi antennája károsodott, ezért érdemes ezt is megvizsgálni ha ilyen probléma merül fel.
iPhone 4 háttérvilágítás IC csere

iPhone 4 háttérvilágítás IC csere

Az iPhone 4 kijelzőjén érzékelhető hibajelenségek nem feltétlenül az LCD meghibásodására utalnak, habár általánosságban elmondható, hogy az Apple okostelefonjainak az érintőképernyő és a kijelző az Achilles-sarka. Ha „néma” képernyővel vagy a háttérvilágítás zavarával szembesülünk, akkor nem vethetjük el az IC meghibásodás gyanúját.
iPhone 4 hátlapi kamera csere

iPhone 4 hátlapi kamera csere

Az iPhone 4 hátlapi kamerája képek terén 5 megapixelt, a videók készítésénél pedig 720p-s felbontást bír. A koppintással való fókuszállítás és az állóképeken való arcészlelés funkció mellett helyet kapott benne az automatikus élességállítás is. A sötétben való fényképezés/videózás támogatására pedig egy LED-es vakuval is felszerelték.
iPhone 4 audio IC csere

iPhone 4 audio IC csere

Az iPhone 4 hangszóróit egy alaplapi mikrochip, a készülék audio IC-je szolgálja ki. Sűrűn előforduló hiba, hogy váltakozó jelleggel hallanak, majd nem hallanak minket a vonal túlsó végén, és vice versa, egyszer halljuk a beszélgetőpartnerünket, máskor nem. Ilyenkor joggal vélhetjük úgy, hogy a hangszórók meghibásodása felelős, holott a jelenség okát mélyebben, az iPhone 4 audio IC-je körül kell keresnünk.
iPhone 4 beszéd hangszóró csere

iPhone 4 beszéd hangszóró csere

Az iPhone 4 beszéd hangszórója és az alsó (sima) hangszóró nem keverendő össze. Az előbbi felel azért, hogy halljuk a hívott felet. A beszéd hangszóró meghibásodásakor telefonálás közben nem halljuk partnerünket, viszont a telefonálás az alsó hangszóróval még lehetséges, amennyiben kihangosítjuk a készüléket.
iPhone 4 csengő hangszóró csere

iPhone 4 csengő hangszóró csere

Az iPhone 4-eknél a zenehangokat, illetve a hívás közbeni kihangosítást az alsó hangszóró szolgálja ki. Az alsó hangszóró a beszéd hangszórótól függetlenül működik, tehát annak meghibásodása esetén telefonbeszélgetést még zavartalanul folytathatunk.
iPhone 4 előlapi kamera csere

iPhone 4 előlapi kamera csere

Az iPhone 4 előlapi kamerájával 0,3 MPx mellett maximum 640 x 480 pixel felbontású képeket készíthetünk. Mai szemmel ezek az értékek nem túl fényesek, ugyanakkor az iPhone 4 megjelenésének idején egészen kiemelkedőek voltak. 
iPhone 4 GSM antenna flex csere

iPhone 4 GSM antenna flex csere

Az iPhone 4 GSM antennája teszi lehetővé, hogy a készülék számára állandó legyen a térerő, vagyis közel változatlan maradjon a jelerősség. Amennyiben a 3G hálózathoz való csatlakozáshoz minden paraméter adott, úgy az antenna felel azért, hogy a készülék statikusan fogja a hálózatot.
Az Apple iPhone 4 modell 2010. júniusában jelent meg és azóta bár 5 év telt el, a készülék napjainkra sem évült el teljes mértékben. Azt azonban értelemszerűen nem várhatjuk el, hogy bizonyos alkatrészek meghibásodás nélkül éljék meg az 5. születésnapjukat. Az készülék akkumulátorainak általában 2 év a tervezett üzemideje. A készülék akkumulátor cseréje viszonylag egyszerű, gyorsan elvégezhető feladat. Az akkumulátoron kívül az iPhone 4 kijelzője az az alkatrész, melyet a legsűrűbben hoznak iPhone 4 szervizeinkbe. Az iPhone 4 kijelzők leginkább leejtés vagy ütődés hatására hibásodnak meg, a szoftveres meghibásodás igen ritka. Ezenkívül azonban igen sokrétű lehet a készülék meghibásodása. A probléma egyrészt lehet szoftveres- vagy hardveres eredetű. A legtöbb iPhone működési hiba általában egy beállítás módosítással vagy egy alapos tisztítással megszüntethető, például az iPhone kamerájának vagy rezgőmotorjának hibajelei. Ha készülékünk rossz minőségben rögzíti vagy továbbítja a mikrofonba érkező hangot, az alkatrész kitisztázása sok esetben megoldást jelent a problémára.