iPhone 4s szerviz - Árlista

iPhone 4S kijelző csere

iPhone 4S kijelző csere

Az okostelefonok alkatrészeinek sorában a leggyengébb láncszem minden készülékben a kijelző, s ez az iPhone 4S esetében sincs másképp. Ezt a piac persze ki is használja, s óriási kínálatból válogathatunk. A szervizünkben beszerelt, utángyártott kijelzők tulajdonságai megegyeznek a gyári paraméterekkel: 3.5 hüvelykes képátló, Multi-touch, 960 x 640 képpontos felbontás, retina minőség. Természetesen garanciát is adunk az általunk beszerelt iPhone 4S kijelzőkre.
iPhone 4S akkumulátor csere

iPhone 4S akkumulátor csere

Az iPhone 4S akkumulátora némi fejlődést mutat a 4-éhez viszonyítva. A technológia megegyezik a két modellben, vagyis mindkét készülékben beépített lítium-ionos akkumulátort találunk, melyek feltöltése USB-kábellel, vagy hálózatról történik. További hasonlóság a 4 és a 4S között az audió lejátszás és a 3G-s internethasználat időtartama, mely az első esetben 10, a másodikban 6 óra. Az iPhone 4S azonban picivel nagyobb teljesítményt mutat a 3G-n keresztüli beszélgetésnél, vagyis a 4-hez képest 1 órával többet bír (8 órát). Cserébe viszont az iPhone 4S akkumulátora a 300 órás készenléti idő helyett, csak 200 órát produkál, továbbá a 4-hez képest a Wi-fi használat is 1 óra mínusszal lehetséges (9 óra).
Bevizsgálási díj

Bevizsgálási díj

Mobiltelefon 5.000 Ft | Tablet/MacBook 7.000 Ft
Szervizeinkben az általános bevizsgálás, mely alapján elvégezzük a javítást, INGYENES! Kérjük olvassa el, hogy milyen esetekben kérünk mégis bevizsgálási díjat...
Szoftverfrissítés

Szoftverfrissítés

Minden megkezdett 30 perc - 5.000 Ft
A különböző készülékek szoftverfrissítése rutinfeladatnak mondható szervizünkben. Túlzás nélkül állíthatjuk, az elmúlt évek során több ezer készüléken frissítettünk már szoftvert, így a legtöbb márkában elegendő tapasztalatot gyűjtöttünk.
Ultrahangos tisztítás

Ultrahangos tisztítás

Mobiltelefon 9.990 Ft | Tablet/MacBook 12.990 Ft
Egy beázott okostelefon/számítógép újra bekapcsolásakor a korábban meg nem sérült feszültségmenetes elemek megsérülhetnek, ami kritikus esetben az alaplap cseréjéhez is vezethet. Az oxidációs károk megelőzésére szétszereljük majd ultrahangos tisztítási eljárással átmossuk az alkatrészeket. A feltüntetett ár alapár, a típusonkénti felárról érdeklődjön telefonon.
iPhone 4S dock csatlakozó csere

iPhone 4S dock csatlakozó csere

Az iPhone 4S 30pin-es dock csatlakozója az Apple kipróbált, régóta alkalmazott csatlakozó típusa. Az 5. generációs iPhone-ok Lightning csatlakozójával ellentétben a töltő/szinkronizáló kábelt itt még csak egy meghatározott irányból lehet a készülékbe helyezni.
iPhone 4S hátlap csere

iPhone 4S hátlap csere

Az iPhone 4S hátlapja egy műanyag panel, melynek külső részéhez gyárilag egy üveglapot illesztettek. Emiatt a hátlap könnyedén pókhálósra, rosszabb esetben szilánkosra törhet, aminek következtében kellemetlen sérüléseket okozhat a készülék gazdájának. Eredetileg a gyártó fekete és fehér hátlappal adja ki a 4S-eket, azonban több cég is hátlapok színes spektrumát kínálja.
iPhone 4S fülhallgató szalagkábel csere

iPhone 4S fülhallgató szalagkábel csere

Ha az iPhone 4S hangerőszabályzó vagy némító gombja, a fülhallgató aljzata, esetleg a rezgőmotor bármiféle meghibásodására utaló jelet észlelünk, ellenőrizzük az ezekért felelős fülhallgató szalagkábelét. Gyakran fordul elő, hogy ütődés, leejtés következtében moduláris hiba nem tapasztalható, ugyanakkor az iPhone 4S fülhallgató szalagkábele cserére szorul.
iPhone 4S bekapcsológomb szalagkábel csere

iPhone 4S bekapcsológomb szalagkábel csere

Az iPhone 4S készülékek gyakori, mondhatni típushibája a bekapcsológomb meghibásodása. Ez az alkatrész legnagyobbrészt mechanikai okokra visszavezethetően mondja fel a szolgálatot. Leejtés, ütődés következtében a bekapcsoló/lezáró gomb nyomásra nem reagál, ezért azonnali cserére szorul, hogy a készülék maradéktalanul működjön.
iPhone 4S középkeret csere

iPhone 4S középkeret csere

Annak ellenére, hogy a kijelző sérülékenysége miatt az iPhone 4s keret deformálódása viszonylag gyakori hibajel, sokan nem tudják, hogy bizonyos esetekben a sérült keret az iPhone kijelző cseréje nélkül is javítható. Ez persze csak abban az esetben igaz, ha a kijelző nem sérül meg, akkor ugyanis elkerülhetetlen annak cseréje.
iPhone 4S mikrofon IC csere

iPhone 4S mikrofon IC csere

Az iPhone 4S mikrofon cseréjére általában akkor van szükség, ha a készülék beázik, vagy leejtés során sérül. Ilyenkor azt tapasztalhatjuk, hogy iPhone 4S-ünk mikrofonja torzítva vagy egyáltalán nem közvetít hangot telefonhívás vagy hangrögzítés során. Azonban, ha a perifériák cseréje nem szűnteti meg a problémát, valószínűleg alaplapi sérülés a hiba oka, mely az audio IC cseréjével kiküszöbölhető.
iPhone 4S rezgőmotor csere

iPhone 4S rezgőmotor csere

Az iPhone 4S, és minden más Apple iPhone okostelefon csengő és rezgő üzemmódra állítható a telefonhívások és az üzenetek jelzéséhez. A rezgőmotor hibája, ha a telefon a csörgés mellett nem rezeg. Előfordulhat azonban, hogy nem ment tönkre az iPhone 4S rezgőmotor, csupán valamilyen szoftveres hiba áll a háttérben (vagy pusztán elfelejtettük bekapcsolni a funkciót).
iPhone 4S töltő IC csere

iPhone 4S töltő IC csere

Az iPhone 4S töltő IC-je társaihoz hasonlóan az alaplaphoz kapcsolódik. Feladata, hogy biztosítsa a készülék tölthetőségét, illetve lehetővé tegye, hogy a számítógép gond nélkül felismerje a készüléket. A hibatípusai is megegyeznek a többi integrált áramkörével: tönkre teheti a nedvesség okozta rozsdásodás, illetve a különböző ütközéses sérülések (pl. ha zsebünk helyett a betonra érkezik a telefon.)
iPhone 4S touch IC csere

iPhone 4S touch IC csere

Az iPhone 4S touch IC-je felel azért, hogy az érintés általi vezérlés zökkenőmentesen működjön. Gyakori jelenség, hogy az iPhone 4S kijelzőjének cseréje után bizonyos részein, esetleg egyáltalán nem válaszol az érintésre. Ilyenkor a touch IC cseréje válik szükségessé (a hibát ugyanis nem az érintőképernyő vagy az LCD okozza).
iPhone 4S Wi-Fi (Bluetooth) IC csere

iPhone 4S Wi-Fi (Bluetooth) IC csere

Az iPhone 4S Wi-Fi (Bluetooth) IC-je felel azért, hogy a készülék vegye a környezetünkben lévő Wi-Fi hálózatok jeleit, illetve azért is, hogy létrejöhessen a bluetooth kapcsolat más készülékekkel. Sajnálatos módon az iPhone 4S-ek generális hibája, hogy sokszor elérhetetlen a Wi-Fi bekapcsolását engedélyező funkció. Ezt okozhatja a Wi-Fi (Bluetooth) integrált áramkörének meghibásodása is.
iPhone 4S Wi-Fi antenna csere

iPhone 4S Wi-Fi antenna csere

Az iPhone 4S Wi-Fi antenna teszi lehetővé, hogy a készülék megtalálja a környezetünkben jelen lévő Wi-Fi hálózatokat, s a jelerősséget a lehető legerősebben vegye anélkül, hogy eldobálná a hálózatot. Az iPhone 4S Wi-Fi antenna cseréje azonnali javításnak minősül, az alkatrész cseréje szervizünkben megvárható és megnézhető.
iPhone 4S home gomb csere

iPhone 4S home gomb csere

Az iPhone 4S home gombja az előző modellekhez képest előrelépést jelentett, ugyanis ebben már nem jelentkeztek a 4-re jellemző hibatípusok. Ebben a modellben már gondoltak a nedvesség és szennyeződés okozta károsodásra, így az iPhone 4S home gombját szigeteléssel látták el, ezzel védve meg a körülötte lévő elektronikát.
iPhone 4S háttérvilágítás IC csere

iPhone 4S háttérvilágítás IC csere

Az iPhone 4S kijelzőjén érzékelhető hibajelenségek nem feltétlenül az LCD meghibásodására utalnak, habár általánosságban elmondható, hogy az Apple okostelefonjainak az érintőképernyő és a kijelző az Achilles-sarka. Ha „néma” képernyővel, vagy a háttérvilágítás zavarával szembesülünk, akkor nem vethetjük el az IC meghibásodás gyanúját.
iPhone 4S audio IC csere

iPhone 4S audio IC csere

Az iPhone 4S hangszóróit egy alaplapi mikrochip, a készülék audio IC-je szolgálja ki. Sűrűn előforduló hiba, hogy váltakozó jelleggel hallanak, majd nem hallanak minket a vonal túlsó végén, és vice versa, egyszer halljuk a beszélgetőpartnerünket, máskor nem. Ilyenkor joggal vélhetjük úgy, hogy a hangszórók meghibásodása felelős, holott a jelenség okát mélyebben, az iPhone 4S audio IC-je körül kell keresnünk.
iPhone 4S beszéd hangszóró csere

iPhone 4S beszéd hangszóró csere

Az iPhone 4S beszéd hangszórója és az alsó (sima) hangszóró nem keverendő össze. Az előbbi felel azért, hogy halljuk a hívott felet. A beszéd hangszóró meghibásodásakor telefonálás közben nem halljuk partnerünket, viszont a telefonálás az alsó hangszóróval még lehetséges, amennyiben kihangosítjuk a készüléket.
iPhone 4S csengő hangszóró csere

iPhone 4S csengő hangszóró csere

Az iPhone 4S-eknél a zenehangokat, illetve a hívás közbeni kihangosítást az alsó (csengő) hangszóró szolgálja ki. Az alsó hangszóró a beszéd hangszórótól függetlenül működik, tehát annak meghibásodása esetén telefonbeszélgetést még zavartalanul folytathatunk.
iPhone 4S előlapi kamera csere

iPhone 4S előlapi kamera csere

Az iPhone 4-essel összehasonlítva a 4S előlapi kamerája (szemben a hátlapi kamera korszerűsítésével) nem mutat előrelépést, s az előző modellel megegyező 0,3 MPx mellett maximum 640 x 480 pixel felbontású képeket készíthetünk vele. Sajnálatos, hiszen a manapság olyannyira divatos szelfizés, és az egyre gyakrabban használt video telefonálás emelik az előlapi kamera jelentőségét.
iPhone 4S hátlapi kamera csere

iPhone 4S hátlapi kamera csere

Az iPhone 4S 8 megapixeles, 1080p-s felbontásban HD videofelvételekre alkalmas hátlapi kamerája iSight technológiát használ. A koppintással való fókuszállítás és az állóképeken való arcészlelés funkció mellett helyet kapott benne az automatikus élességállítás is. A sötétben való fényképezés/videózás támogatására pedig egy LED-es vakuval is felszerelték.
A 4s készülékek jelenleg is nagy népszerűségnek örvendenek hazánkban annak ellenére, hogy két - lassan három - generációs hátrányba kerülnek az újabb telefonokkal szemben. Ezt leginkább az időtálló formatervezésüknek és strapabíróságuknak köszönhetik. Szervizeseink legtöbb esetben az iPhone 4s akkumulátor vagy iPhone 4s kijelző csere miatt behozott készülékekről számolnak be, de előfordulnak egyéb meghibásodások is. Sajnos típushiba a 4s készülékeknél, hogy a Wi-Fi IC meghibásodik, így a készülék nem tud Wi-Fi hálózatokra csatlakozni. Ritkább esetekben előfordulhat, hogy meghibásodik a telefon beszédhangszórója, melynek következtében telefonhívás közben nem halljuk a vonal másik végén lévő felet. A Smart Clinic iPhone szervizeiben bármilyen iPhone 4s javítási folyamatot azonnali jelleggel elvégzünk, ráadásul ügyfeleink mindezt a helyszínen megvárhatják, illetve figyelemmel követhetik.