iPhone 5c szerviz - Árlista

iPhone 5C kijelző csere

iPhone 5C kijelző csere

Az iPhone 5C kijelzője (hasonlóan az 5S-hez) 4 hüvelykes, 640 x 1136 pixel (326 ppi) felbontású, és 16 millió szín nyüzsög benne. A videók 16:9-es képarányban jelennek meg rajta. Hasonlóan a testvérmodelléihez, az iPhone 5C kijelzője is érzékeny a mechanikus behatásokra (ütődés, benyomás), melyek a legtöbbször vezetnek a kijelző cseréjéhez.
iPhone 5C akkumulátor csere

iPhone 5C akkumulátor csere

Az iPhone 5C akkumulátora egy Li-Po 1510 mAh teljesítményű erőforrás. Szerelés nélkül nem lehet eltávolítani. Hivatalos becslések alapján 3G-n belül 10 órás beszélgetési időt és 250 óra készenléti időt képes kibírni. Fontos megemlíteni, hogy 3G használata mellett 8 órát, LTE-vel pedig 10 órát tudunk netezni. Értelemszerűen – a készülék használatbavételét követően – ezen adatok megdőlhetnek.
Bevizsgálási díj

Bevizsgálási díj

Mobiltelefon 5.000 Ft | Tablet/MacBook 7.000 Ft
Szervizeinkben az általános bevizsgálás, mely alapján elvégezzük a javítást, INGYENES! Kérjük olvassa el, hogy milyen esetekben kérünk mégis bevizsgálási díjat...
Szoftverfrissítés

Szoftverfrissítés

Minden megkezdett 30 perc - 5.000 Ft
A különböző készülékek szoftverfrissítése rutinfeladatnak mondható szervizünkben. Túlzás nélkül állíthatjuk, az elmúlt évek során több ezer készüléken frissítettünk már szoftvert, így a legtöbb márkában elegendő tapasztalatot gyűjtöttünk.
Ultrahangos tisztítás

Ultrahangos tisztítás

Mobiltelefon 9.990 Ft | Tablet/MacBook 12.990 Ft
Egy beázott okostelefon/számítógép újra bekapcsolásakor a korábban meg nem sérült feszültségmenetes elemek megsérülhetnek, ami kritikus esetben az alaplap cseréjéhez is vezethet. Az oxidációs károk megelőzésére szétszereljük majd ultrahangos tisztítási eljárással átmossuk az alkatrészeket. A feltüntetett ár alapár, a típusonkénti felárról érdeklődjön telefonon.
iPhone 5C dock csatlakozó csere

iPhone 5C dock csatlakozó csere

Az iPhone 5C Lightning csatlakozója azonos technológián alapszik, mint testvérmodellje, az 5S, ebből következően e készüléknél is élvezhetünk bizonyos kényelmi extrákat, például, hogy bármelyik irányból bedughatjuk a kábelt az iPhone 5C dock csatlakozójába.
iPhone 5C hátlap csere

iPhone 5C hátlap csere

Az iPhone 5C hátlapja többféle színben van jelen a piacon, melyek között van néhány egészen extrém is. A testvérmodell, az iPhone 5S hátlapjától színében és anyagában különbözik (az 5S-nél a héj alumíniumból van), azonban ha szervizre kerül a sor, a lépések nagyjából azonosak.
iPhone 5C felső szalagkábel csere

iPhone 5C felső szalagkábel csere

Az iPhone 5C felső szalagkábelén helyezkednek el a vaku, mikrofon, hangerő szabályozó és ki-bekapcsoló gombok. A szalagkábel általában beázás vagy erős ütés hatására sérülhet meg. Amennyiben a fentiekben említett perifériák valamelyikének működésében hibát tapasztalunk, valószínűleg az iPhone 5C felső szalagkábelén kell keresnünk a hiba okát.
iPhone 5C home gomb csere

iPhone 5C home gomb csere

Az iPhone 5C esetében akkor van szükség a home gomb cseréjére, ha erős nyomásra sem reagál. Nagyobb ütődésnek köszönhetően  betörhet, ilyenkor kattogó hangot hallat. Szervizünkben rövid idő alatt orvosoljuk a hibásodást.
iPhone 5C csengő csere

iPhone 5C csengő csere

iPhone 5c csengő hangszóró csere Az iPhone 5c csengő hangszórója a készülék mindennemű külső hangjának szolgáltatásáért felelős. Az alkatrészt gyakorta keverik össze a beszéd hangszóróval, mely a telefonálás közbeni hangot adja. A csengő hangszóró a zenelejátszásért, az értesítő hangokért, valamint a kihangosításokért felelős.
iPhone 5C beszédhangszóró csere

iPhone 5C beszédhangszóró csere

Az alkatrész szolgáltatja a telefonbeszélgetések során irányunkba továbbított hangot. Így abban az esetben, ha telefonálás alkalmával vonalrecsegést tapasztalunk, illetve halkan vagy egyáltalán nem halljuk beszédpartnerünket, nagy valószínűséggel az iPhone 5c beszédhangszóró cseréjének elvégzése válik szükségessé. Bizonyos esetekben az ilyen jellegű problémát az alkatrész alapos takarításával is orvosolni tudjuk.
iPhone 5C Wi-Fi IC csere

iPhone 5C Wi-Fi IC csere

Az iPhone 5C Wi-Fi IC cseréje abban az esetben elkerülhetetlen, ha a Wi-Fi eszköz nem elérhetők, a készülék nem érzékeli ezen funkciót, illetve manuálisan sem tudjuk bekapcsolni azt, a készülék Wi-Fi antennája azonban korábban volt már javítva, cserélve. Ilyen esetben alaplapi javítást alkalmazunk a telefonon, mely során iPhone 5C készülékünk Wi-Fi IC-jét cseréljük.
iPhone 5C Wi-Fi antenna csere

iPhone 5C Wi-Fi antenna csere

Az iPhone 5C Wi-Fi antenna cseréje szükséges abban az esetben, ha a Wi-Fi funkciót nem tudjuk bekapcsolni készülékünkön. Az iPhone 5C Wi-Fi antennája a telefon felső szalagkábelén található. Nagyobb kaliberű hiba esetén előfordulhat, hogy egyéb alkatrészeket is cserélni kell az alaplapon, ezt a tulajdonossal való egyeztetést követően végezzük el.
iPhone 5C hátlapi kamera csere

iPhone 5C hátlapi kamera csere

Az iPhone 5C egy 8 MP felbontású, autofókuszos hátlapi kamerával lett felszerelve. Az iSight kamera persze LED-es vakut is kapott, ami hozzávetőleg 2 méterig hatékony. Nagy dinamikatartományú képek (HDR) készítésére is alkalmazható, ami külön áldásos a mobiltelefont hobbifényképezésre használók számára. 1080p-s videókat és panorámaképeket is előállíthatunk vele, s a kép alakja négyzetesre változtatható. A kamera beépített filterekkel – úgy mint mono, tonális stb. – és be/ki/automata üzemmódú vakuval dolgozik. Az iPhone 5C hátlapi kameráját zafírkristály óvja az illetéktelen hajszálsérülésektől és a képminőséget is befolyásoló szennyeződéstől.
iPhone 5C előlapi kamera csere

iPhone 5C előlapi kamera csere

Az iPhone 5C úgynevezett FaceTime-kamerája, nevéből következtethetően a szelfizés egyre növekvő igényeire lett kifejlesztve, ami egyszerűen azt jelenti, hogy az előző modellekhez képest az előlapi kamera 1280 x 960 képpontos, 1,2 megapixel felbontású képekkel, és 720p felbontású HD-videófelvételekkel szolgálja ki a tulajdonosát. Az iPhone 5C előlapi kameráját vakuval nem látták el, mivel hátsó megvilágítással rendelkezik.
iPhone 5C vibramotor csere

iPhone 5C vibramotor csere

A hibás alkatrész egyértelmű jele, ha a készülék néma módba állítva nem ad rezgő-jelzést telefonhívás esetén. Vizsgáld meg a készüléked szoftveresen, hogy engedélyezve van-e ez a funkció. Amennyiben igen, valószínűsíthetően az iPhone 5c vibramotor cseréjére lesz szükség.
Az 5c egy teljesen új koncepciója az Apple okostelefonjainak. Felmérve a piaci igényeket az Apple megalkotott egy olcsóbb kategóriás készüléket, melyet a fiatalok számára különböző színű műanyag hátlapokkal igyekezett népszerűbbé tenni. A leggyakrabban előforduló iPhone 5c javítások: az 5c hátlap cseréje, hiszen a készülék éppen a műanyag hátlapja miatt gyakoribb esetben törik, mint az üveghátlapok. Ezenkívül az iPhone 5c akkumulátor csere szintén népszerű javítási folyamat ügyfeleink körében, ahogyan az imént már említett leejtések során keletkező iPhone 5c kijelző repedés is elég gyakori baleset. Előfordul továbbá, hogy az 5C dock csatlakozója vagy a készülék WiFi IC-je hibásodik meg vagy éppen az előlapi vagy hátlapi kamera válik működésképtelenné készülékünkön. Ha bármilyen hibajelet észlel telefonja működésében, látogassa meg a Smart Clinic iPhone szervizeit, hogy elvégezhessük a szükséges 5cjavítási folyamatokat.