iPhone 5s szerviz - Árlista

iPhone 5S kijelző csere

iPhone 5S kijelző csere

Az iPhone 5S volt az első az iPhone családból, amely megkapta az Apple által kifejlesztett 1136 x 640 pixel felbontásban, valamint 4 hüvelykes méretben rendelkezésre álló retinakijelzőt. Szintén az iPhone 5S esetében jelent meg először a zsírtaszító, ujjlenyomatoktól védő képernyőbevonat, amellyel könnyen tisztán tarthatjuk a kijelzőt.
iPhone 5S akkumulátor csere

iPhone 5S akkumulátor csere

Az iPhone 5S beépített lítiumionos akkumulátorral rendelkezik, amelyet hálózati adapteren vagy USB csatlakozással egyaránt feltölthetünk. A hivatalos Apple adatok alapján az iPhone 5S-sel 3G hálózaton a beszélgetési idő akár 10 óra is lehet, míg a készenléti idő elérheti a 250 órát. Bár ezek az értékek a használat függvényében változhatnak, azt minden iPhone 5S tulajdonos tudja, hogy az Apple által meghatározott idők nem egyeznek a készülék akkumulátorának tényleges teljesítményével.
Bevizsgálási díj

Bevizsgálási díj

Mobiltelefon 5.000 Ft | Tablet/MacBook 7.000 Ft
Szervizeinkben az általános bevizsgálás, mely alapján elvégezzük a javítást, INGYENES! Kérjük olvassa el, hogy milyen esetekben kérünk mégis bevizsgálási díjat...
Szoftverfrissítés

Szoftverfrissítés

Minden megkezdett 30 perc - 5.000 Ft
A különböző készülékek szoftverfrissítése rutinfeladatnak mondható szervizünkben. Túlzás nélkül állíthatjuk, az elmúlt évek során több ezer készüléken frissítettünk már szoftvert, így a legtöbb márkában elegendő tapasztalatot gyűjtöttünk.
Ultrahangos tisztítás

Ultrahangos tisztítás

Mobiltelefon 9.990 Ft | Tablet/MacBook 12.990 Ft
Egy beázott okostelefon/számítógép újra bekapcsolásakor a korábban meg nem sérült feszültségmenetes elemek megsérülhetnek, ami kritikus esetben az alaplap cseréjéhez is vezethet. Az oxidációs károk megelőzésére szétszereljük majd ultrahangos tisztítási eljárással átmossuk az alkatrészeket. A feltüntetett ár alapár, a típusonkénti felárról érdeklődjön telefonon.
iPhone 5S dock csatlakozó csere

iPhone 5S dock csatlakozó csere

Csak úgy, mint az előző generációs 5-ös iPhone esetében, az iPhone 5S-nél is Lightning technológiájú a dock csatlakozó. Az évek alatt minden Lightning technológiával kapcsolatos ellenérzés elmúlt, így az idő igazolta az Apple-t. Ez minden bizonnyal így is lesz egészen addig, amíg az Apple elő nem rukkol a Lightning-nál is újabb csatlakozóval.
iPhone 5S hátlap csere

iPhone 5S hátlap csere

A korábbi generációkhoz képest az iPhone 5S hátlapja már fehér, fekete és arany színben is elérhető. Ahogyan az ötös széria esetében, itt is előfordulhat, hogy a keret megkopik, ezt viszont a hátlap cseréjével orvosolni lehet.
iPhone 5S bekapcsoló flex csere

iPhone 5S bekapcsoló flex csere

Számos iPhone 5S tulajdonos tapasztalja, hogy amikor megrázza a telefonját, akkor az iPhone 5S bekapcsoló gomb furcsa hangot hallat. Általában nem a bekapcsoló gomb produkálja ezt a zajt, hanem a nem megfelelően rögzített akkumulátor. Sokaknak egészen addig fel sem tűnik ez a hang, amíg nem olvasnak róla egy fórumon.
iPhone 5S home gomb csere

iPhone 5S home gomb csere

Az előző szériához képest az iPhone 5s home gombja már ujjlenyomat olvasót is tartalmaz, így a Touch ID-vel a lezárt iPhone-t könnyedén feloldhatjuk, mivel itt a készülék az ujjlenyomatot használja jelkódként. A Touch ID egyébként az Apple büszkesége, amelyet az ujjlenyomat azonosításhoz használt legbiztonságosabb rendszernek tart.
iPhone 5S vibramotor csere

iPhone 5S vibramotor csere

Ritka, hogy az iPhone 5S rezgőmotorja meghibásodna. Jellemzően a beállítások ellenőrzésével vagy egy szoftverezéssel ismét rezgővé tudjuk tenni a telefont. Ugyanakkor találkoztunk már olyan iPhone 5S készülékkel, amelyben kiégett a rezgőmotor és a problémát csakis cserével lehetett megoldani.
iPhone 5S Wi-Fi antenna csere

iPhone 5S Wi-Fi antenna csere

Amennyiben iPhone 5S készülékünk nem érzékeli a bejövő hálózati jeleket, illetve a Wi-Fi funkció be sem kapcsolható telefonunkon, valószínűleg az iPhone 5S Wi-Fi antenna cseréje indokolt. Az alkatrész leggyakrabban beázást követően hibásodik meg. Mivel az antenna cseréje összetett szervizfolyamatokat kíván meg, otthoni javítását semmiképp nem ajánljuk!
iPhone 5S hátlapi kamera csere

iPhone 5S hátlapi kamera csere

Az Apple által fejlesztett, iSight technológián alapszik az iPhone 5S hátlapi kamerája. Ahogyan a technikai adatok mutatják, a korábbi iPhone generációhoz viszonyítva a számok nem sokat javultak, viszont a videó- és képminőség kiemelkedően nőtt. Az iPhone 5S kamerájának öttagú objektíve révén 8 mp-es és 1080 pixel felbontású HD-videofelvételeket készíthetünk. A gyártó a kamerát egy karcmentesnek ígért zafírkristály objektívvédő segítségével védi.
iPhone 5S előlapi kamera csere

iPhone 5S előlapi kamera csere

Az iPhone 5S előlapi kamerája alkalmas 1,2 mp felbontású 1280 x 960 px méretű képek készítésére, valamint 24 képkocka/másodperc sebességű és 1280 x 720 pixeles videók rögzítésére. Az előlapi kamerával HDR felvételekre igen, de slow motion videók, valamint panoráma fotók készítésére nincs lehetőség.
iPhone 5S touch IC csere

iPhone 5S touch IC csere

Bizonyos esetekben előfordul, hogy a készülék érintőpanelje egyáltalán nem vagy csak egyes pontokon reagál az érintésre. Ezért nem mindenesetben a kijelző tehető felelőssé, esetenként azt tapasztalhatjuk, hogy az iPhone 5s touch IC cseréje oldja meg a problémát. Az alkatrész általában beázás következtében sérül meg, de találkoztunk már leejtést követően meghibásodott darabbal is. A javítás időtartama kb. 2 óra.
iPhone 5S töltő IC csere

iPhone 5S töltő IC csere

Az iPhone 5S készülékünk töltő IC-je abban az esetben javítandó, ha a hozzá tartozó perifériák esetleg már voltak cserélve. Az iPhone 5S töltő IC egy az alaplapon elhelyezkedő mikrochip, mely a töltő csatlakozó megfelelő működéséért felel. Csak abban az esetben végezzük el a cserét, ha erről a tulajdonossal egyeztettünk.
iPhone 5S hátlap üveg csere

iPhone 5S hátlap üveg csere

Az alumínium rész mellett az iPhone 5S hátlapja tartalmaz két - egy alsó és egy felső - üveglapot. Ez csak egy dizájn elem, amely – mivel üvegből készül – igencsak könnyen megkarcolódik. Amennyiben az iPhone 5S hátlapi üveglapok törnek is, célszerű cserélni őket, hogy az apróbb sérülések, vágások elkerüljék tenyerünket.
iPhone 5S audio IC csere

iPhone 5S audio IC csere

Az iPhone 5S audio IC-jét leggyakrabban beázás miatt keletkező oxidációs kölcsönhatások eredményeként szükséges cserélni. Az iPhone 5S audio IC meghibásodása észrevehetően torzítja a hangszórókat és mikrofonokat, annak ellenére, hogy moduláris meghibásodás nem tapasztalható. Az audio IC cseréje alaplapi javítás, otthoni körülmények között nem ajánlott.
iPhone 5S beszéd hangszóró csere

iPhone 5S beszéd hangszóró csere

Telefonbeszélgetés közben a hangot az iPhone 5S beszédhangszórója biztosítja. Fontos, hogy a beszédhangszóró és a csengőhangszóró nem ugyanaz, mivel annak ellenére, hogy egy normál telefonhívás közben a beszélgetőpartnerünk esetleg nem hall minket, a készülék kihangosító funkciója még működőképes lehet, tehát kihangosítva folytatható a beszélgetés.
iPhone 5S csengő hangszóró csere

iPhone 5S csengő hangszóró csere

A készülék külső hangforrását az iPhone 5S csengő hangszóró biztosítja. Gyakran összetévesztik a csengő hangszórót a beszéd hangszóróval, pedig két különböző modulról van szó. A csengő hangszóró feladata, hogy az iPhone 5S megcsörrenjen, amikor hívás érkezik, illetve hangot adjon ki zenelejátszáskor. A hangszóró a dock-csatlakozótól kapja a jelet, ezért ha a dock-csatlakozó működésében hiba lép fel, előfordulhat, hogy a csengő hangszóró sem tud rendeltetésének megfelelően működni.
Az 5s készülék esetében az Apple egy újítást vezetett be és a home gombot ellátták egy ujjlenyomat olvasóval is, melynek a telefon különböző biztonsági zárolásában van hatalmas szerepe. A technológiát az Apple Touch ID névre keresztelte. Azonban éppen a Touch ID bevezetése lehet az egyik oka annak, hogy iPhone 5s szervizeinkbe leginkább a home gomb, illetve ujjlenyomat olvasó meghibásodására panaszkodnak ügyfeleink. Az 5s home gomb cseréje viszonylag egyszerű folyamat. A korábbi készülékekhez hasonlóan az 5s hátlapja is viszonylag hamar betörik, ha leejtjük vagy hozzáütjük valamihez. Ezenkívül szervizeseink sűrűn végeznek még iPhone 5s akkumulátor cserét illetve iPhone 5s kijelző cserét. Amennyiben készüléke bármilyen hibajelet produkál, hozza el készülékét iPhone szervizeinkbe, ahol azonnal orvosoljuk a problémát. Az iPhone 5s javítási folyamatokat a helyszínen megvárhatja, illetve figyelemmel is követheti.