iPad mini 2 előlapi kamera csere 17.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A tablet előlapi kamerájának hibája szélsőséges esetben a hátlapi kamera meghibásodásához is vezethet, ezért fontos a lehető leggyorsabban megszüntetni a problémát. Tipikus iPad mini 2 kamera hibajelek lehetnek, hogy az eszközzel készített szelfik homályosak, esetleg a kamera alkalmazás lefagy használat közben.

A cserélendő iPad mini 2 előlapi kamera

Ha azt tapasztalod, hogy a tablet előlapi kamerája rossz minőségű, homályos és foltos képeket készít, joggal gyanakodhatsz annak meghibásodására. Azonban ilyen esetekben is kétféle megoldás létezik: az egyik a szoftveres jellegű, a másik a hardveres javítás vagy alkatrész csere.

Ha szeretnél átváltani az iPad kamera alkalmazásában előlapi kamera funkcióra, azonban ez valamiért nem lehetséges, érdemes megpróbálkozni egy soft reset-et, ugyanis ezáltal a készülék automatikus újrakalibrálást hajt végre a kamerákon.

Ha az újraindítás és a beállítás módosítás sem segít, hardveres útra terelődik a javítás. Első körben érdemes ellenőrizni, hogy nem mozdult-e el a kamera, hiszen emiatt is készíthet rossz minőségű fotókat a tablet. Amennyiben leejtetted, vagy megütötted a tabletet, számolnod kell vele, hogy az iPad mini 2 előlapi kamerájának cseréje az egyetlen megoldás.

Az alkatrész cseréje 1 órát vesz igénybe, a ragasztó száradási ideje miatt azonban csak 1 napos időintervallumot tudunk garantálni. 

Az iPad mini 2 előlapi kamera csere menete

Minden esetben az érintőüveg ragasztásának meglazításával kezdjük a folyamat. Ezt egy speciális hőlégfúvó segítségével érjük el. Ezt követően kicsavarozhatjuk a tablet házából a teljes kijelzőt. Ha ezzel megvagyunk egyenként kezdjük lecsatlakoztatni a különféle szalagkábeleket a készülék alaplapjáról, míg szerelhetővé nem válik az iPad mini 2 előlapi kamera.

Pro tipp

  • Ha nem vagy biztos abban, hogy hardveres meghibásodásról van szó, ellenőrizd az iPad kamera beállításokat és végezz újraszoftverezést az eszközön!
  • Szerviznehézség szintje: 8/10