iPhone 7 bekapcsoló szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az alkatrész meghibásodása számos hibajellel járhat. Azon kívül, hogy a készülék nem reagál a bekapcsoló gomb, esetleg a hangerő-, némító gombok nyomására, előfordulhat, hogy a vaku vagy a felső mikrofon nem működik. A javítás ideje megközelítőleg 40-50 perc.

A cserélendő iPhone 7 bekapcsoló szalagkábel

Az alkatrész hibájára gyanakodhatsz, ha a bekapcsoló gomb egyáltalán nem, vagy csak nehezen reagál nyomásra, ami kvázi ellehetetleníti az iPhone 7 lezárását vagy kikapcsolását. Bizonyos esetekben az is előfordulhat, hogy a bekapcsológomb vagy a hangerő gombok beragadnak. Ilyenkor a szokásos kattanó hangot sem hallatja az alkatrész.

Szintén a periféria meghibásodását sejteti, ha fényképezéskor a (bekapcsolt) vaku nem villan fel. Mindenképpen érdemes ellenőrizned, hogy bekapcsolt vagy automatikus állapotban van-e a vakud, utóbbi esetben ugyanis könnyen lehet, hogy nem a bekapcsoló szalagkábel meghibásodása miatt nem lép működésbe a villanófény, hanem az aktuális fényviszonyok miatt.

Amennyiben a médiafájlok lejátszásakor vagy kihangosított telefonbeszélgetés alkalmával az iPhone nem ad hangot, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a bekapcsoló szalagkábel vagy az iPhone 7 hangszórója hibásodott-e meg.

Az iPhone 7 bekapcsoló szalagkábel csere menete

A szalagkábel javításához a készüléket gyakorlatilag elemeire kell szerelnünk. Ez rendkívül bonyolult feladat, ezért senkinek nem javasoljuk, hogy otthon maga próbálkozzon meg vele. Egy egy ilyen javítás során ugyanis számos apró csatlakozó sérülhet, amelyet gyakorlatilag észre sem veszel addig, amíg azt nem tapasztalod, hogy összeszerelést követően a készülék nem működik.

Azt követően, hogy a biztonsági csavarok eltávolítása után szétnyitottuk a telefon házát és lecsatlakoztattuk a kijelzőt, óvatosan kiszereljük az akkumulátort, majd minden alkatrészt, amely megakadályozza a szalagkábel javítását. A művelet kb. 40-50 percet vesz igénybe.

Pro tipp

  • Az iPhone 7 vaku vagy hátlapi kamera meghibásodása könnyen összekeverhető a bekapcsoló szalagkábel hibájával.
  • Szerelésnehézségi szint: 7/10