iPhone 7 dock csatlakozó csere 17.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Nagyon ritkán, de előfordulhat, hogy az iPhone 7 lightning csatlakozója nem érintkezik. Ilyenkor nem veszi a töltést, nem ismeri fel a fülhallgatót, illetve nem csatlakozik a számítógéphez. Megoldás: az alkatrész cseréje vagy tisztítása. 40 percet vesz igénybe a javítása.

A cserélendő iPhone 7 dock csatlakozó

Bár néhányan előre sejtették, mégis igazán meglepőt húzott az Apple azzal, hogy kivette a sokak által jól megszokott jack csatlakozót a 7-es modellből és az eddig csak töltésre és számítógéppel történő szinkronizálásra használt lightning csatlakozóra ruházta az audio jack szerepét is.

Az alkatrész kétféleképpen hibásodik meg. Az első lehetőség a csatlakozóba jutó folyadék vagy szennyeződés, a második opció pedig a dock csatlakozó szalagkábelének sérülése, szakadása. Ez utóbbi általában rosszul elvégzett szerviz folyamatokat követően következhet be, ezért is fontos, hogy olyan szervizben ne javíttasd a készüléked, ahol nem vállalnak garanciát a munkájukra.

Ha a csatlakozó hibás működését szennyeződés okozza, egy egyszerű tisztítással megoldható a probléma. Fontos azonban megemlítenünk, hogy az iPhone 7 por- és vízálló védelmet biztosító rétegei merőben csökkentik az ilyen jellegű meghibásodás lehetőségeit.

Az iPhone 7 dock csatlakozó csere menete

Az alkatrész cseréje a készülék kijelzőjének lenyitásával, majd eltávolításával veszi kezdetét. A kijelző után sorban eltávolítjuk azon alkatrészeket, melyek zavarhatják a hibamentes szerelés menetét. Ezért sorban kivesszük az akkumulátort, majd az alsó hangszórót is a készülék fémházából. Ezután már a dock csatlakozó is könnyedén hozzáférhetővé válik. Különös odafigyeléssel szükséges kiemelnünk az alkatrészt, hiszen ahhoz több periféria is csatlakozik, ezek megsértése pedig nagyobb károkat is okozhat a készülékben.

Miután kicseréltük a hibás alkatrészt és összeszereltük a készüléket, teljes körű tesztelést végzünk rajta, hogy Neked már ne kelljen az esetleg hibás készülékkel újra visszajönnöd szervizünkbe. Ha azonban ez az alkatrész gyári hibája miatt mégis megtörténne, természetesen a javítástól számított 6 hónapon belül ingyen javítjuk az okozott meghibásodást.

Pro tipp

  • Sok esetben egyszerű porosodás vagy szöszösödés okozza az iPhone dock csatlakozó hibáját
  • Azt tudtad, hogy a dock csatlakozót, nem csak a töltőkábellel és fülhallgatóval használhatod? Számos eszközt kapcsolhatsz a telefonhoz a csatlakozón keresztül, mint például a JBL On Beat Rumble lejátszót, ami tökéletes hangzást biztosít, a telefonodon lévő média tartalmaknak.
  • Szerelésnehézségi szint: 7/10