Az Android hamarosan helyetted is a lábad elé néz

2021.05.03 0 hozzászólás 353 olvasás
Az Android hamarosan helyetted is a lábad elé néz

Egy új Androidos alkalmazás segíthet korunk gyakori jelenségén, az utcán lefelé hajtott fejjel, mobiljukat nyomkodó emberek problémáján.

A mai okostelefonok már rengeteget tudnak, és a jövőben minden bizonnyal még jobbak lesznek, de érdemes olykor megállni, és számot vetni a negatívumokkal is, például a utcán való telefonnyomkodás, séta közben. Ha veled is előfordul, és könnyen elterelődik a figyelmed, akkor a Google új funkciója neked is hasznos lehet.

The Verge nevű oldal figyelt fel rá, hogy az Androidos készülékeken elérhető Digitális jóllét alkalmazás egy új, Heads Up (kb. Fel a fejjel) néven futó funkciót kap. Ahogyan a neve is jelzi, a progi felismeri, ha sétálás közben telefonozol, és figyelmeztet, hogy légy körültekintő.

Android Watch Your Step beta verzió képernyőfotója.

 

“Ha séta közben használod a telefont, kapsz egy emlékeztetőt, hogy a környezetedre koncentrálj.” - olvasható a funkcióról készített screenshoton, amit egy Twitter felhasználó posztolt. Megjegyzésként olvasható, hogy “Használja körültekintéssel. A Heads up funkció nem helyettesíti a figyelmet a környezetünkre.”

Meglátjuk, mennyire lesz használható a funkció, de mindenképpen értékelendő, hogy a Google foglalkozik a témával, bízunk benne, hogy a vezetés közbeni telefonozásra is kihat a funkció, hiszen az is egy komoly probléma.

Kövess minket az instán

#SMART_CLINIC_HU