Elnémult az iPhone-od? Így tudod megjavítani otthon!

2022.06.29 0 hozzászólás 38587 olvasás
Elnémult az iPhone-od? Így tudod megjavítani otthon!

Ha az Apple Music nem játssza le a zenéket, a podcastoknak nincs hangja, vagy bármilyen más audio hiányzik az iPhone-on, akkor nyilvánvaló, hogy valami nincs rendben vele. Mielőtt a Smart Clinichez fordulnál, próbáld ki ezeket a tippeket, hátha sikerül szerviz nélkül is megoldani ezt a kényelmetlen problémát.

Halk az iPhone hangszóró - de melyik?

Az iPhone-ok, ahogy minden más okostelefon - két hangszóróval rendelkeznek; alul a csengő-, felül pedig a beszédhangszóró található. Előbbi hibáját a már említett elnémulás mutatja, abban az esetben viszont, ha hívás közben nem hallod a másik felet, az utóbbi vonható felelősségre. 

Ellenőrizd, le van-e némítva a mobilod

Az iPhone bal felső sarkában van az a hardver gomb, amivel ki- és bekapcsolhatod a hangot. Onnan tudod, hogy a készülék néma módban van, hogy egy kis narancssárga csíkot látsz a gomb felett.

Ezt akár véletlenül is bekapcsolhatod, például ha a zsebedből vagy a táskád mélyéről veszed elő az iPhone-odat. Gyorsan nézd meg, hogy ez okozza-e a rejtélyes néma módot és ha igen, told vissza a kapcsolót, a hangok azonnal vissza fognak térni.

Bekapcsolva maradt a “Ne zavarjanak” mód?

A hang hirtelen eltűnésének egy másik gyakori oka, hogy a “Ne zavarjanak” funkció véletlenül be van kapcsolva, vagy egy találkozó befejezése után így maradt a telefon.

Ha ez a helyzet, akkor menj a Beállítások > “Ne zavarjanak” menüpontra, és ellenőrizd, hogy mire vannak állítva a csúszkák. Ha aktív a funkció, állítsd le, és nézd meg, hogy ez megoldotta-e a problémát.

iphone_hang

Mi a helyzet a hangerővel?

Ahogy a némító gombot is bekapcsolhatod véletlenül, úgy ez megeshet a hangerővel is. Ha a zsebedben tartod az iPhone készülékedet, akkor az egyes ülő vagy előrehajló testhelyzetekben megnyomhatod véletlenül a hangerőszabályzó gombot, ami így lenémíthatja a készüléket.

Ezt pofonegyszerűen ellenőrizheted és meg is oldhatod egyben a problémát, ha a hangerőt feljebb nyomod a gomb segítségével.

Kapcsold ki a Bluetooth funkciót

A néma mód egy másik oka lehet az is, ha az iPhone egy külső hangszóróhoz csatlakozik Bluetooth-on keresztül. Ez azt jelenti, hogy minden zene vagy egyéb hang az adott külső eszközön fog szólni, nem pedig a telefonon.

Ennek megjavításához nyisd meg a Vezérlőközpont vagy a Beállítások elemet, és kapcsold ki a Bluetooth funkciót.

iphone_bluetooth

Fejhallgatón keresztül hallani lehet a hangokat?

Ha az iPhone-on lévő csengő hangszóró nem tud hangot produkálni, próbáld meg fejhallgatóhoz csatlakoztatni, hogy megnézd így működik-e.

Ha így hallasz hangot, az azt jelentheti, hogy vagy a telefon hangszórója hibás vagy a fejhallgató csatlakozó lép valahogy kapcsolatba a telefonnal. Tisztítsd meg óvatosan a kimeneti nyílást és ügyelj arra, hogy minden szennyeződést eltávolíts, majd nézd meg, hogy ez segített-e a helyzeten.

A gomb, ami rengeteg problémát megold

Ha minden más sikertelen, próbáld meg ki- és bekapcsolni a mobilodat. Ez túl egyszerűnek tűnhet, de az elektronikus eszközök esetében ez gyakran egy gyors megoldást jelent a legtöbb problémára.

Használd bátran a bekapcsoló gombot, ha ilyen vagy hasonló gondod akad, néha az ilyen „ugyan már, mire jó ez” megoldások oldják meg azonnal a hibát.

iphone_bekapcsolo

Ha ezek közül a tippek közül egyik sem hozza vissza a zenét az életedbe, akkor lehet, hogy itt az ideje, hogy időpontot foglalj a Smart Clinic szervizenek egyikébe. Ami biztos, hogy a fenti trükkök kizárásával már tuti nem fogsz zavarba ejtő szituba kerülni azzal, hogy technikusunk egy mozdulattal visszakapcsolja a némító gombot, ezzel el is intézve a „kétségbeejtő” problémát.

Otthoni tippjeink itt nem érnek véget, ha érdekelnek hasonló trükkjeink, ezeket a cikkeket élvezettel fogod olvasni:

 

(forrás: macworld.co.uk)