Hogyan válts új iPhone-ra adatvesztés nélkül 3 lépésben?

Hogyan válts új iPhone-ra adatvesztés nélkül 3 lépésben?

A legfrissebb iPhone modellek megjelenésével ismét elindult a vásárlás cunami. Van, akinek az iPhone XS és XS Max-ra vagy iPhone XR-re fáj a foga és vannak azok, akik a megfizethetőbbé vált korábbi modellekre szeretnének lecsapni. Hogy a boldogságot ne kellemetlen fejfájás váltsa fel, megmutatjuk, hogy is lehet minden adatot – kontaktot, képet, appot – gond nélkül „átutaztatni” a régi készülékről az új szerzeményre.

Egészen egyszerű műveletről van szó és a végén úgy fogod érezni, mintha semmi nem változott volna – de azért persze egy sokkal frissebb hardver lesz a kezedben rengeteg újdonsággal. Az adataid viszont pont úgy rendelkezésedre fognak állni, mintha mi sem történt volna.

Első lépés: Biztonsági mentés

Biztonsági mentést kétféleképp végezhetsz; iCloud-on vagy iTunes-on keresztül. Mindkettő mellett szólnak érvek és ellenérvek, előbbihez például nincs szükséged még egy Mac vagy PC eszközre, utóbbi viszont gyorsabban működik. A döntés rajtad áll, most mindenesetre mindkét verziót megmutatom. Wi-Fi hálózatra ellenben mindkét esetben szükséged lesz.

iphone_biztonsagi_mentes_2

iTunes

  • Csatlakoztasd a régi iPhone-od Mac vagy PC eszközhöz, majd menj az iTunes-ra
  • Szükséged lehet a telefonod feloldására a további műveletek elvégzéséhez.
  • Láthatsz még ilyenkor egy „Megbízik ebben a számítógépben?” figyelmeztetést is. Ilyenkor menj tovább és ha szükséges, írd be a telefonod jelszavát.
  • Ha nem a legújabb szoftvert használod, előfordulhat, hogy frissítésre lesz szükség.
  • Ezután az eszközeid közül válaszd ki az iPhone-t.
  • Itt látni fogsz egy Biztonsági mentések lehetőséget is és eldöntheted, hogy az adott számítógépre vagy iCloud-ra szeretnéd-e elvégezni a műveletet. Utóbbiról később lesz szó, így ezúttal válaszd a Mac vagy PC eszközre mentést.
  • Kattints a Biztonsági mentés gombra.

iCloud

Ha nem szeretnél plusz egy eszközzel is „bajlódni” a két iPhone mellett, iCloud segítségével is elmentheted az adataidat.

  • Menj az iPhone Beállítások menüjébe.
  • A nevedre vagy a képedre koppintás után keresd az iCloud-ot.
  • Itt mindenképp ellenőrizd, hogy minden appot és adatot látod-e, amit szeretnél menteni.
  • Görgess az iCloud biztonsági mentéshez, majd kattints a Biztonsági mentésre, hogy azonnal elinduljon a folyamat.
  • A fenti csúszkával előre is beállíthatod, hogy az adataid folyamatosan mentve legyenek, de ez hálózat és persze tárhely függvényében fog megvalósulni.

iphone_biztonsagi_mentes

Második lépés: Kapcsold be az új telefonod

Miután bekapcsoltad az új szerzeményt, egyszerűen csak kövesd a képernyőn látható utasításokat, majd ezután fejezd be az adatok visszaállítását.

Harmadik lépés: Visszaállítás

Lépj be az Apple ID-del, ahol több lehetőség közül tudsz választani. Értelemszerűen ne új iPhone-ként állíts be a telefonod, hanem a biztonsági mentések közül válaszd azt, amelyikre mentetted az adataidat – és persze a legfrissebb verzióra koppints.

Ezután már csak meg kell várnod, míg minden átkerül a telefonodra, ami természetesen függ a hálózat sebességétől és a mentett adatok mennyiségétől is. Amint ez kész, ismét minden kontakthoz, képhez, apphoz és egyébhez hozzáférsz pont úgy, ahogy a korábbi iPhone-odon.

iPhone tippek trükkök
Megosztás: